Chcem sa opýtať, v akej fľaše nosia do školy nápoje vaše deti? Kedysi staršia dcéra nosila nápoje v obyčajných plastových flašiach z obchodu - napr. Rajec, ktorú používala pár dní, potom sme ju vyhodili. Nemala som z toho dobrý pocit, hlavne kôli odpadu, ktorý sme vytvárali (fľašu zabudla prineisť skoro denne) a aj to liezlo do peňazí....Po prečítaní článkov o tom, aké sú takéto plastové fľaše nebezpečné, hlavne pre dievčatá a ženy, som investovala do fliaš zn. Sigg, ktoré majú veľké renomé. Bohužiaľ, napriek čisteniu sa hlavne v sosáku a pri uzávere tvoria plesne. Fľaša sa nedá vyvariť a ani ju neodporúčajú čistiť v umývačke riadu. Hľadám teda nanovo...Neviete niekto poradiť dobre čistiteľnú, ekologickú, "zdravú" fľašu?
@titkovamiriam vdaka za link, ale na tej stranke je prave taky typ flias, ktory mame...predpokladam, ze tiez nemozu ist do umyvacky riadu, ani byt cistene pri vysokych teplotach... uvitala by som osobne skusenosti mamin, necakala som, ze mi draha flasa proste splesnivie, napriek pravidelnej udrzbe ☹
@cwilinge77 tupperware su flasky z plastu? Nemala si s nimi problem s plesnou?
@simsalabim tak neviem poradit chalani maju stale pri sebe flase a za tie roky veru nikdy nesplesniveli,normalne ich umyjem necham vyschnut a hotovo 🙂
@simsalabim skusenost nemam, len ma zaujalo toto http://www.mabets.sk/?filtracne-flase-bobble,290 ..filter vsak vydrzi cca 2mesiace, cize najlacnejsia zalezitost to nie je,,, len teda inspiracia, ak uz niekto vychytal nejake muchy, tak poprosim 🙂
@titkovamiriam a ktoru flasu presne mate? Ja to nechapem, kazdy vecer flasu vydrhneme kefkou na dojcenske flasky, oplachneme, naustok vycistime malou kefkou na cumliky a nechame volne vysusit. Plesen sa robi v naustku a okolo hrdla flase 🙄
@bamb27 zaujimava flaska...ale ten filter v nej sa mi zda zbytocny, myslim, ze kvalita vody u nas je dobra....
ahoj tak my mame green bootle a je super ziadny problem
ja len tip: my cistime taketo flase (tusim je to tiez sigg) tak, ze v nich v horucej vode obcas nechame rozpustit sumivu tabletku na cistenie zubnych protez 😅 a naustok davam normalne do umyvacky, pripadne sa da dat aj naustok do misky s co najteplejsou vodou z vodovodu a do toho tu tabletku. su aj specialne tablety na cistenie flasi, ale su zbytocne drahe 😉
@simsalabim hmmm a je to plesen,nieje to vodny kamen?!ked tak ja pouzivam aj medzizubnu kefku,hlavne ked maju vo flasi mlieko alebo kakao a flasu nedaju do kuchyne a najdem ju v izbe na druhy den
tiež mame green bootle a eko vesel ako termo flasu
@titkovamiriam nie, po vikende a teda 2 dni nepouzivanej flaske som v naustku bezne nasla chlpatu plesen. Rozmyslala som, ci to nie je druhom napoja - starsia dcera si robi sladke malinovky, ale urobilo sa to (teda nei chlapte) aj na mojej flaske, v ktorej mam zasadne cistu vodu. Som z toho na nervy.
@ikke to je zaujimavy napad, urcite to vyskusam. Kde sa take tabletky kupuju? V lekarni?
@simsalabim u nas to predavaju v drogerii pri zubnych kefkach a pastach, ale je pravda, ze na slovensku som to nehladala...
@simsalabim a nemate v byte vysoku vlhkost, pripadne vzdusne plesne? Inak ja som to s flaskami tiez zatial vzdala, mali sme envirosax, jedna sa mi rozbila (aj ked je z nerezu), resp. vtedy pol rocny syncek mi ju zlikvidoval 😝 a druhu sme tiez prestali pouzivat, lebo po par dnoch pouzivania bola divne zatuchnuta. Cistila som to aj kuchynskymi dezinfekciami, neviem ci to bolo zdrave. Plesen sa nam nerobila, ale mozno to boli jej zaciatky ta zatuchnutost. A tiez mi je neprijemne ze do flase nevidno zvonku. Teraz sme zasa pri niekolkodnovom pouzovani kupenych pet flasi 😒 Dufam ze casom vynajdu nieco lepsie.
@simsalabim tento vyrobca tvrdi ze ma to co hladas, no neviem ci je to pravda ... http://www.regeza.sk/obchod/zdravA-fLaSa-c-26.html
my máme vyše roka tieto : http://www.zdrava-flasa.sk/ a žiadna pleseň. Umývam v umývačke a ku každej fľaše bol pribalený 1 ten "sosák" naviac. Do školy synovi v zime dávam termosku, tiež ju umývam v umývačke
@kvetinka211 nemyslim, ze mame velku vlhost v byte...fakt to nechapem. Zvazujem tu zdravu flasu - je to sice plast, ale vraj nie ten "zly"... ked sa da umyt v umyvacke, snad nesplesnivie 😖 Asi vyskusam kupit len jednu a uvidim...
