Hranie sa na psa u 6 ročného dievčaťa

diduska777
15. jan 2016

Ahojte, chcela by som sa spýtať, dcérka sa stále chce hrať na psa. Máme doma psíka (stredné plemeno) už skoro 2 roky a neviem či to súvisí s tým alebo ju to len teraz "baví" viac ako inokedy. Stále tvrdí, že ona je naozaj pes, nie iba akože... Chce aby som jej dávala vodítko keď ideme von so psom na prechádzku, alebo chce chlípať z misky vodu ako pes (samozrejme jej vysvetlím že nie je pes a že nemôže chlípať z misky vodu alebo jesť z misky bez príbora/bez rúk). Chce aby som ju učila povely, chodí za psom, akože sú kamaráti po štvornožky, potom pes začne skákať, lebo sa chce hrať, bojím sa že jej ublíži, poškrabe, ona za potom nazlostí, že nemôže, lebo to nechce pochopiť, že ju môže poškrabať, potom keď ju poškriabe tak za zlostí na každého... Súhlasím aby sa hrala na psa (chodila po štvornožky iba vo svojej izbe), čo sa jej samozrejme tiež nepáči, na to povie, že ona chce byť s nami a svojim psím kamarátom. Co si o tom myslíte, máte s tým skúsenosti?

pribinak
15. jan 2016

A ma aj ludskych kamosov a kamosky? Nie je osamela?

seahorse27
15. jan 2016

Moja takmer 7-rocna dcera sa tiez casto hra na nejake zviera. Najcastejsie je to pes a kon, obcas sa vyskytne macka a nejake vtactvo 😀 Je to este v tomto veku normalne 🙂 Aj ked sa doma obcas citim ako na psychiatrii, sem-tam ju na tom "akozevoditku" prevediem po dome :D Pokial chape rodiel medzi realitou a fantáziou, pokial si uvedomuje, ze je to hra, tak je to, myslim ok 😉

diduska777
autor
15. jan 2016

@pribinak ano ľudských má, chodí do škôlky, tam má dve stále kamarátky, chodievame aj na detské ihriská, teraz v zime pomenej, v lete sme vonku s deťmi na dvore alebo na ihrisku denne 🙂 Dúfam, že osamelá nie je, chodí každý druhý týždeň po škôlke k otcovi, cez víkend tam aj prespáva, ja sa jej venujem, čítame, kreslíme, vyrábame veci, pomáha mi pri varení 🙂
@seahorse27 u nás tiež funguje občas aj vtáctvo ale vyhráva pes :D veď to by mi ani nevadilo, že ju prevediem na akože vodítku ale ona chce normálne, čo máme doma na psa, a tak ísť napríklad aj von so psom na prechádzku, tiež mi to vadí, keď ideme na návštevu a keď nedovolím tak sa začne rozčulovať. Uvedomuje si rozdiel len to nechce pochopiť a prijať :(

seahorse27
15. jan 2016

@diduska777 Toto zas nasa akceptuje...ze nemoze mat na krku naozajstny psi obojok, ani ze tak nepôjdeme na prechadzku...ale tiez to svojho casu skusala :D Potom pochopila, ze tudy cesta nevede, tak uz ani neskusa taketo poziadavky. Hra sa len doma vnutri, pripadne na dvore a vsetko je "akoze". Casom to aj tvoja pochopi, len treba vela vysvetlovat, ze preco sa take veci nerobia...

libka1
15. jan 2016

@diduska777 hranie na psa uplne v norme, mne obcas behaju po byte az 3 "ludske psiky" 😀 😀 ale aby chcela ist na voditku von, to mi uz pride vela. a ako reaguje ked jej vysvetlujes ze to nie je uplne standard aby ludia chodili ako psici na prechadzky?

tomasko27
15. jan 2016

@diduska777 Ahoj moje deti sa tiez tak hraju.Pripnu si na pas teplakov snurku (snurka na krk a das na nu kluce) nadpoja to spagatom aby to bolo dlhe a sa hrali aj z misky pili.No najoblubenejsia hra je na polovnika a srnku.Hraju sa vonku na trave jeden je polovnik a druhy srnka,polovnik sa schova a srnka sa vyberie na prechadzku,polovnik vybehne a srnku zastreli a odtrhne vetvicky a prilozi na srnku.Chodime na polovnicke dni 🙂

