Falošná ospravedlnenka do školy pre syna

8. nov 2023

Ženy, môj syn je na základnej a nebol v škole pár dni lebo mu nebolo dobre. Nevynecháva zo školy len tak ale triedna chce od neho ospravedlnenku, od lekára. U lekára sme neboli. Keby to nejak sfalsujeme čo sa stane? Veď oni tredny učitelia to nejak nekontrolujú nie? Len že pečiatka a dátum ? Nechcem ho nejak učiť že ma klamať alebo čo, chcem to dať ja učiteľke a nie aby on videl že to je sfalšované. Cez neho nie.

viestta
8. nov 2023

Preco falsovat ospravedlnenku, ked mozes 5 dni ospravedlnit ty ako rodic?
Alebo mama nevie, ze si blicoval?

sisa_s
8. nov 2023

Ako sfalsujes peciatku lekara?

katariiinkaa
8. nov 2023

Od septembra začnú platiť nové pravidlá ospravedlňovania. Rodičia budú môcť ospravedlniť neprítomnosť detí v materských školách na sedem dní a žiakov základných škôl na päť po sebe nasledujúcich vyučovacích dní. Cieľom je zmierniť administratívnu záťaž pre rodičov, školy a pediatrov. - https://najmama.aktuality.sk/clanok/IEfkUYe/nov...

renata1405
8. nov 2023

Toto isto nepise matka.

viestta
8. nov 2023

@sisa_s skor si myslim, ze mlady nema pristup do maminho edupage

ivkav5
8. nov 2023

Určite to nefalšujte preboha 🙈 rozum sa mi zastavuje, že toto niekomu dospelému napadne…keď vôbec píše dospelý tento post…hlavne rodič dieťa môže ospravedlniť, takže buď to alebo to riešiť s lekárkou, vysvetliť situáciu a poprosiť ju nech dá ospravedlnenie spätne..

danielle21
8. nov 2023

Ak to bolo do 5 dni tk netreba od lekára, môže sa učiteľka aj na hlavu postaviť,bezne ospravedlňujem 2, 3 dni, nebudem s každou hlúposťou bežať k lekárovi

autor
8. nov 2023

@ivkav5 Syn je už zdravý ako rybka tak už chodí do školy ale takto mu bolo povedané od učiteľky v piatok minulý. Ale skúsime vysvetliť doktorke a uvidíme čo povie

viestta
8. nov 2023

Mal si ho hned cez edupage osravednit, a nenatahovat cas. Vybav si to s ucitelkou nie s lekarkou. Mas na nu kontakt, mozes komunikovat cez edupage. Na akeho anciasa by si doktorku otravovala?

tamta
8. nov 2023

Neverim, ze toto píše jedna dospelá žena 🙈

ibrunova
8. nov 2023

normálne napíš učiteľke, že u lekára nebol, preto pýta od lekára, alebo automaticky myslí, že bol u lekára, ak bol chorý. Preboha, falšovať pečiatku lekára, to kde sme..

petronelag
8. nov 2023

A koľko dni nebol v škole?

januska12323
8. nov 2023

Normálne ho ospravedlň. Kedy sa to stalo keď piatok mu hovorila a predtým boli prázdniny? Bežne riešiš chýbanie viac ako 2 týždne dozadu?

nyusika
8. nov 2023

@ivkav5 mna to vobec neprekvapuje. u mnohych je hrdina prave ten, kto dokaze cokolvek odr.at...pardon za vyraz

martinka13
8. nov 2023

5 dní môže ospravedlnit rodič. Treba komunikovať so školou hneď, ako dieťa ostane doma a vyhneš sa nedorozumeniam

doriiis
8. nov 2023

V mnohých školách si zaviedli nepísané pravidlo,že síce rodič môže ospravedlniť na 5 dní,ale po 2- 3 dňoch doma vyžadujú potvrdenie od lekára.Nakolko po zavedení takehoto ospravedlňovania stúpol rapídne počet ospravedlnenych zameskanych hodín.
Slovensky povedané,niektoré deti blicuju s dovolením rodičov.

