Je moja dcéra odstrkovaná?

30. jún 2021

Baby, spytam sa tu. Ide o to, ze dcera ma kamaratky...vsimla som si, ze ak je s kamaratkou sama, vsetko je ok. Ale uz viackrat nastala situacia, ze prisla dalsia kamaratka tej kamaratky a zrazu povie mojej malej, ze uz sa s nou nechce hrat a zacne sa hrat s tou dalsou kamaratkou.
Moja mala je smutna a citi sa odstrcena. Keby to urobila iba jedna kamoska, tak to neriesim, ale uz sa to stalo s tromi kamaratkami. Najskor boli spolu s mojou a akonahle prisla suseda, bratranec tych kamaratiek, tak nasu uplne odstrcili.
Nasa ma 6 rokov. Je to normalne, ze sa na seba tesia, vyvolavaju si, kym su 2 je vsetko ok a potom pride tretia osoba a nasu vytlacia?
Hovorim si, ze su to este deti, vysvetlujeme im, aby sa hrali vsetky 3 spolu, ze to sa takto nepatri...mala byva z toho smutna 😔

janinque
30. jún 2021

Jasné že je to normálne, aj my sme to mali ako deti. Nech sa dcéra poobzerá aj po iných kamarátkach.

anjelicek26
30. jún 2021

Je to uplne normalne, ked su tri decka, uz je jedno vzdy odstrcene... keby sa hraju dve a prijde tvoja dcera k nim az neskor, zasa bude sa citit odstrcena ina... netreba to brat tak dramaticky, stretka planovat ideal s len jednym dalsim dietatom, nech maju intenzivne cas jedna na druhu, to sa nam osvedcilo roky rokuce u chlapcov aj dievcat.

sickynickyobsadene
30. jún 2021

Bežná vec...

chiarinka
30. jún 2021

aj u nás to tak je

autor
30. jún 2021

@janinque
@anjelicek26 dakujem baby, uz som bola smutna, ze sa to dene iba nam a ze je chyba v nasej malej 🤭
Ved vacsinou tak planujeme, ze nech su same...napr vcera sme.sa boli u jednej kupat, velmi sa na seba tesili, hrali sa...do chvile, kym cez plot nedosla suseda a zrazu uz sa chcela hrat kamoska iba s nou
Tak nakoniec sa to ututlalo, mamy sme im dohovorili, ze to nie je pekne, aby jednu odstrkovali a nakoniec sa hrali vsetky spolu.
Len teda uz sa nam to stalo aj s dalsimi dievcatami, tak reku, ci sa to deje aj inde. Vdaka

elizabet173
30. jún 2021

Ty si to v detstve nikdy nezazila? Ani nevidela u spoluziacok, kamaratiek? Ked su deti tri, vzdy dve spekuluju, ako vybabarat s tym tretim, to je normalne

amelie2017
30. jún 2021

Uplne normalne, robili sme to aj my, robia to aj deti teraz. Moja ma 3 a pol a vcera v parku to iste. Hrala sa s Anou, prisla Erea, jej naj kamoska zo skolky a uz povedala Ane, ze sa snou nechce hrat, lebo prisla Erea. Ako vysvetlili sme im, ze sa maju hrat vsetky spolu a hrali sa. Niekedy to zaberie, niekedy nie.

kkovacovak
30. jún 2021

Normálna vec u detí a aj u mnohých dospelých bohužiaľ. Deťom sa do ich konfliktov netreba starať. Max dcéru posmeliť nech je trošku priebojnejšia a nespolieha sa len na svoju kamarátku a na to že ju bude mať vždy každý na 100% rád.

sasitimi17
30. jún 2021

Ja toto strašne neznášam že “deťom sa netreba starať do konfliktov” a kto iný ich ma upozorniť alebo usmerniť keď nie rodičia ? Však vidíte že keď dohovorili aby sa pekne všetky spolu hrali tak sa hrali.. to iste aj u nás ale my mame mladšie deti tie sa hádajú pre hračky a podobne. Proste treba dieťatku vysvetlit a nie že nech si to samo vyrieši ako chce lebo potom vždy to druhé ostane smutné. A dá sa s nimi dohodnúť aj tak aby boli všetky deti spokojné. Len treba vysvetlit, nie nechať na deťoch lebo samozrejme že deti sa nie vždy samé dohodnú, je potrebné aby im rodič ukázal ako treba spoločne vychádzať.

savanna
30. jún 2021

Mne sa toto dialo v skolke, mala som dve "kamosky", ktore ma stale od seba odstrkovali. Nemala som sa doma s kym o tom porozpravat a byvala som z toho smutna. Po nejakom roku som trosku povyrastla a sama som si uvedomila, ze v triede su predsa aj dievcata, ktore sa so mnou naozaj chceli hrat a rozpravat, a zrazu sa mi otvoril svet. Keby som sa vsak uz na zaciatku mala s kym o tom porozpravat, nemusela som sa ako mala tolko trapit. Treba ju povzbudit, aby sama v sebe nasla dostatok sebavedomia a poobzerala sa po inych kamaratkach, ktore budu mat o nu ozajstny zaujem. Presne ako tu niekto spominal, toto robia aj dospeli, zivot je taky. Preto je dobre uz v detstve sa naucit zastat sa sam seba.

andrea_82
30. jún 2021

Synovi sa to tiež stalo - mal kamarátku od susedov, s ktorou sa bežne hrávali. Raz prišla na prázdniny vnučka od ďalších susedov a ja som našla v schránke list pre syna, kde mu písali, že je taký a onaký. Išla som sa tej našej susedky opýtať, či im niečo urobil, keď na neho takto škaredo píše. Ani som sa jej nestihla nič opýtať, hneď vedela, kvôli čomu za ňou idem. Tak strašne sa rozplakala, videla som, ako jej to je ľúto, že ju na to to druhé dievča nahovorilo. Odvtedy tento problém nikdy nebol.

nadazdi
30. jún 2021

Tiež mám dve kamošky, dokonca sem akurát idu so svojimi dvoma babami a vždy moju malú odstrkuju, ale je o rok mladšia, každopádne keďže to vieme, tak vždy sa začneme hrať s mojou malou nejakú ,,superskejšiu” hru ako sa hrajú tie dve a vždy doletia.. proste keď sú takto spolu 3 kamošky, tak vždy natajnaša robíme koordinátorov hry.. je to úplne normálne, mám ešte menšiu dcéru a ta je zas závislá na staršej a keď sa niekto príde ku nim hrať, tak staršia zas každého odstrkuje 😂 proste pri tých deťoch vždy musí byt len parny počet čo som si tak všimla 😂😂😂😂

elisabella
30. jún 2021

Tiez som mala na zakladnej 3 take kamosky, a vselijako sa nam to obmienalo...
ale nikdy sme nevolali mamky na "pomoc", vzdy sme si same poriesili a bolo :D