English International School of Bratislava - skúsenosti

helka1234
20. mar 2016

Ahojte, rada by som vedela vas nazor na English International School of Bratislava.

Moze to byt aj "z druhej ruky"

Dakujem 😉

engineer123
1. apr 2016

Ahoj Helka, poznam znamu, ktora z tejto "luxusnej" skoly zutekala. Stoji to priblizne 1000 Euro mesacne a ucitelia sa im tam striedaju aj pocas roka. Maju tam proste bordel vo vsetkom. Triedy su plne, ignoruju problemy, nemaju ziaden koncept, ziaden ucebny plan ani ucebnice! Takze ucitel si uci co chce kedy chce ako chce. Obhajuju to vraj jednym ucebnym celkom. Ked bolo rodicovske zdruzenie a rodicia zacali mat uz neprijemne otazky tak sa skola rozhodla robit rodicovske zdruzenie individualnou formou! Aj tyzden preberaju jednu rozpravku. Ked im dieta prestupilo na slovensku skolu tak boli zhrozeni, ako je pozadu s vedomostami oproti rovesnikom. V uceni anglickeho jazyka viac zaostalo ako napredovalo! Deti sa proste bavia medzi sebou po slovensky a kaslu na nejakeho ucitela. Je tam vraj nejaka pani, ktora ma velku hubu ked laka rodicov do tejto skoly no ked su problemy tak oznaci dieta za problem! Radsej daju detom drahe hracky, akokeby sa im zmysluplne venovali. Na obed ich vyzenu ako dive svine na ihrisko na hodinu a potom poobede preberaju tazke predmety ako matematika ked su uz deti ospale. Vyucovanie je takmer do 3 popoludni. Co sme poculi aj od ostatnych rodicov tak tam nie su velmi spokojni a tuto skolu neodporucaju. Nuz ale stale sa najdu novi co im zaplatia v nadeji, ze dostanu to co za velke peniaze cakaju.

helka1234
autor
3. apr 2016

@engineer123 Dakujem ti velmi pekne

svetlana210
4. apr 2016

dobry vecer, reagujem na prispevok o EISB - ja som ta, co mam tu velku hubu , ked lakam rodicov 🙂
ale k teme: ano, skolne je priblizne 1000 Eur mesacne, co je na medzinarodnu skolu primerany poplatok. Ano, stava sa, ze nam ucitel vypadne aj pocas skolskeho roka, ale choroby alebo rodinne problemy si nevyberaju ani v inych organizaciach alebo firmach. Zatial sa nam podarilo kazdy vypadok pokryt fundovanym ucitelom/kouv kratkom case..
Velmi by som sa tesila, keby sme mali plne triedy - zatial mame najvacsiu triedu s poctom ziakov 15, maximum je 20. Taku triedu vedie ucitel/ka a 1 - 2 asistenti/ky, podla rocnika. Neviem, ake probelmy ignorujeme, zatial sme sa postavili vsetkym problemom celom a snazili sme sa ich riesit. K teme ziadny koncept a ziadny ucebny plan : vyucujeme podla IB Edison Learning Programu, na ktory mame riadnu licenciu a mame ho uznany aj Ministerstvom skolstva SR. Je pravdou, ze na tento program su ucebnice len na jazyky a matematiku, vsetky ostatne materialy pouzivame podla uvedenej licencie a nami pripravene materialy. Kazdych 6 tyzdnov sa strieda tema, v ktorej sa veku primerane spaja cross-curricularne / teda zapojenim viacerych, alebo aj vsetkych ucebnych predmetov/ vysvetluje preberana latka. Vsetky fakty, ktore dieta potrebuje vediet v danom rocniku, dostava aj u nas, ale inou metodou podania.
Kazdorocne mame rodicovske zdruzenia - v septembri spojene, potom 3krat rocne individualne, pretoze si nemyslime, ze je spravne ak rodicia ostatnych deti pocuvaju zalezitosti tykajuce sa jednotlivcov. Rodic sa moze stretnut s ucitelom/ucitelmi podla ptreby viackrat rocne, podla potreby.
Ci sa tyzden prebera jedna rozpravka - ano, moze sa stat, ze sa obsah rozpravky tyka viacerych tem danych v 6- tyzdnovom bloku / ako som spomenula vyssie/.
Aj sa moze stat, ze ak dieta prestupi na slovensku skolu, je pozadu s vedomostami - nie kazde dieta je v uceni sikovne, a nie kazdemu dietatu nas system vyhovuje. Aby zaistavalo s ucenim anglickeho jazyka - triedny ucitel kazdej triedy na prvom stupni ma rodny jazyk anglictinu, teda s detmi hovori po cely den len po anglicky. Niektoremu dietatu trva dlhsie, kym sa jeho znalost jazyka prejavi. A ano, cez prestavky sa slovenske deti medzi sebou bavia po slovensky. ( Mala otazocka: je slovencina horsia ako anglictina? 😵
K tomu, ci som niekedy oznacila dieta za problem ja - nie. Dokonca si ani nemyslim, ze niektore dieta na nasej skole je, alebo bolo problemom. Mozno za problem povazujem pristup niektorych rodicov, ale aj o tom som vzdy ochotna diskutovat a snazit sa ho riesit.
Ci davama detom drahe hracky - v skolke a v predskole mame hracky, podobne tym , ake vidno v inych zariadeniach.
Po obede idu deti von na ihrisko, vybehat sa - ci ako dive svine neviem, mne sa zda, ze sa hraju a blaznia ako hociktore ine deti v hociktorej inej skole. Vzdy je pri nich dozor, aby si neublizili.
Popoludni tazke predmety ako matematika ziaci na prvom stupni nemaju. V utorok a vo stvrtok maju 120 minut telesnu, v ine dni vytvarnu /zaradenu v blokovom vyucovani/, hudobnu a v piatok tzv. assembly - zhromazdenie, kde si gratuluju k narodeninam a k uspechom napr. v sporte, v studiu a p.
Vyucovanie sa zacina o 8.30 rano a pre vsetky rocniky konci o 15.15. Ako je zvykom na vsetkych medzinarodnych skolach. Po tomto case su este kruzky a kluby, dieta moze ostat v skole az do 18.00.
Ci su u nas rodicia spokojni : viete ako je to, najdu sa aj taki, ktorym nie vsetko vyhovuje a pravdaze, boli aj taki, ktori dali dieta na inu skolu, lebo im tento systme nevyhovoval.
Ale sme radi, ze stale pribudaju taki, ktorym vzdelavanie podla International Baccalaureate systemu vyhovuje, rozumeju mu, alebo sa snazia mu rozumiet a veria - tak ako my -, ze tento system je v sucasnosti jeden z najpokrokovejsich. Asi nie je nahoda, ze od septembra 2016 ho plosne zavadzaju aj vo Finsku / vo finskom jazyku, nie v anglickom/ a je vseobecne zname, ze Finsko ma dlhodobo najlepsie skore vo vzdelavani.
Ak mate cas a chut sa k nam prist pozriet, nech sa paci, na riadne vysvetlenie potrebujeme cca 90 minut. Vase dieta si nas moze zdarma vyskusat pocas 2 - 3 dni, aby ste aj Vy, rodicia, aj ono mali predstavu o tom, ako s detmi u nas pracujeme.
Budem rada, ak mi zavolate na 0917 12 00 12.

