Syn 8 ročný navštevuje výtvarnu na umeleckej škole.
V čase vyučovania bol v ateliéry, kde je aj počítač napojený na internet. Počas vyučovania, neznáma staršia žiačka (syn sa vyjadril, že táto žiačka, asi piatačka alebo šiestačka, nechodí s nimi ani do triedy na výtvarnú výchovu), pustila deťom na internete horor, ktorý mal a má veľmi zlé následky na jeho psychiku. Po vyučovaní sa syn cítil psychicky veľmi zle, utrpel z toho dosť veľký šok, bľabotal niečo o ufónoch, duchoch a prejavilo sa to aj na jeho zdraví, nakoľko z toho stresu, čo videl, dostal zdravotné tráviace problémy - hnačky až tak že nemohol ísť nasledujúci deň do školy.
Syn bol doslova z toho v školu. Šokovaná som ostala aj ja, veď syna pošlem na výtvarnú a nie na počítače. Syn vraví, že učiteľka bola v triede a niečo si písala pri počítači, keď to tá žiačka pustila. Učiteľka tvrdí, že v triede nebola, že žiačku pustila na internet ale nevedela, že pustí práve horor.
Neviem aký to bol horor, ale niečo syn vravel, že hlavu mali prišitú k zadku a podobne. No hotový bol z toho, na ulici mi utrpel taký šok a rozprával dve na tri a ako sa všetkého teraz už bojí.
Kontaktovala som zástupkyňu školy, povedala, že sa akurát oboznamuje so situáciou a do dnešného dňa sa nevyjadrila.
Syn už odmieta školu navštevovať, hlavne kvôli tejto žiačke a ja ho tam nebudem ani posielať. Ešte šťastie, že na budúci rok syna prijali na druhú lepšiu a kvalitnejšiu umeleckú školu.
Mám to nejakým spôsobom riešiť?
To že si táto šiestačka doma v rámci voľna pozerá horory, tak to som doslova šokovaná z toho ale to je zodpovednosť už jej rodičov ale toto sa nesmie už na tej škole nikdy opakovať. Už som napísala list na školu ale napriek tomu, že tam syn nebude chodiť, takéto veci sa nemajú čo diať na školách a chcem zabrániť tomu, aby sa to niekedy opakovalo.
zdravim, neviem vam dat nejaku kvalitnu radu, len ze riesit to treba to kazdopadne a aby ste sa poradila aj s detskym psychologom, to urcite vas posunie dalej, aj v pristupe k synovi. nemusite tam brat priamo jeho, chodte vy, aby ste vedela ako sa k nemu po tomto desivom zazitku spravat a ako s nim komunikovat. aby ste predisla tomu ze by sa nedajboze do seba uzavrel. predvidajte a urobte vsetko preto aby ste nasledky mala podchytene. Chcem vyjadrit ze je mi luto vasho maleho a rovnako aj vas.. rozumiem ze to bol sok, nieje nic horsie ako ked si hyckate chovate a starate sa o krasne zdrave dieta a takato do neba volajuca nedbalost vam poblazni dieta! drzte sa rachel. 😒
@rachel978 priserne, ta ucitelka musela byt leniva a nezodpovedna ze nich nechala sa hrat na pocitacoch bez dozoru, myslim ze je to aj na trestne oznamenie ak mas chut sa s tym natahovat ... alebo radsej dat do poriadku synceka a dufat ze v zivote uz nestretne vela idiotov. Vacsina ludi v skolstve tam nema co hladat a mali by sa presunut do kravinov a uranovych bani.
@rachel978 ja som ten film osobne videla a ak to videl aj tvoj 8 rocny syn,tak sa necudujem tomu,ze to na nom zanechalo nasledky.viem,ze je ti to jedno o aky film islo (nazov ma The human centipede) ale mozno ti pomoze v tom,ze co asi syn videl a lahsie mu to vysvetlis,ze to bol len film a nic take sa v zivote nestava.dufam,ze sa z toho syn cim skoro dostane.
