Chcem Vas poprosit,ci neviete poradit basen na HK pre piataka .
@lejja my sme kazdorocne prežili na tejto knihe. Su tam basne rôznej narocnosti http://www.martinus.sk/?uItem=3697
@henulienka tak to mate velmi dobru pani ucitelku.Zabudla som dodat,ze to musi byt basnik,ktory este zil(zije)v 21storoci.
@lejja máme 🙂 No tak to už vôbec poradiť neviem.... snáď len pátrať na internete najprv po básnikovi potom po nejakej jeho vhodnej básni ...
@lejja skoč do knižnice, tety ti poradia 😉
Ja som vlani aj tento rok vybrala pre syna (tretiaka) básničku z časopisu Macko Pusík. Je vtipná, ľahko sa pamätá a nie je to žiadna vykopávka 😅 V každom čísle je vždy nejaká... Pre piataka by už boli tieto asi moc detské, ale možno sú nejaké aj v iných detských časopisoch
vdaka,uz som nasla od Milana Rufusa-Laktibrada 🙂
ahojte,tak nakoniec ta basen nemoze byt ☹ musime hladat dalej,len uz fakt neviem co 😖
Skus nejaku od Daniela Heviera...pise aj pre mensie aj vacsie deti...a su to dobre zapamatatelne basnicky.
ahoj
my mame prozu a dcera bola minuly rok vlmi uspesna tak ma aj tohto roku 😉
Neviete poradiť niečo na Hviezdoslavov kubín pre štvrtáka?
aj ja sa priklanam ku proze 🙂 ...lahsie zozenies ako basen....ja mam len tretiacku, ale uz ani oni nemozu mat nejake moc detske..ani o zvieratkach
a ak chce ist dalej ako len na triedne kolo, tak aj nieco neokukane a sucasne....lebo sa hodnoti aj vyber
No ďakujem za tipy, vybrala som pár básní a pani učiteľke sa nič nepáčilo .... nemôžu tam byť zdrobneniny, nemôže to byť detské ani o zvieratkách .... a nesmie to byť ani krátke .... Potrebovala by som konkrétne dielo, z ktorého by to mohlo byť, ak tu má niekto syna štvrtáka .... ďakujem
Ja som ako decko tuším až 2x recitovala od Ľ. Feldeka Rozprávka o veľkom hlade - doteraz sa mi to zdá byť roztomilá a vtipná básnička. Je trochu dlhá, ja som mala niektoré strofy vypustené. A ešte ako úplne maličká som mala tuším od Ľ. Podjavorinskej Mesiačikove úbehy.
O, a este som chcela povedat, ze Rufus ma sice krasne basnicky, ale je to snad najrecitovanejsi autor, co sa tyka detskej poezie. Moje ucitelky boli kedysi alergicke uz na samotne meno Rufas na HK.
aj ja si poprosím poslať Vianočnú poštu...Veľmi pekne ďakujem...Slávka
Ahojte, viem že by som si to mala hľadať sama ale už som zúfalá..už týždeň hľadám báseň na hviezdoslavov kubín pre 8.ročník bola som v knižnici hľadala som na internete a stále nič. Nenápísali by ste mi prosím niečo ani moc krátke ani dlhé a vhodné na moj vek? vopred dakujem emoticon
poradiť neviem, len chcem napísať : chválabohu za našu pani učiteľku, ktorá deťom vyberá básničky na súťaže!!! Ja by som netušila aká sa hodí pre aký vek.