Elba - 8 ročné športové gymnázium v Prešove

mimi3706
16. máj 2017

Chodia Vám deti na elbu na 8ročné športové gymko v prešove? ako ste spokojní so vzdelávaním, teraz šport bokom, mám záujem čisto o vzdelávací proces a jeho úroveň, či sa to neberie len tak, že stačí im šport a vedomosti idú bokom? Potrebujem reálny obraz o škole, skúsenosti, či tam dať moje dieťa alebo nie, nechcem z dcéry len športovca, aj ked ju to velmi baví, ale aby jej vedomosti boli také aké majú byť na daný ročník, je velmi dobrá žiačka, chodí na olympiády z mat a proste ma zaujíma, ako to na škole v skutočnosti prebieha, aj čo sa týka výučby cudzích jazykov a tak...ak sa v 9.roč. rozhodne, že chce ísť napr. na inú strednú školu, momentálne je piatačka...

namornicka
16. máj 2017

S konkrétnym gymplom skúsenosti nemám, ale myslím si, že keď je tvoja dcéra výborná žiačka, zvládne aj šport aj kvalitnú školu. Nie je dôvod ju dávať na športové gymnázium, kde majú športovci úľavy na učení a kadečo sa im ospravedlní. Keď si už raz nastaví latku pri športovcoch, už ti v devine na inú školu nepôjde. Moja dcéra je športovkyňa a ja som jej športovú školu zatrhla. Je o pár rokov staršia ako tvoja a stíha šport aj bez školy a to má teda šport 5x týždenne. Nemám teraz na mysli každého jedného žiaka na športovej škole, ale mám predstavu o celkovej atmosfére čo tam vládne.

mimi3706
autor
16. máj 2017

@namornicka aj moja dcera má treningy 5krat v tyzdni a este sa to da lebo to naozaj zvlada, ale este je veru v nizkom rocniku, horsie to uz bude neskor asi...no uvidime ako to celé dopadne..dakujem za nazor...