My máme aj zdravú fľašu aj fľašu tupperware, zdravá je podľa mňa lepšia.
Aj my máme zdravú fľašu a sme spokojní. Je to český, patentovaný, zdravotne nezávadný výrobok. Tie štuplíky, aj to uzatváranie sa dá vymeniť a dokonca sa dá umývať aj v umývačke. Fľaša ma špeciálnu, protiplesňovú úpravu, stačí vypláchnuť a je to 🙂 😉
Kedze skolsky rok je takmer v polovici, musim sa k tejto teme vratit 😝 a skonstatovat, ze som KONECNE nasla dobru !flasu. Ako som pisala, Sigg nam splesnivela, potom sme kupili Zdravu flasu - ta dcere zacala po necelych 2 mesiacoch pretekat 😒 a ten sosak na pitie sa mi moc nepozdaval, podla mna sa to zle cisti.....Potom som kupila tuto http://www.najdarcek.sk/kategoria/ekologicke-da... a neviem si ju vynachvalit. Je lahucka, siroka, cize sa da dobre umyt, naustok je otvoreny a siroky ako prst (ked sa preklikate fotkami, je to vidno), takze sa tiez da dobre vyumyvat a poutierat. Flasa stale vyzera ako nova...a nemala byt obsahovat do vody sa z plastu uvolnujuce skodliviny....
@simsalabim ja túto dilemu už riešim dlhšie, od zdravej fľaše ma odhovorili už dávno, aj kvôli čisteniu aj preto, že sosák nemá žiadny kryt, teda je permanentne omackaný špinavými rukami apod.
presne túto čo ty som aj ja našla na nete a uvažovala nad ňou a po tvojom príspevku už ani neváham a idem ju objednať 🙂 a chválili ju aj v nejakom časopise, že neobsahuje tie škodlivé látky 🙂
páči sa mi, že je vhodná aj na teplé nápoje, len trochu sa obávam, či sa pri väčšom náraze nerozbije
@zlatovlaska123 mne sa zda byt dost pevna, nemam pocit, ze by sa pri naraze mala rozbit ci puknut...hadam to nebudem musiet zistovat 😝 Inak fakt odporucam, som s nou velmi spokojna.
@simsalabim ...ahoj, chcem sa spytat, aky velky otvor na pitie ma ta flasa..teda ci je to hore take siroke ako na obrazku, alebo sa to zuzuje a len vrchnak je taky sko ta flasa....dakujem
@breslerka Ten naustok je siroky ako moj ukazovak, vojde mi tam (ale to urcite zalezi od telesnych proporcii) 😝 Naustok sa nezuzuje. Da sa cely odmontovat a flasa ma siroke hrdlo a da sa dobre umyt.
@simsalabim...ahoj, chcem sa ťa opýtať, či si spokojná s fľašou a či do nej dávaš okrem vody aj čaj, džús, sirup, ak áno, či sa nezanáša...a či je aj po pravidelnom umývaní v umývačke stále ok zvonka ja zvnútra...tiež som plánovala kúpiť zdravú fľašu, ale skúsenosti mamičiek ma odradili a zvažujem kúpiť tú čo máš aj ty. kupovala si cez internet alebo osobne v MY na Kamennom námestí v BA, ak si bola v MYmali tam široký výber? Ďakujem.
@zunka33 tiež som túto fľašu kúpila synovi do školy a som veľmi spokojná, fľaša perfektne tesní, dobre sa čistí,...môžu sa do nej dávať aj horúce nápoje. Ja dávam synovi každý deň čaj, zatiaľ sa nezanáša.Už by som inú nekupovala.Ja som objednávala z tejto stránky http://www.mimibazar.sk/bazar.php?album=236377
@zlatovlaska123 ja som si tiez objednala túto už sa teším keď mi príde, ešte mám takú otázku, keď ju dáš na ležato tak z nej nevyteká tekutina?
@martinka05 nie nevyteká, skúšala som doma a nič a syn ju váľa v ruksaku ako príde, vždy ju domov donesie ležato a nikdy ani kvapka nevytiekla...dobre to tesní, nemusíš sa báť 🙂
@zlatovlaska123 no super, tak už len čakať kým mi dôjde 🙂
@zunka33 ja som ju kupovala v MY. Flasu som zatial v umyvacke umyvala relativne zriedka, tak 1x za tyzden, inak si ju dcera umyva rucne. Flasa je stale ako nova. Akurat jej pribudla preliacenina, ked dcerin uzasny spoluziak chytil amok a niekolkym detom povyhadzoval veci z okna na 2. psochodi 😒 Ale flasa je neprasknuta, netecie...akurat tam ma taku jamku 😝 Ja som s nou velmi spokojna. A dcera si do flase dava hlavne caj a sirupovu vodu, niekdy cistu vodu. Flasa je stale pekna priehladna, neabsorbuje farbu z caju a tak.
@simsalabim, ďakujem, skvelé, konečne dobrá fľaša, keď vydržala aj pád z 2.poschodia 🙂, určite ju kúpim.
syn používal zdravé fľaše, vydržali každá rok, ale zanášali sa, 1-praskla a 2. aj bez prasknutia začala cez závity pretekať - lialo sa z nej, takže skončili v koši, práve som objednala moja equa fľaša, tak som zvedavá ako sa mu osvedčí v škole na teplý čaj
my používame flase s Tuperware, a pekne sa daju umyt v umývacke.