ivett1
15. jan 2016

@diduska777 hra na psa je v tomto veku úplne v norme...naši sa hrajú aj teraz (9r. a 7r.) 🙂 ...a to, že chce všetko ako naozaj-t.j. aj vodítko, aj misku...je tiež OK...sama píšeš, že chápe, že je to akože, len skrátka chce dohrať svoju hru dokonca ... chodí ešte do škôlky, tam sa stále hrajú, možno nie je sama...skús sa spýtať aj mamičiek ostatných spolužiačok...alebo aj jej, možno ti povie, že ..."áno aj Saška je doma psom" ...a samozrejme, keď už sa hrá na psíka, tak v celom byte, nielen vo svojej izbe 🙂 ... píšeš, že sa jej venuješ-že spolu čítate, kreslíte, vyrábate veci, že spolu varíte ...a hráte sa spolu?... hm...možno sa treba len zapojiť ... a potom ju to po čase prestane baviť... 😉
PS: ak sa zlostí, že ju nepustíš von na obojku a vôdzke, tak použi ten príklad z tv novín, keď babka svojho vnúčika "akože venčila" - lebo to chcel ten vnúčik- chcel byť psíkom a babka len splnila vnúčikovo želanie a potom mala babka problémy so sociálkou 😖 ....neviem, aké slová použiješ, ale snáď pochopí, že vonku bude psíkova kamarátka v ľudskej podobe🙂😉

katarinamarkova
15. jan 2016

@diduska777 čo si o tom mysliet?
je uplne bezne ze deti sa takto hraju......
mas pocit ze to prehana?
- ma kamaratov?
- ako travi den?
- ma surodencov?
- s kym inym okrem psika sa doma hra?

diduska777
autor
16. jan 2016

To ze sa tak chce hrat mi ani tak nevadi, kým je to v rámci hry 🙂 vadi mi skor ta reakcia ked to zatrhnem na návšteve alebo ked si myslim ze je to cez. Problem je to hranie sa v byte, kedže mame skutočného psa a on to berie ako hru a potom na ňu začne skákať behať okolo nej, je jej kamarat ma ho velmi rada, cvičí ho, dava mu jest ale ako svojho pána ju nerešpektuje. Par krat sa stalo ze ked som dovolila aj v byte - obývačka kuchyňa su otvorené, ked som varila a potom za ňou behal, poslala som ho namiesto, naco ona nechcela aby tam zostal, chodila za ním, volala ho, naco som ju upozornila, nech ho nechá tak, ale nepreslala, potom skočil cez ňu a švacol jej chvostom, stipol ju do zadku a bol oheň na streche, bola to sekunda ja v kuchyni ona na 2 metre odomna a cirkus 20 minut ako ju nema rad, a nechce sa s ňou hrat. Darmo vysvetľujem, ze takto sa psy hrajú a ze je velky (faraonsky pes) ze nema za ním chodit, ze on to nechcel. Potom ju to prejde a hra sa dalej. Len uz nie po stvornozk ale iba taka zohnutá a zase su kamosi 🙂 ma kamošky v škôlke, súrodenca nema, hravame sa napriklad s bábikami alebo na miu a ja a ja som vzdy iná postava alebo spoločenské hry. Mame teraz sud, ale tie hry bývali aj predtym.

diduska777
autor
16. jan 2016

Bola tu este otázka ci sa spolu hráme a ze sa mam zapojiť, na psa sa nehrám, bolia ma kolena :D ale ked sa hráme na miu a ja som onchao alebo lyrika tak ju nosím na chrbte a občas aj zaerdzǐm :D

diduska777
autor
16. jan 2016

Pardon, lyria 🙂

moniciak
16. jan 2016

Aj moja sa niekedy tak hrá 😀 Ale keď jej poviem, že už stačí, vie prestať 🙂

jumama
16. jan 2016

Precitala som to nasej, lebo tiez psik, voditkovanie, chystanie granuli do misky... My psika nemame, len chodime vencit do utulku. Oni sa aj v skolke hravaju na zvieratka, ze jeden sa o ne stara a ostatni su zvieratka... Ale teda nam to tiez pride sisi, stale musime vyrabat obojky, voditka. A tak teraz vysledok - dobry napad, tata budes kon. Podvolil sa, ze jediny raz teraz a uz nikdy viac, ale zase povedzme si svoje, uz ma tie psie oci nacvicene 🙂))) Ja som si myslela, ze si tym kompenzuje tuzbu po psikovi, lebo by velmi chcela, ale my do bytovky nie... Ale ked som ich videla sa v skolke hrat, ona si nosi kvoli tomu aj taku dlhu satocku, aby sa mohli uviazat...

