Fotky na školskej a facebookovej stránke školy

26. apr 2024

Rodicia, davate suhlas na zverejnovanie fotiek deti na stranke skoly a FB stranke skoly? Myslim fotky, ktore su viditelne, ako verejne. Nasa zakladna skola pridavala fotky do albumov na edupage, cize sme to videli len rodicia a deti, ktori sme mali pristup. To mi nevadilo vobec. Pred dvomi rokmi zacali davat rovnake fotky aj na stranku skoly, pytali si suhlasy od rodicov a najnovsie cca pred pol rokom spravila jedna ucitelka FB stranku skoly a dava tam tiez vsetky fotky viditelne verejne. Skola si znovu pytala suhlas od rodicov, ale uprimne, mne sa toto zverejnovanie nepaci. Sice chapem, ze skola si tym asi robi reklamu, aby rodicia buducich prvakov videli, ako sa detom venuju a ake akcie vymyslaju, ale napr na tu FB stranku nahrali minuly tyzden aj fotky deti, ktore uz tento rok na skole nie su a pochybujem, ze sa ozvali danym rodicom, ci mozu. Co som vobec nepochopila, ze pani ucitelka, ktora toto riesi, ma aj na svojom osobnom profile zverejnene fotky deti z akcie skoly, ale su viditelne iba tie, cize svoje deti, svojho muza verejne nepridava, ani svoje prispevky a informacie.
Ja som suhlas na zverejnovanie mojho dietata nedala a teda pani ucitelky sa tvaria, akoze som uplny mimon, ze co mi na tom vadi. Samozrejme, tie deti su na tych fotkach oblecene, nie je na nich nic, co by nemalo, ale fakt sa mi toto vesanie fotiek kade tade nepaci.
Vy suhlas davate, ste s tymto ok? Dakujem.

danyelia
26. apr 2024

Ja súhlas na zverejňovanie fotiek detí dávam vždy, nevidím na tom nič strašné...Skôr nechápem, prečo Ti to tak strašne vadí 🤔

leskky
26. apr 2024

Nemám s tým vôbec žiadny problem. Rada si pozriem keď niečo robia, sú na nejakej akcii atď

matullienka
26. apr 2024

Súhlas podpisujem, nevidím v tom žiadny problém

hipuska
26. apr 2024

Ja tiež súhlas nedávam. A je mi jedno, kto sa na mňa ako pozerá

petamich
26. apr 2024

ano podpisali sme generalny suhlas, nepodpisujeme per akcia/per prispevok, davali sme suhlas so zverejnenim a som s tym uplne okej, sama fotky na moje vlastne socialne siete zverejnujem sporadicky ale ked raz za x da skolka nejaky prispevok, tak mi to vobec nevadi

anonymous87
26. apr 2024

Suhlas podpisujem. Nevidim v tom problem 🙂

autor
26. apr 2024

@danyelia Vadi mi to. dieta si zasluzi mat svoje sukromie a nikdy nevies, kto si tie fotky pozera..

petamich
26. apr 2024

fotku na ktorej je 50 deti sediacich na stolickach, lebo do skolky prisiel bruchomluvec naozaj nevidim ako zasah do sukromia 🙂 kazdopadne kazdy mame ine vnimanie a sme rozne citlivi, skolka by mala respektovat ak s tym nesuhlasis

jazula
26. apr 2024

Dcérka je zatiaľ v škôlke, ktorá má FB stránku verejnú. Ja s takýmto zverejnovaním fotiek mojej dcérky nesúhlasím, na hromadných fotkách jej tvár prekrývajú. V triede je viacero detí, ktorych rodičia súhlas nedali. Na FB nedávame dcérkine fotky ani my rodičia, prečo by mal niekto cudzí…
Stále hovorím majiteľke škôlky, že jej pomôžem so zriadením súkromnej whatsapp skupiny pre rodičov z triedy 😁, tam by mi neupravené fotky nevadili…ale verejne na FB je už príliš.

belasy_motylik
26. apr 2024

Tvoje dieťa nechodí nikam v rámci spoločenských udalostí na verejnom priestranstve? Tam je fotenie automaticky povolené, ani nevieš kde všade na fotkách je tvoje dieťa.

autor
26. apr 2024

@belasy_motylik Moje dieta je v 9. triede na ZS, nie v skolke. Chodime samozrejme medzi ludi, ale nie som si vedoma toho, ze by nas niekde niekto fotil a zvrejnenoval fotky.

danyelia
26. apr 2024

Ale veď nikto predsa nevie, že je to práve Tvoje dieťa, isto nemá nad hlavou napísané meno. Možno by som ešte pochopila tzv. ,,celebrity,, že si takto chránia súkromie, ale my, bežní smrteľníci 😁 Vrchol bol, keď sa jednej mojej známej narodila dcéra - každý deň nová fotka na FB, no hlavne, že malá mala prekryté očká hviezdičkami (no nedajbože, aby sme jej dieťa spoznali 😃) alebo vymriežkovanú tvár 🤦🏼‍♀️ Tak buď ho kamarátom ukázať chce, alebo nie, úplne trápne mi to prišlo z jej strany...

hipuska
26. apr 2024

U nás, dali raz takto fotky z plavárne. Polonahé deti, niektoré dievčatka dosť obézne. V obtiahnutých plavkách. Bavili sme sa s rodičmi, 90% rodičom to nevadilo. Ja som požiadala o stiahnite fotiek

rachel36a
26. apr 2024

Ja som suhlas dala, nevadi mi to...tebe ak sa to nepaci tak zrus suhlas a tvoje dieta nikde nebude...aj moj syn ma jedno dievcatko co rodicia nedali suhlas tak nemoze byt na fotkach, a ak nahodou je, tak jej tvar je prekryta

katica06
26. apr 2024

Ak je 9tej triede nemá vlastné sociálne siete? Kde si veselo pridáva fotky bez tvojho vedomia. Prípadne sa fotí s kamarátmi a pridávajú oni..?

