Snazim sa najst nieco, kde sa hovori o vykonnosti / kvalite jednotlivych skol. Napriklad poradie strednych skol na Slovensku podla poctu maturantov, ktori maju ciste jednotky a pod. Je mozne, ze nieco take neexistuje, len sa snazim ziskat perspektivu...
Som v Anglicku a tu su taketo tabulky na dennom poriadku. Rodicia si podla nich vyberaju skolu, ktora dosahuje 'lepsie vysledky'.
Ak nieco take neexistuje, mozem sa spytat Vas - ktore ucite na strednych skolach - kolko zo ziakov v rocniku spravi (alebo nespravi) maturu (%)?
Tu sa priemerne spadove stredne skoly pohybuju na cisle 65-70% ziakov z rocnika spravi malu maturitu z piatich predmetov aspon na A-C (porovnatelne 1-3 znamka u nas). Cize cca 30% deciek na danej skole ma aspon jednu 4 z danych 5 predmetov ☹ To sa mi zda vela...
Ja viem, je to velmi skreslene, kedze malu maturitu tu robia v 16rokoch vsetci a viac menej zo vsetkych predmetov (niekedy 10-12).
Ja sa len neviem zbavit pocitu, ze tunajsie decka nie su zrovna na vedomostne vysokej urovni a je to bohuzial vidiet v beznom zivote (moja nevlastna dcera - anglicanka - nevie v 10.5 rokoch nasobilku ☹)
Co si o tom myslite?
ja si myslim, ze statistiky ti nepomozu v nicom..nakoniec nie je jednotka ako jednotka.....na kazdej skole ina uroven, atd... mozes zmaturovat na jednej skole na trojky, ale mozes vediet viac, ako na inej, kde by si zmatruovala na jednotky....
Ake take statistiky najdes tu http://skoly.sme.sk/ a je tam aj poradie skol za cele slovensko
Ja viem, ze je to vsetko velmi individualne, len ma zarazilo to nizke cislo na anglickych skolach. Velmi tazko sa bude robit nejake porovnanie... Tu su matury (male aj velke) celostatne - kazdy student pise tu istu pisomku.
Ja sama som presla vyberovou zakladkou a potom gympel, takze som trochu mimo reality... Ja som mavala na vysvedcku jednotky a dvojky asi pol na pol a to som bola v triede v tej 'slabsej; polovici.
Skor mi islo o to, kolko deciek napriklad ma stvorky na vysvedceni v druhej triede na SS. Podla anglickych standardov by to bolo az do 30%, co sa mi zda dost vela. To su cisla z priemernych statnych skol (ucila som na jednej), su samozrejme aj vyssie vysledky, a to najma na sukromnych skolach.
@babatkoling aj u ans existuju rozne statstiky.....a tabulky.....ale tym, ze ich robi , dke kto....by som sa ja podla nich neorientovala....som ucitelka na SS.....a viem povedat, ze to, co je v tabulakch su len cisla...nic viac...o kvalite danej skoly to absolutne nesvedci.....ak si chces neico zistit o danej skole, cislami sa vobec neriad, najelpsie skolu priamo anvstivit, popytat sa sa mozrejme zo skusenosti inych.....
tiez nemozes sa orientovat podla toho, kolko ludi na skole spravi amturu....to, totiz nezalezi od skoly....