jinxix
11. apr 2016

@svetlana210 mozem sa vas spytat, ako je to so znamkovanim? su deti znamkovane? dostavaju vysvedcenie? pocula som, ze mate daku prisnu stupnicu.
Tiez ma zaujima, ci uz mate ucitelov pre prvy a druhy rocink na buduci rok.
som zmatena, ze minuly a predminuly rok sli o vasej skole uzasne referencie a tento rok same staznosti, az je to neuveritelne. nebude to len v rodicoch, co sa zmenilo? Ostavate v danych priestoroch v najme?
Dakujem.

svetlana210
11. apr 2016

dobry vecer, znamkujeme podla Edison Learning Programu v IB stupnici, na polroka to bolo po prvykrat v medzistupnici a ano, niektori slovenski rodicia tomu az tak nerozumeli. cudzinci nemali ziadny problem 😉 . Zaujimave bolo, ze najviac sa ozyvali ti, ktori nechodili na rodicovske stretnutia a nesledovali ani Unit Reports po 6 tyydnovych blokoch.Teraz mame schvalenu akreditaciu na strednu skolu a teda mame prejst na kompatibilne znamkovanie, v rozsahu od 1 - 7. ak budu rodicia chciet prepisat dieta na slovensku skolu, vydame mu vysvedcenie v slovenskom formate, Konverzne tabulky mame ako kazda medzinarodna skola na Slovensku. Prisna stupnica: moj nazor je, ze sa na nej da ohodnotit dieta spravodlivesie. a je na nej aj hodnota pre mimoriadne nadane dieta, resp, pre jeho mimoriadnu schopnost v danom predmete.
Co sa referencii tyka : viete ako je to, nespokojnost sa siri ovela rychlejsie ako pochvala. A man to, pravdaze, mrzi.
Priestory - po troch rokoch nam cisla ukazuju, ze je dobry cas na vlastne priestory, bez kompromisov a podla nasho. Takze hladame, nieco je v hre, ale oficialne to este nie je. Ale mozem spomenut, ze asi v priebehu roka a pol by sme mohli byt v novom, nasom a peknom.
Ak Vam to cas dovoli, pridite sa pozriet. A, mimochodoom, prvy rocnik ZS mame uz plny, zapisujeme na cakacku. Do nulteho - predskola - sa este da, su tam este tri miesta.

jinxix
14. apr 2016

@svetlana210 Dakujem za odpoved.
Tie nove priestory planujete v ktorej casti BA?

