Ahojte, ja 30r. Tuším po dieťati, ale poznám svoje limity a životný energiu, už tento život má vyčerpáva, z práce chodím unavená. Nie je to len situačné, cítim, že tie nároky života mi kradnú energiu a mať ešte dieťa, vy zo mňa asi urobilo už úplne strhnú osobu. V každej práci je stres, či tu či tam. Taktiež ako to dávate keď máte aj hypo? Bol niekto v mojom pozícii niekedy?
@lejlaba 30 je vek kedy už sa naozaj treba rozhodnúť či áno alebo nie… čím ďalej tým to bude horšie. Áno existuje určite percento žien ktoré zvládajú neskoré materstvo s gráciou ale väčšina čo vidim vo svojom okoli vyzerá o 10 rokov viac než má. A to je len narodenie a starostlivosť o malé dieťa. Čo ešte puberta… toto zvládať po 50tke… tak to dajú len supermani pri dnešných deťoch.
neviem akú máš prácu, možno by bolo dobré zmeniť ju. V 30ke som bola už v práci po materskej a vtedy som ešte vôbec nepociťovala únavu, ani z práce, ani z domácnosti a ani starostlivosti o dieťa. Určite je to náročné , treba si určiť priority a tým sa v prvom rade venovať.
životná energia sa dá zvýšiť.
napr. pravidelným cvičením, stravou.
keď nič nerobím som viac unavená ako keď makám od rána do večera.
Keď necítiš túžbu mat dieťa, tak ho nemaj, je to tvoja vec a úplne tvoje právo. Nie je to nutnosť, nie každá teba musí automaticky mat deti, lebo je žena.
Závisí to len od teba, a partnera.
@lejlaba poznam takych ludi. Maju co robit sami so sebou. Pravdupovediac si nedokazem predstavit ze by mali deti...vsetko ich unavuje, kazdu sprostost riesia hodiny, stale na telefone a rodicmi alebo surodencami a to aj po styridsiatke. Jeden taky par sa uz desat rokov rozhoduje ci mat deti.
Nevedia si zorganizovat zivot, nieto ešte prebrať zodpovednost za niekoho.
Mat deti naozaj nie je povinne.
@babulkomale to sú také večne deti.
@lejlaba možno Ťa nudí, unavuje práca, energia Ti niekde mizne.Neexistuje, keď si zdravá a dobre spis, že si tak unavená.Ja, keď nič nemusím som unavena nič sa mi nechce ja musím mať čo robiť, zažiť, mňa nečinnosť ubíja presný opak môjho muža🙂)pri dieťati som málo spala, ale mala som energie na rozdávanie.Deti sú často ten pohon
Podľa mňa je veľmi zvláštne v 30 nemať energiu, veď to je úplne super vek. Mne sa v 30 narodilo prvé dieťa, a ešte viac ma to nakoplo. Nehovorím, začiatky boli ťažké, ale teraz mám dve deti a energie na rozdávanie 🙂
Treba sa veľa hýbať, do tej jest a z hlavy vypustiť všetko, čo nie je životne dôležité ...
dieťa ti energiu nielen odoberie ale aj dodá 🙂