Hľadám mamičky školákov z Nitry

sylvi17
17. okt 2013

Rada by som si prečítala nazory mamičiek kotrych detí navštevuju ZŠ NITRA GORAZDOVA,JAŠIKOVA,NAB.Mladeže a ine konkrétne 3 ročník ake mate skusenosti s učitelmi potrebujem preradiť dieťa nakolko škola do ktorej chodí nas max.sklamala dakujem za každu dobru a uprimnu radu 🙂 🙂 🙂

fafa
17. okt 2013

Ahoj a na aku skolu chodi teraz? ja mam tretiacku na ZS Topolova a sme spokojni...

sylvi17
autor
17. okt 2013

Ďakujem krasne som rada každej DOBREJ skusenosti moj chodí Na Fatransku, 😢 a som velmi sklamana z prístupu ako takého preto hľadam nove alternativne možnosti ...takže dakujem a si spokojna všeobecne s prístupom učiteľov a aj s kolektívom deti v triede tvojej dcerky?

denkaajejdeti
17. okt 2013

Ahoj, moja chodí na Nábrežie mládeže a sme veľmi spokojní - nie preto, že dcérkina triedna je mojou kamarátkou 🙂.
Teraz je tam nová riaditeľka (Vargová) a tá ma super prístup k deťom - dcérka s ňou má síce len etickú, ale normálne odpočítava dni kedy zasa bude hodina s pani riaditeľkou. Aj kamarátka (triedna uč.) hovorila, že sa perfektne učí pod takým vedením. Trošku mám ťažšie srdce na niektoré vychovávateľky - nevenujú sa deťom tak, ako by sa mali - ale ide len o niektoré, nie o všetky - veď všade sa nájdu biele vrany a ja dúfam, že nová riaditeľka si aj s týmto poradí. Veď na ÚP sa nájde kopec šikovných ľudí, ktorí by neviem čo dali aj za miesto vychovávateľa v školskom klube.

sylvi17
autor
17. okt 2013

Veľmi pekne dakujem važim si každu radu a skusenosť, maly do ŠK.klubu nechodi takže to ma až tak netrapi,ide mi len o normalny prístup učiteľa k dieťatu i k takemu citlivejšiemu a aj o kolektív aby malého prijali važne zvažujem o preradení lebo maly dostal ku škole doslova ,,odpor,, a pritom sa rad učí a pripravuje chodíme aj do jazyk.školy nema problem len tu , tak ešte raz dakujem aj za dalšie príspevky a dobre rady-skusenosti.... 🙂 🙂 🙂 🙂

denkaajejdeti
17. okt 2013

@sylvi17 Ak ti môžem poradiť konkrétne - NAJučiteľka pre tretiakov na Nábreží mládeže je jednoznačne Lenka Kadáková (teraz je triednou 3.B) - mne "odchováva" už druhé dieťa, je citlivá, je pre ňu dôležitá atmosféra v triede a o deťoch má perfektný prehľad - nielen čo sa učenia týka (ak má niekto v niečom problém, hneď to rieši, častokrát je iniciatívnejšia ako samotní rodičia), ale aj vzťahov v triede (dáva si na svojich pozor aj počas prestávok, čo niektoré učiteľky nerobia), je aktívna (niekedy až hyper 🙂), v jej triede vládne pohoda, je rada ak rodičia + dieťa + triedny učiteľ vytvoria jeden tím, ktorého cieľom je spokojné dieťa, ktoré rado naberá nové a nové vedomosti. Dcérku minulý rok prihlásila do dvoch súťaží - v matematickom Klokanovi dcérka skončila na % úspešnosti ako najúspešnejšia z celej školy a pritom som ju doma vôbec nepripravovala. Asi tak- škola hrou...Len tie vychovávateľky by si mohli vstúpiť do svedomia. Inak - ak by si chcela dať dieťatko konkrétne do 3.B, tak si dohodni stretnutie s p.riaditeľkou a žiadaj o zaradenie do triedy p.uč. Mgr.Kadákovej (dá sa to, stačí ak naznačíš, že hľadáš aj iné možnosti v iných školách, ale ak by tvoje dieťa viedla práve táto učiteľka, tak potom by si dieťa spokojne preradila práve sem) - inak by ťa mohli zaradiť do ktorejkoľvek inej tretiackej triedy. Ako sa tvoj synček zaradí do kolektívu to neviem, pretože to je aj o jeho povahe a skúsenostiach z predchádzajúcej školy, ja ti môžem napísať len veci týkajúce sa triednej učiteľky a tak trochu vedenia školy, ktoré je v správnych rukách.
Akokoľvek sa rozhodneš, želám veľa šťastia pri takejto zmene.
Denisa

