Maminy, riešim dilemu...
Máme dve detské izbičky a dvoch chlapcov vo veku 6 a 3 roky. Od septembra starší nastupuje do školy... Teraz majú jednu izbičku na spanie, majú tam postele, skrine s oblečením, stôl na písanie... druhá izbička je plná hračiek, na hranie...
Je už vhodný čas na to, aby mal každý svoju izbu? Rozdeliť postele i hračky? Bude školák potrebovať viac kludu? ako ste to poriešili vy?
Ak ste neoddelili, nerušili sa?
A ak ste oddelili, prestala aspo npolovica bitiek medzi súrodencami? 😀 😀 😀 😀
@luciferkax ja by som ich zatiaľ nedelila,teda ak si to sami nevyžadujú.podľa mňa,ako to máte je to ideálne.my sme mali teraz prváka,mladší sa vždy pri nás hral.vysvetlila som mu,že musí byť ticho a išlo to.a bitky?no,myslím,že tie nikdy neustanú 😉 😉 😉 😉 😉
@luciferkax nezbavis 🙂)) inak v ich detskej spavame my ked prideme k segre na vikend a chalani si po jednej nasej navsteve nechali spravene letisko 🙂))) ze aj oni chcu tak spavat 🙂))
@luciferkax nasi nas rozdelili do izieb, ked som mala 5 a brat 11. postavil sa dom, velky, izieb vela. nase boli oprpti. tam sme akurat kazdy spavali, mali kazdy sam svoj svet, ale tlkli sme sa nonstop aj nadalej 😀 , len sme striedali raz moju izbu, raz bratovu. raz sme si bunker stavali u mna, raz u neho. ale sukromie si brat zacal strazit okolo 15 rokov potom. a ja som tiez uz mala taky svoj babsky svet.
@luciferkax Tú bitku som riešila tak,že som im povedala,ktorý príde ku mne s plačom toho vybijem,od vtedy sa bili v tichosti,iba som počula búchanie 🙂 chlapci si potrebujú vybiť energie,tak sa učia sebaobranu sú ako šteniatka 😀 ....A to bývanie majú super,uvidíš cez školský rok čo je lepšie,či spolu,alebo zvlášť...
Mám dcéry vo veku 8, 6, 4 roky.Dve staršie sú spolu v jednej izbe. Majú tam postele, stoly, .... Ale nechystáme sa ich rozdeliť. Budú pekne spolu. A to možu byť ešte rady, že nedostanú aj tu najmladšiu.
Ani ich nemáme kde rozdeliť, v ďalšej izbe je syn....
my mame deti s podobnym vekovym rozdielom. dcerka uz je skolacka a mly ma 4 roky. maju spolocnu izbu a v nej vsetko. postele, hracky, velky pisaci stol. vobec sme nemuseli riesit delenie. ucim sa s dcerkou v kuchyni 😉
@luciferkax ja mam dvoch chalanov, kazdy ma svoju izbu - v podstate od narodenia. bolo obdobie, ked mali izby rozdelene tak, ze jedna bola spalna a druha herna. potom, ked isiel starsi do skolky (ked mal 5r), tak sme ich rozdelili, lebo starsi bol permanentne nevyspaty a tiez, ked pridu jeho kamarati sa zahrat, potrebuju priestor a mladsi tiez, kedze nie vzdy sa hraju vsetci spolu.
ale cez vikend a prazdniny spavaju spolu. kym bol mladsi mensi, tak na velkej posteli starsieho, neskor u nas v spalni a potom sme ich v noci prenasali, ale uz su tazki.
teraz ide uz aj mladsi do skolky, tak uz dostal aj on velku postel. ale roztahovaciu, takze budu cez vikendy a prazdniny spavat v tej.
segra ma chalanov 5,5 a 8,5. Izby maju spolocne - jednu ako obyvacku kde sa hraju, starsi sa tam uci, hra na klaviri a druhu ako spalnu. A zatial ani neuvazuje o rozdeleni