Ahojte. Mam 3 ročne dievčatko a od Septembra mi ju neprijai do štatnej skôlky. Chcem sa vratiť do prace a ako pozeram tak pozeram, škôlky stoja cca 350-450€ bez jedla. Je niekto v podobnej situacii? Nemate skusenost so škôlkou v blizkosti ktora by bola cenovo dostupnejšia?
@adelka1980 nechces ju dat niekomu opatrovat radsej?v okoli kde byvas mamina s dietatom?vacsinou su to realne cena za sukromnu skolku
ja som v podobnej situacii, maly bude mat 3r zaciatkom septembra, neprijaty do skolky.. ja ostavam dalej doma na rok na neplatenej (firma sa uz zrusila, aj koli starsim detom, lebo su casto chore a prazdnin je dost, nema ma kto zastupit)
ja chcem len poradit, ze sa urcite odvolaj, v roku 2016 ked som prihlasovala druhu dceru tiez neprijali a sice ja som sa neodvolavala, ale kamaratky ano, a vsetky deti co poznam nakoniec prijali.. od septembra nenastupilo vtedy vela deti a tak sa uvolnili miesta.. tento rok to zastupkyna v nasej skolke radi tiez, postupovat rovnako.. (ja sa neodvolavam, radsej prenecham miesto niekomu kto do prace musi)
@eliska13 neviem ci to bude pre mna riesenie, opatrovanie je cca 4-5€/hodina a ked si vezmem ze by som ju na 8h nosila a prichadzala medzi 16-17h ( podla ciest ) tak preplatim skolku. A urcite by jej chybali deticky 🙂
@jana_eyre_2 Dakujem za radu. Toto som konzultovala s riaditelkou aj som sa odvolala ale tvarila sa ze bez sance. My v okoli mame tak malo skolkol ze tie ktore prijali, tam zarucene zostanu, tak bolo aj minuly rok. Este je riesenie skusit ked v priebehu roka niekto odide zo skolky. No neviem 🤔
@adelka1980 😟 je to hroza s tymi skolkami... u nas su sukromne tak isto drahe a to sme okolie BA,.. mozno este ist na polovicny uvazok, na par dni by bola skolka lacnejsia, ale zase aj ty by si mala nizsi plat... zapeklita situacia fakt..
@adelka1980 a mas v BA trvaly pobyt?
@natalienka12 jasne, mam
@adelka1980 zdravim. Ja momentalne riesim to iste. Maleho mi do skolky nezobrali, musim nastupit do prace a sukromne skolky su tak drahe ze sa mi neoplati ho do sukromnej prihlasit. Tiez som z toho nestastna 😢
@adelka1980 hmm bolo treba dat nieco riaditelke...takto to co viem v Bratislave funguje.
@adelka1980 ja by som ho dala do súkromnej, ide i jeden preklenovací rok aby si si udržala prácu. Jednoducho treba sa prispôsobiť situácii aká je.
Ďakujem. Zatial som si dohodla obhliadku v Kids Paradise, maju skolne 250€ a budem skusat ci mi ju vezmu v priebehu roka alebo rok vydrzime. To je stale lepsia moznost zaplatit 250€ ale domov nieco priniest ako zit nicoho a domov neprimiest rovnake nic
@natalienka12 urcite to tak nefunguje, treba si uvedomit ze skolky nie su nafukovacie, kazdy rok je coraz viac deti a rovnaky povet skolkok. takze je logicke, ze bohuzial, nie vsetky deti sa dokazu dostat do skolok
@martinka150 a potom ako to funguje? Ked jedno vezmu druhe nie.
@natalienka12 u nas beru podla veku, proste vsetky narodene po juni 2016 sa do skolky nedostali, lebo neboli kapacity.. ked niekto nenastupi, prijmat budu tych, co sa odvolaju.. ale ci to tak funguje vsade to neviem..
@natalienka12 napr v nasej skolky mali kapacity cca 150 (presne cisla si uz nepamatam, hovorila mi to ucitelka) a prihlasilo sa cca 400 deti. Tak ako? Dava ti to uz logiku?
@natalienka12 veď logicky nemôžu zobrať všetky keďže je viac prihlásených ako miest. Sú určite kritériá plus známosti. Tak to proste funguje.
@martinka150 logika nelogika...si myslis, ze som vcerajsia? Poznam v Bratislave x ludi co sa im dieta dostalo do skolky iba preto, ze dali "sponzorsky" dar. Ak je prihlasenych 400 a beru 150 je logicke, ze nemozu vziat vsetkych. Deti rodicov, ktori dali skolke "sponzorsky dar" boli prijate vzdy. Tie ostatne nie. Dava ti to uz logiku?
@natalienka12 tak si to mala nahlasit, milujem taketo osoby co sa len stazuju a nic preto nerobia. Vecne ufrflane a s nicim nespokojne. Sama si to napisala, ak je dany pocet miest a prihlasi sa viac, logicke ze nezoberu vacsi pocet.
@martinka150 ja nebudem nic nahlasovat. A mimochodom ja sa nestazujem, ja v Bratislave nezijem a moje dieta chodilo do skolky v malom meste kde bolo dost volnych miest. Teraz je uz tretiacka v skole. Takze ja sa nikomu a uz vobec nie tebe nestazujem. Len som napisala zakladatelke temy ako to funguje.
@adelka1980 mrkni kidsparadise ruzinov alebo petrzalka, akurat vcera mi vybehla reklama ze beru deti za 250€