fafa
17. okt 2013

@sylvi17 no ked citam
@denkaajejdeti asi by som tiez volila radsej Nabrezie., ja by som dcerku hned preradila tam, keby som sa nebala ako to zvladne. Topolova je neprerobena skola, niekedy nemaju ani telesnu, lebo v telocvicni je zima a pod....ale maju teraz v 3 rocniku vybornu ucitelku. Predtym k nej chodil aj syn a boli sme velmi spokojni. Tak ak by si zvazovala topolovu, dam ti kontakt. Moj syn zacal tento rok chodit na Nabrezie, do sportovej triedy a je uz v 5 rocniku. Tiez som mala obavy ako to zvladne, ale je to uplne v pohode. Mozno aj preto, ze ma spoluziakov spoluhracov, tak sa vlastne poznalli. Drzim Ti palce, nie je to lahky vyber. Inak uz som pocula viac staznosti na Fatransku, hoci je to pekna, prerobena skola so super vybavenim, personal ma asi dost vazne medzery.... 🙄

denkaajejdeti
17. okt 2013

Ešte by som dodala, že p.uč.Kadáková je zároveň aj prísna, no spravodlivá, aby ste nenadobudli dojem, že dáva jednotky zadarmo alebo že je na deti mäkká a toleruje im akékoľvek správanie. Práve naopak - v triede si vie urobiť poriadok, nie však krikom, je jednoducho prirodzenou autoritou, ale nenechá sa zneužívať ani deťmi a tobôž nie ich rodičmi. Čiže akékoľvek tlaky na ňu sú vopred odsúdené na neúspech - veľmi rýchlo prekukne povahu dieťaťa a tiež prostredie z akého pochádza a v tomto je nekompromisná a nepodplatiteľná. V dnešnej dobe sú totižto niektorí rodičia nenormálne nekritickí voči svojmu dieťaťu a voči svojmu spôsobu výchovy, aj keď to učiteľ myslí v dobrom a povie im svoj názor otvorene. Veľa krát si rodičia myslia, že dieťa je citlivé a škola je zlá, deti v triede sú zlé,.....a nakoniec to vôbec nie je pravda, len takým rodičom to akosi nedochádza a už vôbec si to nepriznajú, aj keď cítia, že asi predsa len je chyba v ich dieťati a tiež v nich samotných.
Nevravím, že je to tvoj prípad @sylvi17, to len tak pre poriadok, že keď A tak potom aj B 😉 .
Denisa

sylvi17
autor
17. okt 2013

Jasne plne suhlasím s nazorom a dakujem aj za dobre rady i skusenosti, problem nemame taky že by som si obhajovala dieťa a za každu ,,poznamky,, či horšiu znamku sa chodila sťažovať alebo obhajovať to NIE u nas je to trošku o niečo inom 😔 z čoho je chlapec nešťastny a pod. budem zvažovať čo dalej ale treba mu určite pomôcť ,chce sa učiť a vzdelavať len potrebujeme na to taku školu aka si važi žiaka ako takého a vie ho pochopiť i po inej stranke 🙂 ĎAKUJEM,dam vedieť ako sme sa rozhodli a dopadli....veľa uspechov a šťastia celej rodinke 🙂 🙂 🙂 🙂

aknelch
27. jan 2014

A viete mi poradit ako je to na tejto skole /nabrezie mladeze nitra/ so sportovou triedou? Do akej miery sa dba na kvalitu standardnej vyucby a ako je to kombinovane s treningami?

denkaajejdeti
28. jan 2014

@aknelch Ahoj,
moja dcérka síce chodí na ZŠ Nábrežie mládeže, ale nie do športovej triedy. Aj tak mám však pre teba jednu radu - popros o radu priamo skupinku mamičiek z Nitry a na 100% sa medzi nimi nájdu také, ktorých deti chodia do takejto triedy a rady ti poradia.
Ak by si náhodou nebola v tejto skupinke, pripájam link https://www.modrykonik.sk/group/72/
Denisa

aknelch
28. jan 2014

@denkaajejdeti DAKUJEM

mishka9999
26. aug 2014

ahojte je tu niekto komu ide prvacik/ca na zs topolova dakujem