svetlana210
14. apr 2016

Je viac možnosti, sama este neviem výsledok. Este nemôžem zverejniť ani tie možnosti, ale asi o mesiac to bude vonku 😍

jinxix
17. apr 2016

@svetlana210 tak budem rada, ak potom zverejnite, dakujem

fiji231
22. apr 2016

Reagujem z Londyna pretoze tiez hladame dobru anglicku skolu v BA a tu su moje osobne skusenosti - boli sme pozriet na Kalinciakovej v Bratislave co tu pani Svetlana vychvaluje a boli sme zhrozeni. Nevedeli o nas a tak sme si urobili SKUTOCNY obraz o tejto skole. Za vsetko sa doplaca strava, kvalitnejsie kruzky, babysitting. Videli sme ten ich babysitting, kde anglicky hovoriaci clovek, prepacte nemozem ho nazvat ucitel pretoze taky clovek, ktory si rozlozi laptop a navenuje sa aktivne kazdu sekundu detom by tu v Anglicku letel do minuty prec zo skoly - ale obcas zaregistroval rodica, ktory si prisiel po dieta a venoval mu uskrn. No hnus! Za tolke peniaze? Hanbite sa! Rodicia co tam dali dcerku po prichode na Slovensko, nam povedali o zufalom stave neodbornych ucitelov co o deti nemaju absolutne zaujem. Su to proste ludia NEZAMESTNATELNI vo svojich krajinach, co hladaju vyzvy cize chodia po svete zarabaju si tym, ze ucia na anglickych sukromnych skolach kedze nieco vedia po anglicky povedat a podmienky prijatia do tychto skol su benevolentne co sa tyka pedagogickeho vzdelania, odborneho jazykoveho vzdelania a tak kazdy rok su niekde inde. Vraj tento rok odchadzaju dalsi vyucujuci prec zo skoly. Niektori ucutelia uz odisli pocas skolskeho roka!!! To by sa absolutne nemohlo stat na sukromnej skole tu v Anglicku! -ceny su porovnatelne so sukromnou skolou v Londyne. Rodicia toho dievcatka nam to povedali v skratke - ta skola je odpad! a hladame nieco ine. Povedane po slovensky ta skola je o nazhrnani peniazi pre majitelov firmy co ju vlastnia, NIE O VASICH DETOCH! To su skusenosti zakaznikov, ktori zaplatili uz niekolko tisic Euro...

svetlana210
22. apr 2016

Kritika predoslej reakcie sa mi zda velmi neadekvatna. V ziadnom pripade sa nasi ucitelia nedaju nazvat nekvalitnymi a na inom trhu neuplatnitelnymi.
Ako vidite nasu skolu ako odpad, je mi to luto.
Ale tesim sa, ze tu mame vela deti a rodicov, ktori vidia nade kvality a snahu zlepsovat sa.

karolka1990
25. apr 2016

Reagujem tiez pretoze mi neda neodpovedat. Pani Svetlanka by si mohla precitat to, co sa pise aj inde na internete o skole ktoru tu nekriticky zastava. Ak je niekde kladne hodnotenie, tak to napisala iba ona 😖 pretoze sleduje aj tuto diskusiu. Ako vidite ona sama priznava nekvalitu EIS skoly tym, ze sa musia "zlepsovat".... Prikladam nizsie jeden prispevok, kde rodicia pisali tu v blogoch o problemoch na tejto skole a varovali aj inych rodicov. Jednoznacne odprucaju Galileo pred EISB na Kalinciakovej.

hanicka25 Euphoria - EIS na Kalinciakovej presla velkou zmenou, anglicki zakladatelia skoly tam uz nie su a vela rodicov nespokojnych s touto zmenou zo skoly odisli. Skola je stale v zabehu, a posobi dost amatersky. Ked boli kvalitni ucitelia, rodicia to neriesili. Skola sla atmosferou aj sluzbami a obavam sa ze aj kvalitou vyucby dolu vodou v tomto skolskom roku.

milimama
24. júl 2017

Uvazujeme o tejto skole nejake novinky? ako sa to tam vyvija? Skusenosti?

svetlana210
25. júl 2017

@milimama
Pridite sa porozpravat🙂
0917 12 00 12

milimama
10. jan 2018

Chcela by som z osobnej skusenosti vyjadrit spokojnost s EISB. Dcerka nastupila v Septembri 2017. Je spokojna, ja som spokojna. Zamestnanci i rodicia v skole su mili a ustretovi. Sposob vyucby nam tiez vyhovuje. Dcerka vyrastala v USA a mame bohate skusenosti so sposobom vyucby tam, kedze ja som sama pomahala v skole kam chodila - viem to ohodnotit. Ziadna skola nie je dokonala - ale ucitelia i manazment v EISB sa snazi urobit zo skoly to najlepsie a zaroven zachovat prijemne prostredie a atmosferu podporujucu ucenie.

ivush
17. jún 2021

Je tu prosím niekto, kto má aktuálne dieťa v tejto škole?