diduska777
autor
16. jan 2016

No my tiez bývame v byte a mame doma zverenec 🙂 psíka nie najmenšieho ale na malom sme sa nezhodli a do tohto co mame som sa zalubila na prvy pohľad ;) mohol by byt menší, ale co uz ked tak narástol 🙂 mame este dve morcata a hráva sa aj s nimi 🙂 hladká ich, kŕmi, pomáha čistiť (rozumej stráži ich ked my čistíme) 🙂

adelusha
16. jan 2016

Nas prostredny syn- predškolák (5,5 r) sa zase uz niekolko týždňov často hra na mačku (mame na dvore 4 mačky) chodi po štyroch, mňauká, musíme ho hladkať, škrabkat a akože kŕmiť. Robieva to aj ked je u babky alebo u svagrovcov na návšteve. Ale zas mačky na vodítku nevodime, takze to nevyžaduje 🙂
no on sa často hra hry "akože" a chce to mat ako naozaj, hlavne chce byt Superman, spiderman, Batman, na všetko chce mat kostýmy, zbrane a pod. Pod stromček dostal takú sadu -policajné auto, vrtuľník a bola tam aj prilba. Tak isiel von oblečený za policajta, s tou prilbou na hlave a asi o 15 minút pozerám ze na záhrade nie je, vykuknem pred dom, tam tiez nie je, pýtam sa muža ci ho nevidel ist do susedov a on ze nie. Chvilu na to mi vola známa, ktorej deti chodia s našim do škôlky, ze ci vieme ze syn je u nich. Ja v šoku, oni bývajú o tri ulice ďalej a treba prejsť cez hlavnú cestu, doteraz nikdy takto z dvora neušiel. Ze vraj hľadal po dedine zlodejov a žiadnych nenašiel, tak ju prosil aby ho odviezla na koniec dediny- do osady- ze tam su urcite nejakí zlodeji 😅
Som zvedavá ci ho tie fantázie prejdu ked nastúpi do školy

katka1981
16. jan 2016

@diduska777, je este skolkarka, je to normalne, moja zvykla od 4 rokov rodit, teraz si vypchava prsia, byva tehotna, v skolke sa hravali tiez na psika aj doma, podla mna je to ok. Keby mala 10, tak uz by mi to bolo divne, ale ktovie, mozno aj v tom veku sa tak deti hraju.

vivusika
16. jan 2016

Nasa ked bola v takom.veku,hravala sa na kona. U nas bola konikomania,v telke len litle pony,horseland... Skolska taska,peracnik,dosky na zosity,vsetko s konskym motivom,postelne obliecky a tricka ci mikiny ani nehovorim. Mavali sme konske predstavenia doma,kde predvadzala klus,cval...Uz ma takmer 13, zboznuje psov,ale kone su stale naj 🙂

marusik
16. jan 2016

chce to súrodenca🙂 moja 6 ročná sa tiež hrá na psa, ale len občas a so svojou mladšou sestrou🙂

diduska777
autor
18. jan 2016

ďakujem za vaše názory a skúsenosti, snáď ju to teda časom prejde 🙂 súrodenca ano, to viem že by chcela 🙂 len to sa bojím už teraz, lebo od malička neznáša plač... keď niekoho počuje plakať tak si zapcháva uši, uteká preč, hnevá sa... hrôza.. tak keď by bolo bábo, neviem ako by to brala s tým plačom...

luciannka83
18. jan 2016

@diduska777 dobre som sa pobavila, pukám od smiechu, aj keď viem, že tebe z toho do smiechu asi nieje. Ale podľa mňa robíš dobre, že máš hranicu. Ako hra je fajn, ale odtiaľ potiaľ. 🙂

mataemmka
7. jún 2019

Aj u nás to bolo ju to prejde

gwenna
22. nov 2022

@diduska777 neviem ci by to surodenec vyriesil, mozno by z nich boli 2 psi :D , nasi 2 chlapci sa tteda skor hravaju na macky, ale aj psie povely si davaju, tam je vyhoda, ze sa mozu striedat, raz je pes jeden, raz druhy 😁

zupka33
22. nov 2022

Myslim si, ze kazde dieta ma proste take obdobie, kedy sa rado hra a predstavuje si proste, ze je nejake to zviera. Len zas treba to vediet drzat v takej tej normalnej rovine