Hráte sa s 10 ročnými deťmi?

sherynkamalinka
6. dec 2021

Ahojte, zaujíma ma, či sa hráte so svojimi deťmi vo veku 10 rokov, alebo sú už plne samostatné a zahrajú sa sami. Ja mojho doslova musim prehovarat aby sme sa zahrali spolocensku hru, inak by travil vsetok cas hranim pc hier. Ako to je u vas?

renka30
6. dec 2021

Ano, hrame sa spolocenske hry, dcera to miluje

ivangeline
6. dec 2021

Obmedzit pc?

leuska1991
6. dec 2021

@sherynkamalinka ano hravame🥰

leuska1991
6. dec 2021

@sherynkamalinka treba obmedzit pc . Ja to robim u syna,lebo uz je z tych hier chory,nadava. Takze sa hrame. Ale je to s nim tazke ,kedze to ma zakazane. Uz bol navyknuty. Ale razne som mu povedala,ze stacilo,lebo sa pokazi ten chlapec tak,ze uz s nim nic neurobim

anjelicek26
6. dec 2021

Tak hravame... skor sa venujeme skole, syn je dost nesamostatna jednotka, treba dost dozor, nech nieco robi... potom spolu varime, pomaha mi zehlit, vykecavame sa, pozrieme film, tie spolocenske hry fuuu, na to on proste neni...radsej ma vytiahne von hadat basketbalove kose, aby sme si v klude pokecali... ano jasne ma aj mobil, hry, ale moc na to pri treningoch a vsetkom ostatnom nema cas 😂

salome123
6. dec 2021

v podstate len vtedy ked ma zakazany mobil, tak prejavi zaujem o hru... ale to vacsinou hrame zolika.

luccija
6. dec 2021

@salome123 oni by všetko vedeli a bavilo ich, keby neboli závislí na mobiloch a Pc🙂na PC sa stále niečo deje preto to vyhľadávajú.
@sherynkamalinka áno, aj teraz, keď ma 14 r karty hráme často, alebo scrabble, keď to teraz nepodchytis bude to len horšie a horšie.Ale niekoho nebavia hry, tak môže s tebou variť, chodiť von...oni tie deti čo sledujem aj v práci poznajú len školu, úlohy, a Pc smutne

20erika07
6. dec 2021

Moj ma 14r a hravame casto , ale hra aj sam so 7r sestrou, ona je skor taky náš ťahač, a on sa rád pripoji aj sam, netreba ho presviedcat. Ked nema co robit je samozrejme na mobile, ale vzdy ked ma moznost je von s kamosmi na bicke co najviac ,ci je zima ci je peklo von.
Ale co si pamatam tak 10ročný velky zaujem nemal travit s nami tolko casu pri nejakej cinnosti

tomikejt
6. dec 2021

@sherynkamalinka tak môj takmer 10 ročný trávi veľa času vonku s kamošmi. Príde zo školy, spraví si sám úlohy, ja skontrolujem a ide väčšinou von. Keď je škaredo hráva s kamošmi hry na xboxe alebo príde dáky kamoš k nám ale rad si zahrá aj spoločensku hru s nami, ale čas na to máme väčšinou len cez vikend. Včera sme hrali monopoly a radi hrame catana a ubongo. Každý večer čítame harryho Pottera a raz za týždeň výlet alebo prechádzka s nami rodičmi, čo už frfle lebo puberta začína ale nakoniec je vždy rad ze išiel 😄

lucik194
6. dec 2021

nase nastastie hry na pc nehravaju ale o to viac su na telefone.....
nie nestravia tam 5 hodin denne ale ked sa to narata tak 1,5-2 hodiny / den to bude (edupage ulohy, zaslat ulohy, whatsapp, youtube)..... nerobim s tym problem, lebo aj chodia von, stratavaju sa s kamoskami, citaju a po veceroch ked mame cas hravame spolocenske hry, naozaj dost.
teraz ked nemaju kruzky tak hravame 3x do tyzdna nejake spolocenske hry. takze ano hraju hry aj s nami spolocenske, presviedcat ich nemusim, skor je problem aby sa nepobili, ze aku budeme hrat a aku nie (kazda chce jasnacka hrat inu).doma mame do 20ks hier, poziciavame z kniznice a vymiename s kamaratmi.
a aby som enzabudla - baby 12 a 9 rocne

tomikejt
6. dec 2021

A ešte som zabudla napisat, dva krát do týždňa máva tréning, teda keď zrovna nieje lockdown. Ale inak v zime travi na xboxe viac času než v lete, ale nerobím z toho vedu, oni sa hrajú na diaľku tie ich hry a v lete zas je problém ho dostať z vonku domov 😄

jana_eyre_2
6. dec 2021

Mám tri decká najstarší ma čoskoro 10rokov.. hrám sa s ním Max spoločenskú hru aj to len obcas, vyrábame spolu, učíme sa, ale vystačia si deti sami medzi sebou a pomedzi to sa hrá sám s legom napr.alebo si kresli - to má veľmi rad.. za PC cas trávi len keď ma online vyučovanie a hry môže hrať len hodinu za týždeň.. sme dohodnutí na sobotu poobede si zahrajú všetci traja..