No teraz som si len precitala o tom filme (nevidela som ho) na wikipedii a uz mam 5 minut zdvihnuty zaludok a je mi na vracanie a hnacku... Ak toto tvoj syncek videl, strasne mi je ho luto :( nie je obycajny horor, nie su tam nadprirodzene postavy, je to o muceni ludi tym, ze im prisiju usta ku konecniku... Doslova. Neviem ake zvery vyrabaju taketo hnusne veci, ale na tvojom mieste urcite idem so synom k psychologovi, treba mu pomoct ten film nejak "vymazat" z pamati, ak sa da. Mozno hypnoza by pomohla? Neviem... :( a co sa tyka skoly, treba to riesit, normalne ich donutit vsetkych, aby si to pozreli. Lebo to nie je len tak horor, ked sa povie horor, ludia si predstavia mozno fakt strasidlo, ducha, zombie, co je tiez hnus ale toto je obraz ludskej bestiality a sadizmu a darmo budeme detom vysvetlovat ze to je len film, ked je to tak desivo realne. A ta ziacka co i. To pustila by mala tiez absolvovat nejake sedenia s psychologom, rodicmi, ako je mozne ze o tom bobec vedela, ze ten film pozna... Dalej preco nebol pocitac zabezpeceny a y tam deti nemohli stahovat skykolvek obsah? Ako je mozne ze ucitelka nebola v triede? A ak bola, preco boli deti pri pc? A bez dozoru?
Som šokovaná...Niečo také sa nesmie stávať. Urobili ste dobre, že ste to začali riešiť. Na vašom mieste by som so synom navštívila psychológa, pretože z toho môže mať naozaj traumu na celý život. Od umeleckej školy by som si pýtala vrátenie peňazí, pretože vy ste platili za hodiny výtvarnej, nie za pozeranie PC. Trvala by som na finančnom postihu učiteľky, ktorá sa mala deťom na hodine venovať, pretože okrem iného bola za nich zodpovedná. Je mi vášho synčeka ľúto a držím vám palce, nech sa z toho čo najskôr dostane. Do tej školy ho už nikdy v živote nedávajte. Hnus...
@rachel978 z tvojho prispevku som mala pocit, ze si nerozhodna. tak snad ta povzbudim - ries to! ja som si to len precitala, a som pripravena vystartovat do skoly 😉 samozrejme v prvom rade ries syna, ale potom aj ucitelku. z mojho pohladu je nemyslitelne, aby sa taketo nieco stalo. Podla synovej reakcie tam ten film nesiel 5 sekund. a keby len aj 5 sekund, prihlasila si ho na vytvarnu,ci? A ci ta budu povazovat za hysterku, alebo nie, na to sa vykasli. ved ti zblbli dieta!
Film sa vola ludska stonozka a dospelak ma pritom co robit zo sebou nie 8r dieta.treba konat,a so synom k psychologovi...tam mu pomozu
prepac za tazku ale tvoj syn to musel pozerat?
@yarnie neviem ci sa vobec da nieco take spravit ako''vymazat'' mu to z hlavy.Ja si dodnes pamatam na svoj prvy hororovy ''zazitok''.Mala som 7 rokov a nasli sme kazetu u kamaradky-prvy diel Freddy Krueger.Od tej doby som ten film nevidela,ale pamatam si ho akoby som to kukala vcera.Nikdy som to rodicom nepovedala co som ako 7 rocna videla a velmi dlho mi to trvalo,kym som dokazala ist sama vecer hore schodmi do vlastnej izby bez toho aby boli vsetky mozne svetla v dome zapnute.urcite je to obrovsky sok pre to dieta a sama neviem ako by som to riesila ja.Detska dusa je tak zranitelna a krehka ☹
@yarnie
@rachel978 Suhlasim, tiez by so kontaktovala rodičov ziačky, ktora im to pustila, ktovie ake pomery vladnu v rodine, ked presne vedela čim ma vylakat, mladšich spoluziakov. Ja si fakt neviem predstavit ako by na toto reagoval moj manzel, prevdepodobne by rozmlatil fasadu jej ocovi, a učitelke by mali dať okamzitu vypoved, a poslať ju robiť do kravina, kde je jej miesto, medzi deťmi takato nema čo robiť 😠
@krasneleto, moj syn a jeho spoluziaci boli privolani k spoluziacke, ze im ukaze super video, sopliaci si posadali a babizna pustila horor,,,,niektori jedinci sa od strachu ani len postavit nevedeli, nieze este protestovat 🙄
@rachel978 Paťko bol v noci v múzeu Atlanti scenters .. a tam im pustili Scary movie. Mal 8,5 roka a v noci pred dvanástou mi volal,že sa bojí (ešte stále to bežalo) ale ako fascinovaný sa stále k tomu vracal, lebo to bola "sranda"
to že je to horor je jedna vec a to že sa to tam všetko paroduje aj na sex. tému, je druhá...no vysvetlite mu, čo robila teta ujovi medzi nohami s hlavou 😝
Určite tam už nepôjde, myslela som si,že budú deti zabávať inak ako pozeraním nevhodných filmov pre deti(keď som sa pýtala, že či to mali pustené, tak pani povedala že áno, že oni stále chceli niečo strašidelné 😝 )
@rachel978 fuu akože ja by som deckám tie pc zobrala hrozné čo sa stalo dufam že to nebudu zlahčovat. So synčekom určite k psychologovi lebo detská fantázia....on proste musí teraz troška dospiet v tejto veci a pochopit že su aj takéto blbosti ktoré točia chorí ludia ale že sa to netýka ani jeho ani vášho sveta..