marcellka32
8. nov 2023

@doriiis presne toto..15 ročná mi chodí na SŠ a hovorí že niektorí sú doma s tým že aj rodičia to vedia 🤦‍♀️, pretože ospravedlnenie je vlastne 5 dní (celý týždeň)...ale moc sa im to nevypláca ...keď prídu musia písať písomku čo písali keď v škole neboli...
Len nechápem tých rodičov

lucka_ke
8. nov 2023

naša dr. pod 5 dní ani potvrdenie do školy nevystaví

goralenka
8. nov 2023

@katariiinkaa plati to uz od covidu.. nechapem ze to vsetci prezentuju ako novinku...

maranta_leuconeura
8. nov 2023

@doriiis a realne je aky vyznam toho opatrenia? Ved ked je 5 dni bez lekara, tak to znamena 5 dni bez lekara. Ked rodicia o tom vedia a nechaju dieta doma, nech. Za mna toto nie ne vecou skoly, keby aj malo dieta vela vymeskaneho (nie tolko, aby to bolo na komisionalky) ale ucivo zvlada, tak co ich je do toho. Ina vec je zanedbavanie skolskej dochadzky, ale o tom sa asi nebavime.

marcellka32
8. nov 2023

@maranta_leuconeura a ako to ty teda nazyvas keď nie zanedbávanie školskej dochádzky?
Tak ako ja musím do práce, tak aj deti majú chodiť do školy (pokiaľ nie sú choré tak idu stále)
Volá sa to povinná školská dochádzka

maranta_leuconeura
8. nov 2023

@marcellka32 ak vedia ucivo/dobehnu, tak je to podla mna v poriadku a vzdelavanie je naplnene. Rozne rodiny funguju inak, tiez nie kazdy musi chodit do prace po-pia, mozno chcu stravit s detmi den svojho volna cez tyzden.

jaskolka
8. nov 2023

Toto vážne sa pýtaš? Ako chceš sfalšovat pečiatku? Nehovorím o tom, ze aj syna učíš takto "pekne" klamať. Normálne choďte k doktorke, možno vystaví mu papier, ak nie, tak týždeň môžeš aj ty ako rodič ospravedlniť.

marcellka32
8. nov 2023

@maranta_leuconeura tu sa bavíme o týždni nie o dni, napríklad ja nemusím denne do práce no deti idú do školy, či ich mám nechať doma so mnou? Na to máme poobedia a víkendy predsa

maranta_leuconeura
8. nov 2023

@marcellka32 vidis, to si ty. Mozno ine rodiny chcu ist na dovolenku mimo prazdnin alebo spolu stravit cas a toto pravidlo sa im hodi. Nie je to ziadne zanedbavanie.

marcellka32
8. nov 2023

@maranta_leuconeura ešte raz je to zanedbávanie a rodič dáva taký príklad aj deťom do budúcna, či keď sa im nebude chcieť do práce tak nepôjdu? To kde sme potom . .
Škola nie je holubnik, ak nie je chorý ide sa do školy...a neboj sa času na cestovanie a spoločne strávený čas máme dosť ;)

luccija
8. nov 2023

@maranta_leuconeura aby sa nezaťažovali lekári a rodičia tým, že musia ísť pre ospravedlnenku za každých pár dní čo je dieťa doma voľakedy mohol rodič len 3 dni ospravedlnit

maranta_leuconeura
8. nov 2023

@marcellka32 ked sa im nebude chciet do prace, vezmu si dovolenku. Ja si beriem dovolenku, ked si potrebujem oddychnut, nie od do ako mi niekto nariadi (samozrejme chapem, ze inde to tak funguje a predtym som to tak mala tiez a jednoducho som si neoddychla, potom to decka mozu mat s danymi terminmi prazdnin).

marcellka32
8. nov 2023

@maranta_leuconeura asi sa nechápeme🙂
A asi nemáš pubertiakov doma...
Im sa nechce 3x v týždni ísť do školy, toľko dovolenky nebudú mať v práci...takisto mám dovolenku kedy ja chcem, nikto mi nenariaduje, každý voľný deň sme na výletoch a akciách ;) ale školu nezanedbávame ..

letfenixa
8. nov 2023

@maranta_leuconeura tých 5 dní je určených na ochorenie, nie na dovolenku. Tam platia iné pravidlá.