Ja si myslím že deti keď príliš často trávia čas za PC tak potom už strácajú chuť tráviť čas inak.. samozrejme je to vec rodičov, nikoho nesúdim, ale mám to odpozorovane z okolia, kde sú deti čo môžu veľa hrať na PC a potom.deti čo majú dovolene len trocha, tak mám proste taký názor..

sherynkamalinka
autor
6. dec 2021

ide o to, že domáce ulohy si väčšinou spraví v družine, učí sa výborne, rýchlo si pamätá. Hrá sa od tej tretej do štvrtej, potom sa chystáme do školy čo zaberie minimum času, a potom sa snažím vymýšľať aktivity. Som na neho sama, ex s ním hrá online, a práveže on ho na tie hry nabáda sám. vola denno denne, potom maly sa so mnou "rychlo dohra", lebo sa chce hrat s ním cez net...je to tažke no, Rozohvor s ex nepomohol.

luccija
6. dec 2021

@sherynkamalinka ale ty ho vychovávas🙂s tebou žije.Ked je ex hlúpy a ťahá ho k PC daj limit a nepopusti ak, keď budeš najhorsia

luccija
6. dec 2021

@sherynkamalinka my hrávame kvízu na mobile si rôzne geografia, šport podľa veku...krížovky, hlavolamy,...aj sa naučí aj zabavi

jana_eyre_2
6. dec 2021

@sherynkamalinka čiže vlastne tak trávi čas s otcom,.že? Skúste si len dohodnúť nejaký čas kedy áno a kedy nie.. veď byva s tebou tak musí aj ex rešpektovat.. môžeš nainštalovať ten program čo stopne dieťa a ďalej ho hrať nepustí.. niekto tu určite bude vedieť ako sa to volá alebo sa spýtam potom manžela..

A teraz čítam ešte raz, on sa hrá od 3 do 4? Každý deň? To mi nepríde až tak veľa.. poznám deti čo neodídu od PC celé poobedie..

ivana11155
6. dec 2021

@sherynkamalinka áno v tomto veku sme ešte veľa hrali s deťmi spoločenské hry, s dcérou sme napríklad aj vyrábali mydielka na vianoc.trhy do školy, robili náramky, maľovali na kamene atď. V tomto veku sa dá ešte veľmi pekne dieťaťu venovať. Ja mam dve deti s dvojrocnym rozdielom.a aj spolu sa zahrali spoloč.hry,karty...

sherynkamalinka
autor
6. dec 2021

@jana_eyre_2 no on sa ešte potom hrá aj večer, keď ho zavolá. čiže počas školy su tú určite 3-4 hodiny

h2
6. dec 2021

Mám 10-ročného syna a bez mučenia priznávam, že na tablete a na playku hrá veľa. Ale zahráme sa aj spolu, napriek veku a zdravotným problémom nemám problém aj futbal si s ním zahrať na dvore. Chodíme sa často bicyklovať, alebo korčuľovať... Doma máme biliardový stôl, synovi to ide fantasticky, až tak, že by som ho prihlásila na nejaký "biliardový krúžok", keby som o nejakom vedela. Máme aj stolný tenis a hokej, ale na to som ľavá, tak to hrá väčšinou s otcom. Napriek tomu, že už je to fakt "veľký chalan" a občas už ho chytajú pubertálne maniere, zahrá sa ešte rád aj s plyšákmi (asi preto, že v tom má veľkú podporu vo mne 😁). Máme ich veľmi veľa, celé "rodinky", rozprávame za nich pišťavými hlasmi, každý má nejaké svoje vlastnosti... No proste čistá psychiatria. 😂 Alebo si ich hádžeme, ako loptu a oni súťažia, kto vydrží dlhšie nepadnúť.
No a večer máme rituál, že si spolu čítame v posteli. Na večernom čítaní trvám, takže to je už u nás samozrejmosť. (Kým bol menší, čítala som mu ja, teraz si každý číta svoje.)
Čo sa týka poločenských hier, ako "človeče", to väčšinou hrávame, keď prídu synove nevlastné sestry (mužove dcéry z prvého manželstva).

h2
6. dec 2021

@h2 *spoločenských

ajko2011
6. dec 2021

Tiež mám 10 ročného syna a áno, hráme sa. 🙂

roomaa
6. dec 2021

Jasné, že aj s takými deťmi sa treba hrať, aj keď len nejaké tie spoločenské hry, no treba si aj na nich nájsť v tomto smere čas

jana_eyre_2
6. dec 2021

@sherynkamalinka aha čiže 3-4hodiny denne je už dosť.. tak ak to správne chápem, hodinu hra po príchode do školy a potom ešte večer.. tak tu hodinu po škole mu skrat na pol hodinu a večer keď mu ex zavolá, neho hrajú už len hodinu, vysvetlí to aj ex že proste to je nové pravidlo.. pomedzi to sa s ním hraj aj ty, ale pridala by som aj nejaké povinnosti doma, niečo upratať atď a potom spoločne čítanie napr.. teda samozrejme ako sa rozhodnes ty, to sú len také moje pohľady a nemusia byť spravne..

rikarika
6. dec 2021

@sherynkamalinka no tak hrame, ak sa hrou daju nazvat aktivity v kuchyni, konkretne pecenie.....idealny cas momentalne. Vcera sa s nou na dvor do snehu nikomu nechcelo a tak stavala snehuliaka sama a spolocnost jej robil nas pes.....taaaaaaka spokojna prisla.

elizabet173
6. dec 2021

@sherynkamalinka obmedziť na hodinu denne, ak je zlé počasie, počas víkendu na dve a vybavené. Inak vytiahnuť von, zapájať do domácich prác, hrať s ním spoločenské hry a ukázať mu, že existujú aj knihy a dajú sa číatť