No... Pozrela som si zostrih videa na youtube a je mi zle... Nemam rada horory, toto niekto pustit mojmu synovi tak take halo urobim, ze az... Ist za rodicmi, do skoly... Psycholog pre dieta.
Nechspem, pre koho sa takyto zaner toci...
Fuuuj. Hnus.
no ale to je nechutnééé! ten horor! fuj!!!!!!
Áno už mi syn mojej kolegyne odkázal ako sa volá ten film, v živote som o tom nepočula, tak sa musím na to pozrieť čo to je.
Syn má 8 rokov, je zvedavý a bol pravdepodobne aj v tejto chvíli zvedavý čo to dievča púšťa na počítači. Myslím si, že neočakával že si tam pozrie toto, lebo povedal, že v nikdy nechce nič takého vidieť. On v živote nevidel ani horor, ani my jeho rodičia toto neobľubujeme, nemal kde ani len vedieť že aj také filmy sa točia. Pravdepodobne zo zvedavosti sa pozrel čo to púšťa. On to zhodnotil že to bolo 6 minút, ale má 8 rokov ťažko dokáže podľa mňa odhadnúť čas. Takže nemám ani poňatia ako dlho to púšťal, keď som večer volala učiteľke, vravela, že sa snažila zistiť čo to bolo ale nikto jej to nechcel povedať.
Ja mám za to, že som im zverila svojho syna na výtvarnú výchovu, nie na to, aby na výtvarnej výchove pozeral filmy. Ja mu dosť prísne limitujem aj TV aj počítač... ešte sa na počítač nachodí až až keď starší, tak načo sedieť pri PC už od malička.
A mám za to, že aj keď dieťa je zvedavé, čo on je, nepozná ešte všetko na svete, napr. ani filmy pre dospelých pozná, tak, tak sme ty my dospelí, ktorí limitujeme, čo dieťa môže pozerať a čo už nie. Sú určité veci, o ktorých musia rozhodovať dospelí a nenechať výber na neho. A u nás doma je to tak, že sa stále pýta či môže pozerať TV, tak je naučený. Niektoré stanice sú u nás zakázané, jednu detskú som zakázala, keď som videla 10 min. z tej stanice, on to rešpektuje a nepúšťa tu stanicu vôbec.
Viem, že učiteľke to bolo ľúto, lebo ma kontaktovala nasledujúci deň, či je syn v poriadku a že je jej to ľúto.
Ja mám za to, že chodil na výtvarnú, k výtvarnej počítač netreba. Keď už tam je, má byť zaheslovaný, heslo nemá byť známe, heslo vedia všetky naspamäť a k počítaču majú prístup všetci. Keď som prišla po syna v ten deň, na počítači svietila úvodná stránka facebooku, tak to je čo? Toto si majú deti pozerať doma, keď sú už na facebooku. Keď počítač slúži na výuku, tak sa na ňom majú pozerať veci na výuku a nie súkromné veci detí.
Bolo to v Košiciach.
Neviem kto bude teraz chodit zo psom vecer ..
Inak toto su presne filmy co nepozeram... Nevadia mi vymyslene veci...ale uchylakov je plny svet...shit...
ja som si len v skratke prečítala na čsfd reakcie ludí....
my nemáme ani TV takže takéto dačo by ma pekelne nasralo!
@rachel978 To je niečo neskutočné! Ak tam učiteľka bola, musela vidieť a počuť, čo majú deti pustené, ak tam nebola, ešte väčší prúser pre ňu, že deti nechala bez dozoru. Ak by s nimi pracovala ako mala, isto by si musela všimnúť, že sú niečím zaujatí a teda sa nesústredia na to, na čo sa majú. je to jej absolútne zlyhanie.
Nám sa raz tiež stala v jazykovke nepríjemnosť - oveľa menšia, ale nenechala som si to pre seba. Vyučujúca poslala môjho syna - štvrtáka, do mesta kúpiť si zošit, lebo vraj nemal. strašne ma to rozčúlilo, lebo dieťa bolo bez dozoru, v čase, kedy sa malo učiť, za čo som si zaplatila a nakoniec aj - akým právom rozhoduje, káže mu za moje peniaze kupovať mu zošit. je úplne jedno, že stojí pár centov, nie sú to jej centy. Inak, po syna tam vždy chodím, ak nemal opakovane zošit, mohla mi to oznámiť. mimochodom, pracovný zošit aj učebnicu mal, stačilo mu dať papier na písanie.
