Francúzska škola na Cédrovej ul. v BA. Máte skúsenosť?

kathynka
18. apr 2010

ahojte, mate niekto skusenosti s touto skolou? ma tam niektora z vas dieta? pripadne aj v skolkarskej casti...

babulina
19. apr 2010

my sme uvazovali nad skolkou aj mame vela dobrych ohlasov na nu, kedze vsak cakame druhe tak by to bolo teraz pre nas financne narocne, ale vo variante jedinacik by urcite vyhrala 🙂

kathynka
autor
19. apr 2010

ja by som tam totiz chcela ist ucit, keby sa tam naslo volne miesto...tak by som chcela vediet ako vidia tuto skolku a skolu rodicia...a vy ste cisto slovenska rodina? alebo preco by si sa rozhodla dat malu do tej skolky?

cibulkas
19. apr 2010

Ahoj Kathynka, som prekvapaena aj potesena, ze sa otvorila tato tema, lebo ja v tejto skolke robim, ale len popoludni. Takze si aspon precitam nazory mamiciek. : ))))) Netreba zabudat, ze skola a skolka idu podla francuzskeho harmonogramu a vyucovacich metod. Preto su niektore veci odlisne, ako v nasom skolskom systeme.
Ja osobne tam dcerku dam, ale az od r. 2011, lebo este je mala.
Co sa skolky tyka: deticky (aj ked nevedia po franc. tak su tam asistetky uciteliek, ktore vedia po slo. aj po fr. Takze sa dorozumeju. Ucitelia su Francuzi, takze nie je to ziadna pseudo bilingvalna skolka, kde mas hodiny cudzieho jazyka, kedy netedy ; )))
Ak chces, este ti odpoviem na nejake veci. Neviem presne, co chces vediet.

kathynka
autor
19. apr 2010

jasom totiz chodila na francuzske gymnazium Metodovu, takze aspon zo strednej skoly poznam, aky je francuzsky system, kedze my sme isli tam tiez podla neho, takze aj maturitu mam na "francuzsky sposob"...teraz opatrujem babatko vo francuzskej rodine, takze opat som s francuzstinou v kazdodennom kontakte...a kedze som oficialne ucitelka matematiky a geografie, tak mi napadlo, ze ked yoan vyrastie a uz ma nebudu jeho rodicia potrebovat, tak ci by sa dalo dostat nejako ucit na tu skolu...ci oni maju zasadne len francuzskych ucitelov? ak by sa dalo, ja by som aj inu pracu prijala v ramci skolky-skoly, len proste zamerne idem po tejto skole, lebo francuzstinu milujem...ake deti vam tam chodia, mate nejake ohlasy zo strany rodicov, aky ste kolektiv ako ucitelia, je nejako prepojena skolka so skolou (myslim systemovo alebo tak)? a inak moc dakujem, ze si sa ozvala cibulkas🙂

cibulkas
19. apr 2010

Kathynka, ucitelia v skolke su Francuzi, asistentky su bud Francuzky hovoriace po slovensky alebo Slovensky hovoriace po francuzky. Ucitelia na prvom stupni su len Francuzi. A ucitelia na druhom stupni su aj Slovaci (stale hovorime o bilingvalnych Slovakoch), aj Francuzi. Kolektiv je celkom v pohode, mna sa tam pracuje dost dobre. Ak budes mat zaujem, staci poslat CV riaditelke, a oni sa ti ozvu. Skola so skolkou su prpojene. Velki skolkari chodia k velkym skolakom do kniznice, alebo aj do triedy (zoznamit sa s pani ucitelkou prvakou, atd...) Celkom sa mi to paci.
Ohlasy zo strany rodicov su ako v kazdej skole/ skolke. AJ neg. aj poz. Nikdy sa neda vsetkym vyhoviet. Ale v kazdom pripade sa snazime, aby to fungovalo, co najlepsie a aby deti boli spokojne.

kathynka
autor
19. apr 2010

super, dakujem...tak az to bude pre mna aktualne, tak ja to s tym zivotopisom urcite skusim, ved za pokus nic nedam...

cibulkas
19. apr 2010

jasné, skus a mozno z nas budu aj kolegyne, hi hi. Vela stastia....

babulina
20. apr 2010

kathynka, sme obaja slovaci, ale u mna je francuzstina srdcovka, som robila aj aupairku chvilinku vo Francuzsku, pre nas s mm je dolezite vzdelavat deti aj v inom jazyku, tak sme sa rozhodovali ze akym smerom sa pustit, anglictinu sa nauci kazdy takze to sme zamietli rovno, manzel je velmi dobry v nemcine ale to sa nam zdal tento jazyk pomaly na ustupe, takze francuzstina vyhrala na plnej ciare, plus dobre referencie sme mali od znamych - oni su vsetci napoly frantici napoly slovaci/cesi 🙂

kathynka
autor
22. apr 2010

tak to je parada, ze si sa tak rozhodla a ze su aj dobre referencie na tu skolu...tak nech sa tam malickej potom paci 🙂

kathynka
autor
31. máj 2010

@cibulkas - ahoj, este by som sa ta chcela nieco opytat...kym teraz opatrujem toho malickeho francuza a ty ucis vo francuzskej skole, nepoznas tam nejaku francuzsku rodinku, co by sa chcela s nami kamaratit a obcas ist doobeda alebo poobede pocas tyzdna von? vies, vdaka konikovi mame uz kopec slovenskych kamaratov, ale kedze doma sa s yoanom rozprava iba po francuzsky, tak by som mu rada v BA dopriala aj takych kamaratov...dakujem moc

