Energia na dieťa, ktoré ešte nemám

lejlaba
19. dec 2022

Ahojte, ja 30r. Tuším po dieťati, ale poznám svoje limity a životný energiu, už tento život má vyčerpáva, z práce chodím unavená. Nie je to len situačné, cítim, že tie nároky života mi kradnú energiu a mať ešte dieťa, vy zo mňa asi urobilo už úplne strhnú osobu. V každej práci je stres, či tu či tam. Taktiež ako to dávate keď máte aj hypo? Bol niekto v mojom pozícii niekedy?

1angelika
19. dec 2022

dieťa ti energiu nielen odoberie ale aj dodá 🙂

morgane1975
19. dec 2022

@lejlaba 30 je vek kedy už sa naozaj treba rozhodnúť či áno alebo nie… čím ďalej tým to bude horšie. Áno existuje určite percento žien ktoré zvládajú neskoré materstvo s gráciou ale väčšina čo vidim vo svojom okoli vyzerá o 10 rokov viac než má. A to je len narodenie a starostlivosť o malé dieťa. Čo ešte puberta… toto zvládať po 50tke… tak to dajú len supermani pri dnešných deťoch.

kvetinka75
19. dec 2022

neviem akú máš prácu, možno by bolo dobré zmeniť ju. V 30ke som bola už v práci po materskej a vtedy som ešte vôbec nepociťovala únavu, ani z práce, ani z domácnosti a ani starostlivosti o dieťa. Určite je to náročné , treba si určiť priority a tým sa v prvom rade venovať.

jaond19
19. dec 2022

@lejlaba ak sa na dieta necitis a nechces ho, nie je to hanba. Ale nemat energiu v 30tke, za tym moze byt daky zdravotny problem a mala by si ho zacat riesit. U mna to bola stitna zlaza.

mondolina
19. dec 2022

životná energia sa dá zvýšiť.
napr. pravidelným cvičením, stravou.
keď nič nerobím som viac unavená ako keď makám od rána do večera.

janka_266
19. dec 2022

@lejlaba odkedy mám dieťa stíham toho oveľa viac, ako predtým 😃 dokonca ani spávať už toľko nemusím, ale chcela by som 😃určite by som prehodnotila prácu, a aj to, čo vám tu energiu berie. Mat dieťa môže byt náročné, ale väčšinou to za to stojí.

jaskolka
19. dec 2022

Keď necítiš túžbu mat dieťa, tak ho nemaj, je to tvoja vec a úplne tvoje právo. Nie je to nutnosť, nie každá teba musí automaticky mat deti, lebo je žena.
Závisí to len od teba, a partnera.

babulkomale
19. dec 2022

@lejlaba poznam takych ludi. Maju co robit sami so sebou. Pravdupovediac si nedokazem predstavit ze by mali deti...vsetko ich unavuje, kazdu sprostost riesia hodiny, stale na telefone a rodicmi alebo surodencami a to aj po styridsiatke. Jeden taky par sa uz desat rokov rozhoduje ci mat deti.
Nevedia si zorganizovat zivot, nieto ešte prebrať zodpovednost za niekoho.
Mat deti naozaj nie je povinne.

luccija
26. dec 2022

@babulkomale to sú také večne deti.
@lejlaba možno Ťa nudí, unavuje práca, energia Ti niekde mizne.Neexistuje, keď si zdravá a dobre spis, že si tak unavená.Ja, keď nič nemusím som unavena nič sa mi nechce ja musím mať čo robiť, zažiť, mňa nečinnosť ubíja presný opak môjho muža🙂)pri dieťati som málo spala, ale mala som energie na rozdávanie.Deti sú často ten pohon

jesenzima
26. dec 2022

Podľa mňa je veľmi zvláštne v 30 nemať energiu, veď to je úplne super vek. Mne sa v 30 narodilo prvé dieťa, a ešte viac ma to nakoplo. Nehovorím, začiatky boli ťažké, ale teraz mám dve deti a energie na rozdávanie 🙂
Treba sa veľa hýbať, do tej jest a z hlavy vypustiť všetko, čo nie je životne dôležité ...

lasoli
8. jan 2023

@lejlaba taka le zasa odychnes na materskej doma od prace a snad po materskej budes mat lahsiu oracu.