autor
26. apr 2024

@katica06 Ma FB, ale nema profilovu fotku pridanu, ani titulnu a ziadne fotky nepridava, ani nic nezdiela. Ma medzi priatelmi len rodinu a spoluzakov, kamaratov a vyuziva na komunikaciu s kamaratmi msg. Mam dieta medzi priatelmi a mam heslo k uctu.

autor
26. apr 2024

@katica06 Kamarati fotky pridavat a oznacovat nemozu, ma to bloknute.

autor
26. apr 2024

@hipuska Zaujimalo by ma, ci takto pridavaju verejne aj svoje deti, toto je sialena doba ☹

autor
26. apr 2024

@danyelia Aj ty, ako bezny smrtelnik si chranis sukromie a preto tu nemas svoju profilovu fotku, nemas udaje o detoch, ani ich fotky. A myslim si, ze toto iste si zasluzia aj deti

zorkahorka
26. apr 2024

Nie, nemam s tym problem. Ved tym detom musi byt aj luto, ze na nejakych spolocnych skolskych fotkach nie su... aka pamiatka im ostane?

katka2602
26. apr 2024

Trošku som sa stratila, teda ty si nedala súhlas a teda tvoje dieťa nikde nie je, tak? Ak nikde nie je, tak čo ťa trápi, že iný s tým problém nemajú? Nerozumiem. Čo mi má vadiť na fotke kde je xy deti? Aké súkromie? Veď to nie sú fotky u psychológa. Sú to fotky, kde deti súťažia,kde majú podujatie atď. Nechodíš s deťmi vonku? Ani nevieš kto kde ťa odfoti mobilom, hlavne na kúpalisku.

autor
26. apr 2024

@zorkahorka Preco by nemohli byt na spolocnych fotkach? Mozu, len neviem, preco by to skola mala vesat verejne na FB a na stranku skoly. Pokial to davali len na edu, problem s tym nebol.

danyelia
26. apr 2024

@hipuska ...tak tu by mi skôr vadilo, prečo sú tie dievčatka obézne 🙄 Za to nech si zodpovedajú rodičia. Ale neviem, akej reálnej hrozby by som sa obávala. Prinajhoršom sa niekto pohorší nad obezitou. No nezdá sa mi pravdepodobné, že nejaký úchyl číha na fotky z plaveckého...

belasy_motylik
26. apr 2024

Tak ja neviem ako funguje tvoje dieťa, ale všeobecne sa robia fotky z každej verejnej udalosti a aj so zverejnením, veď z toho dôvodu sa fotia - súťaže, verejné oslavy, akcie, podujatia, akcie školy, akcie mesta/obce ... to, že o tom ty nevieš neznamená, že to nikde nie je. Tvoje dieťa bude na strednej, absolvuje tam xy fotení o ktorých nebudeš mať ani predstavu a nikdy sa o nich nedozvieš. Ja svoje dieťa nikde nezverejňujem, ani nebudem, presne ako píšeš, rešpektujem jeho súkromie, ale verejné fotenie a zverejňovanie je úplne iná situácia.

autor
26. apr 2024

@katka2602 Ja som niekde napisala, ze ma nieco trapi? Normalne slusne som sa spytala inych rodicov, aky maju na toto nazor.

luccija
26. apr 2024

Veľa ľudí súhlas nedáva a máš na to pravo.

tilonka
26. apr 2024

Ak sa uz stalo, mas pravo požiadať o stiahnutie fotiek

deedol
26. apr 2024

v skolke sme suhlas nedali, stranka je verejna a pridava sa toho vela. nikdy s tym nebol problem, ucitelky ho odfotili napr od chrbta alebo posadili bokom. syn to trocha pocitoval, ale ma to vysvetlene a zvykol si. v skole, do ktorej ide, sme suhlas dali, lebo toho pridavaju malicko a snazia sa fotit deti z dialky alebo zboku/od chrbta. nevidim na tom nic cudne, ked niekto suhlas da/neda, je to skratka rozhodnutie v ramci rodiny.

autor
26. apr 2024

@belasy_motylik Aj stredna skola musi mat suhlas rodica, pokial dieta nie je plnolete a suhlas nedam.
Vies co, my sme sa s nasim dietatom od cca 10 rokov doma rozpravali o zverejnovani fotiek, info, ako funguju socialne siete a pod, to este FB nemalo a mozno preto teraz nevesia svoj zivot na FB. Nie je to o prikazoch, zakazoch, vidi, ze ani ja na FB nevesiam fotky

anickabasnicka
26. apr 2024

a co na to říká tvoje dítko,jaký má on na to názor. slepě tě poslouchá, že nesmí být někde zvěřejněná jeho fotka nebo se už nemůže dočkat, až mu bude 18 a vylepí si na fbc foto, že budeš ty sama v šoku. je v 9.třídě, takže předpokládám, že je mu tak 15-16let. se za něj stydíš? ...jsou akce, kde je už při vstupu dáno na vědomí,že zúčastnění souhlasí se zveřejněním fotek. např. venkovní koncerty, divadelní akce, prostě tam kde je počítáno s větší účastí lidí a pořadatelé chtějí tu akci zdokumentovat. tak si to ohlídej, aby ně naco takového nešel a pak jsi tady neřešila tvůj souhlas...chudák dítě.