No proste, napísala som sťažnosť majiteľke jazykovky. Vraj prešetrí, ale v konečnom dôsledku sa jej skôr zastala, hoci sa aj ospravedlnila, ale vraj, že nemal zošit od začiatku roku. Tak som jej oskenovala zošit aj s podpisom učky pri cvičeniach, aj s dátumami... No ale aj tak sme k ničomu extra nedosšli, ja som syna od tiaľ zobrala, ona mi vrátila akurát tak plratbu za posledný mesiac.
Držím palce, rozhodne sa do toho obuj a nenechaj to tak. asi by som sa poradila s nejakým právnikom, možno pohľadaj aj tu niekoho na MK, isto sa niekto nájde.
Pozrela som si schválne recenzie, čo za horor to bol.. Už len z opisu, čo sa deje v tom akože "filme" mi prišlo statočne zle, úplne sa mi obrátil žalúdok, fuj.. Mám malú sestru vo veku tvojho syna, bola v škole v prírode so staršími deťmi, tuším štvrtákmi- piatakmi a nejaké staršie baby ju tam strašili "špagetovým monštrom" - keď sa vrátila tak odmietala spať vo svojej izbe, panický rev v tme... 😖 a to bolo oproti tomu, čo videl tvoj synček úplne slabé kafé... och... Určite to rieš a držím palce, nech na to čo najskôr zabudne..
syna by som tam už nepustila,vysvetlila by som mu ako sa dá,že horor je vymyslená vec,že je to hlúposť pre hlupákov...na dotzčnú učiteľku by som napísala takú sťažnosť,že by si druhýkrát rozmyslela ,či bude učiť a či sa flákať mimo triedu,krava jedna....
chuda chlapec,no ja by som riadny hunbuk urobila,presetrit to riadne,pristup k PC,starsie dieta..atd...sla by som aj na zastupitelstvo,alebo na vyssi urad...ale rozhodne chod k psychologovi..viem,podla seba,ked som ja ako dieta videla horor....nevolnosti som mala este v dospelosti...Kriminalky Las Vegas mi nerobili dobre ani v 20-ke..svagrina si ma vedela doberat pustanim fimlu,ako sa muci v afganistane,na grcku mi je doteraz z toho.....ono z toho moze mat nasledky na dlhe roky,preto chod k psych,nech ma od vsetkeho zaznam...
@janinah preco hlupost pre hlupakov?
@rachel978 ja by som mu vysvetlila ze je to film pre dospelych...strasidelny ale len vymysleny...ak ma fakt take problemy tak moze byt ten psycholog riesenie.a je tiez podstatne obratit sa na skolu ale ak sa to stalo este pred zaciatkom hodiny vela toho nedosiahnes podla mna.
lenze aky ma vzynam rozpravat dietatu, ze to je vymyslene, ked svet je plny takych uchylakov sadistov a stat sa to moze skor ako to, ze narazi na zombie alebo upira. len je v prdeli to, ze to musel vidiet ako 8 rocny... a riesila by som to aj ja. doma nech si ludia robia co chcu, ale v skole by to malo fungovat nejak. a na vytvarke treba tvorit, malovat, nie pozerat pocitace.
@janinah horor je moj oblubeny zaner a necitim sa byt hlupa... Mne je zle z filmov typu steelova a pilcherova... A nenazyvam hlupakmi tych co to pozeraju... Milujem to napatie a adrenalin pri sledovani kvalitneho hororu... A tento som videla len trailer ale ak bude v tv (do kina nechodim) urcite si pozriem.
@rachel978 treba to riesit, dobre si urobila. aj ked budu ta mat asi za hysterku ako kazdu matku, ktora nieco riesi, ale nedaj sa. akoze nie je horor akko horor, starsie bububu by este predychal, ale ak mu pustila nieco z tych novsich nechutnych, tak sa necudujem, ze mal tvoj maly po tom taku reakciu. a mala si zajst aj za pediatrom, normalne, aby bol o tom zapis aj od lekara.
a vobec, ktora siestacka len tak v pohodke pozera horor ako by sa nechumelilo? sak mne to robi zle za bieleho dna a dospelej 😕 nechapem, kam to vsetko speje. kam sa obzries, same monstery, upiri, zombie, kraviny, doslova.