cibulkas
31. máj 2010

ahoj Kathynka, skusim sa opytat, ale vopred ti nic neslubujem. Ti Francuzi tvoria taku komunitu, oni su dost medzi sebou uzatvoreni, ale keby som pocula o niekom, tak ti dam vediet. Ako sa vola ten maly Yoann priezviskom. Mozno poznam rodicov.
pa

kathynka
autor
31. máj 2010

Yoan Noel-Schwartz...mne je jasne, ze tvoria komunitu, kebyze sa staram o slovenske dietatko a chcem to len kvoli sebe, tak sa ani nesnazim opytat...ja to chcem skor kvoli yoanovi...kazdopadne dakujem za cokolvek, co by sa ti podarilo🙂

kathynka
autor
5. jún 2010

ahoj @cibulkas ...nepytala si sa este nahodou? 🙂

cibulkas
5. jún 2010

ahoj Kathynka, nepytla som sa, lebo tento tyzden som mala straaasny beh v robote. Chybali nam 3 ludia v pracovnom time, tak sme zaskakovali jeden za druheho. !Buduci tyzden bude lepsi. Pokusim sa a ozvem sa ak by som mala nieco nove.
pa

kathynka
autor
6. jún 2010

si zlata, dik moc 🙂 tak hadam to uz budete mat tento tyzden lepsie...

poussin
20. jan 2014

Ahojte.. opat otvaram tuto temu. Skolka aj skola sa maju prstahovat do Petrzalky a maju tiez zmenit vzdelavaci system. Chcela som sa informovat od akeho veku takto skolka berie deti. Moja dcera bude mat 3 roky. Obaja rodicia sme slovaci, ale ja som zila niekolko rokov vo Francuzsku a tiez v sucasnosti pracujem v spolocnosti kde komunikujem vo francuzstine.

Mamicky, ktore tam mate deti napiste sem prosi vase postrehy 🙂

cibulkas
1. feb 2014

@poussin ahoj poussin, ano skolka sa stahuje do Petrzalky kde budu super priestory a deticky sa budu brat uz od dvoch rokov, cize aj plienkaci budu moct.

poussin
3. feb 2014

@cibulkas dakujem za info. Mozes mi niekdy poslat aj nejake fotky? Uprimne ich web je priserny. Mali by ho dat urobit niekomu schopnemu. Cloveku sa v nom ani nechce preklikavat. Naviac tam clovek nenajde takmer ziadne informacie.

cibulkas
3. feb 2014

@poussin ked nejake budem mat, tak ti poslem, aspon jednu triedu ...na stranke sa pracuje : ) pa pekny vecer

rebecca2006
30. apr 2014

ahojte, prosím Vás, nájdu sa tu nejakémaminky, čo majú detičky v MŠ Cádrová? Prijlali mi tam synčeka predškoláka...Uvítam akékoľvek postrehy, poitívne, negatívne...Mne osobne sa viac páčilo Na Revíne, ale tam sme nedostali miesto... Na slovenskú časť, nie do francúzskej škôlky. Prípadne aj skúseosti so školu- tiež slovenskou časťou. Pokiaľ viem, Ecole Francaise sa á asi sťahovať do Petržaky, má niekto nejaké informácie o tomto? ďakujem!

lululuky
21. máj 2014

ahojte , ja sa zatial snazim zorientovat v mnozstve skolok, a tie s anglictinou ma velmi nepresvedcili , hlavne kvoli slovenskym ucitelom,ktori vyucuju anglictinu. paci sa mi system francuzskej skolky a hlavne mame aj zopar referencii od spokojnych rodicov a aj ludi, ktori pre skolku pracuju. viete mi niekto povedat sposob ako vyberaju deticky ci treba absolvovat nejaky vyber a kolko je vlastne skolne? ci je rozdiel v skolnom medzi francuzskym slovenskym dietatkom. dakujem krasne za odpoved 🙂

babulina
22. máj 2014

@lululuky nase deti tam sice nechodia ale info mam zistene nakolko sme nad nou vazne uvazovali. zastupkyna hovori po slovensky, takze komunikacia bezproblemova, kedze moja francuzstina nepouzivanim hodne utrpela. skolne je viacmenej rovnake ako pre slovenske deti tak aj pre francuzske s tym rozdielom, ze francuzskym rodicom to preplacaju zamestnavatelia takze de facto je tam par jedincov co si to plati z vlastneho.
vyber deti nie je, ja som zistovala mozny nastup pocas skolskeho roka pre dve deti a nemali problem ich umiestnit okamzite, najlepsie sa dohodnut na osobnom stretnuti a tam vam povedia vsetko

len poznamka na okraj, maju sa stahovat do petrzalky

evaella
17. sep 2014

Francúzska škola zabezbečuju aj výuku jazykov od škôlky angličtina, aj slovenčina. Škola je akreditovaná a deti majú aj SR vysvedčenie. Neskôr aj ďalšiu možnosť voľby NJ a Španielčina.
Mám tam dve deti v tretej aj v piatej triede, od materskej škôlky. Nikto z nás rodičov nehovoril po francúzsky predtým. Majú dobrý systém, dôverujem mu. Rozvíja na deťoch talent a kreativitu, prírodné vedy, dobrá strava v jedálni, športy, krúžky. EVA

petraur
15. máj 2019

Ahojte, znova otváram tuto temu, rozmýšľame že syna dáme do tejto skolky? Máte prosím niekto update na tuto skolku? Strava? Kruzky? Spôsob trávenia času? Ako je to prosím s udržateľnostou jazyka, ak by syn nePokračoval ďalej v ich skole? Dakujem!

sazara22
23. máj 2022

@petraur krasny vecer, prosim dostali ste informacie k francuzskej skole? nastupili ste tam prosim? dakujem krasne