Ahojte. Aj u vás je povinná plaváreň? Lebo u nás sa platí 50 eur na týždeň a škola argumentuje, že to majú v osnovach a deti tam ísť musia.
@kacena177 myslíš plavecký kurz? To povinné nie je.
@kacena177... Určite to povinné nebude. Pochybujem, že by 50 eur za týždeň zaplatila každá mladá rodina.....
Jasné, v každej téme musia byť,, od veci " komentáre 🤦♀️
Tiež chcem, aby tam syn išiel, no on nechce. Každý deň musia dochádzať 50 km, neznáša cestovať.
Bol už aj minulý rok, nemá dobré skúsenosti.
Učiteľka nám povedala, že je to POVINNÉ, iba z rodinných alebo zdravotných dôvodov sa môžu nezúčastniť
Zaplatiť to musia a ak dieťa ochorie, peniaze vrátia. Zdá sa mi to zvláštne, nejde o 50 eur, hoci to tiež nie je malý peniaz, ale o to ako na jednej škole to je a na inej nie je povinné 🤔
@hettinka ale nie každý to tak musí brať.... A nie kazda rodina má zbytočných 50eur.
ja trenujem na takychto kurzoch a chodia k nam deti od Hrinovej, Krupiny, Poniky, Zvolen a nikto to povinne nema. Inak u nas to bez dochadzania stoji 20€ plavaju denne 2 hodiny.
@dankadany cena asi závisí od lokality, my sme platili 65
plavecký výcvik je "povinný" raz a to v piatom ročníku, ale každá škola si môže osnovy urobiť inak, záleží od telocvikárov a od možností školy, a ochoty rodičov platiť, a stále ty ako rodič dávaš súhlas, že sa dieťa môže zúčastniť, ak nedáš, škola to nemá prečo riešiť ,
Takže dopadlo to tak, že 5 deti z triedy nejde. Začínajú od pondelka. Maximálne dnes na nich bola ešte aj riaditeľka nakričať. Všade na internete som našla, že to nie je povinné, tak ma to zas nahnevalo. Takto deptať a zhadzovať deti pred spolužiakmi 🤦♀️😠
@kacena177 😳 ja som ako dieťa nebola na plaveckom ani na lyžiarskom, naši na to jednoducho nemali 🤷♀️ nikto za to na nás nekrical. Na toto by som sa určite spýtala.
povinné to určite nie je, ani plavecký, ani lyžiarsky. u nás je plavecký zadarmo v meste ale v inej škole, lyžiarsky je platený. niektorí rodičia na lyžiarsky proste nemajú peniaze :-/ tie deti chodia normálne do školy, len majú náhradné vyučovanie (zväčša pomocné práce pre nižšie ročníky napr. na výtvarnej, alebo prečítať knihu a urobiť obsah a pod.)
@zuzanka.zuzu na lyžiarsky je dotácia 150€. Takze to majú deti zadarmo, pripadne za menší doplatok. Naša škola chodí dochádzkovo, nespia tam a majú zaplatené všetko - lanovky, inštruktorov, sklad lyží, aj požičanie výstroje kto nemá.
Dcéra bola v Jasnej s ubytovaním na týždeň, dopravou, stravou, vlekmi po celom stredisku, inštruktormi sme platili 100€ a využili dotáciu od štátu 150€. Super cena, tak lacno sa do Jasnej na týždennú lyžovačku už asi nikdy nedostane. Išli úplne všetci z triedy.
Kto nejde, hodí sa na pn, alebo chodí do školy s inou triedou. Sú s tým problémy, lebo so žiakmi idu preč aj kolegovia a keď niektori zostanú v škole, treba im vymýšľať dalsi náhradný program, pripadne zabezpečiť dozor. Ja ich vždy skúšam, keď nejde pár z triedy, preberať nové ucivo sa nedá, jedine opakujeme a skúšame ústne. Často aj oľutujú, že nešli 😂
Jediny naozaj povinný je na SŠ takzvaný Kožaz, to sa píše aj na vysvedčenie. Ostatne kurzy sú má báze dobrovoľnosti.
@kacena177 u nas to povinne nebolo. No som rada, ze syn bol