Aj vam stale cez vikend blikaju notifikacie z edupage? To nevedia ucitelky relaxovat? Oplati sa napisat do skoly, aby pisali len v pracovnom case cez tyzden?
Ved ignoruj. Nam cez vikend napr naskoci zmena rozvrhu. Nechcela by si vediet, ze Tvojmu dietatu odpadne prva hodina?
Jedina vec, ktora mi vadi je, ked dcera nabehne znamka predtym, ako videla opravenu pisomku.
Podla mna je to zvlastna poziadavka. Tym padom si ty vypni notifikacie/zvuky - pre mna osobne je lepsie vediet cokolvek kedykolvek … a neviem si predstavit ziadat ucitelky o takuto vec. Zapisuju ked sa im da predsa nie?
Že nevedia relaxovať 😁 nie každému sa chce opravovať 200 pisomiek po večeroch, radšej to spraví cez voľný deň. Oznamy sa posielajú kedy treba, riaditeľ prikáže vybaviť ráno do ôsmej tak si vyber či pošleš správu večer alebo o siedmej ráno...
Mne prave teraz pipla ospravedlnenka od roduia na zajtra. Neobtazuje ma to. Ale anio, rozumiem aj druhej strane, pravidelne nam synova ucitelka posiela poznamky o 1.30 rano. Ja to nerobum a nepisem rodicom cez vikend, pokial sa nejedna o zivotne dolezitu vec, co sa zatial nestalo 😂 Znamky zapisujem vylucne pocas prac. dni.
to by si skôr mala informovať ostatných rodičov, že po pracovnej dobe nech neotravujú učiteľa. aj on si chce oddýchnuť... ty riešiš 1 učiteľa ktorý posiela správy... čo učiteľ, ktorému denne bez problémov aj večer o 23.00 píšu či dokonca volajú rodičia... mimochodom vypni si upozornenia a máš pokoj
To ti maju zo školy napísať presný postup ako si máš vypnúť notifikácie v EP? Lebo strápniš len seba, tomu ver. Že sa matky tu strápňujú, je už taký štandard, ale už aj školu s takouto hovadinou šikanovať... Staraj sa o seba a opýtaj sa niekoho kompetentného, ako vypnúť notifikácie.
Nebolo by jednoduchšie vypnut si notifikácie ako diktovať svojpravnym ľuďom kedy majú pracovať?
Učiteľky “robia” 24/7, aby vyhoveli nielen rodičom. Keby písomky neopravili, už ich bombardujú rodičia atď. Vypnite si edupage.
Notifikácie blikajú aj učiteľom. Rodičia obyčajne vypisujú učiteľom mimo ich pracovnú dobu. Je najmenej správy neotvárať🥰. Ja osobne riešim iba akútne prípady, všetko ostatné počká na pracovný deň.
Posielat v sobotu zadanie domacej na pondelok? Vypnute notifikacie nepomozu.
v prvej vlne corony nám chodili úlohy od učiteľov aj o pol noci...
dcéra na oplátku posielala vypracované úlohy o 2 hod. v noci.... my sme ani nevedeli, len sa sťažovala p. učiteľka že či o tom vieme že maloletá dcéra v noci nespí....
Chodia úlohy aj v sobotu o 21 nerobím si z toho stres
Pokiaľ sa učiteľka dohodla so žiakmi, že nestíhajú to a to na hodine, tak im pošle cez víkend, čo chce v pondelok od nich, nevidím problém.
Ak sa to stalo raz, tiež nevidím problém.
Ak sa to stáva pravidelne, riešiť so školou, že takéto úlohy dieťa v pondelok mať urobené nebude.
Ja večer, pri práci, kde sa musím sústrediť, pri cvičení atď. vypínam zvuk a hotovo. Prečítam si, keď skončím čo robím.
Tak to určite je problém. Úlohy majú byť zadávané počas vyučovania resp. krátko po vyučovaní. Ako učiteľky by som to brala ako osobné zlyhanie a nepožadovala od žiakov ich plnenie.
s tou ulohou to moze byt tiez inak. Ved ta uloha mohla byt zadana uz na hodine a v sobotu to mohla byt len pripomienka, aby deti nezabudli.
A ano, znamky nahadzujem aj cez vikendy, aj pripomienky davam aj cez vikendy. Ale pocas beznych hodin, kedy je vacsina ludi hore, cize nic nenahadzujem po 20 vecer a pred 8 rano. Zato rodicia mi bezne pisu aj po polnoci a to som rada, ak len pisu, lebo uz aj telefonaty boli po 23, ja vydesena, co sa stalo a oni sa len isli opytat na nejaku hovadinu.
@pietra Problém je v rodičoch, kt. si myslia, že robíme 24/7. Už ich vidím, ako otravujú lekára alebo právnika cez víkend🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ alebo po pracovnej dobe. Dovolia si to len na učiteľa.
Mne len suplovanie hodiny chodi cez vikend,ine nic...
@zuzana76 Ja som ucitelka, mne nemusis vysvetlovat, ako to ma fungovat 🙂 Odpoved danej ucitelky bola, ze neukaze, ze az pred vysvedcenim. A kedze mi napisala okrem ineho siahodlhy list o tom, ako este nikto sa jej doteraz na nic nestazoval, radsej som to nechala tak, pretoze viem, ako to je, ked si ucitel zasadne na ziaka.
@sulavikova taký čo otravujú učiteľa cez víkend otravujú aj iných. Mne bežne pacientky cez víkend alebo v noci píšu že im treba predpísať recept 🤦🏼♀️
Notifikacie sa daju nastavit v Edupage. Dokonca si mozes navolit, aky typ oznamov ti ma alebo nema "pipat"
SaS chce zrušiť domáce úlohy. A bola by to príjemná zmena... lebo dostávať úlohy cez víkend alebo mimo školy, je na hlavu. Jasne že počas vyučovania nema čas to tam naklikať, ale aj tak je to na hlavu.
Osobne nie som za to aby sa fungovalo uplne bez domácich úloh, ale nikdy nebude všetko presne podľa názoru každého jednotlivca. Je to dobré opatrenie, ale ja by som to nezrušil úplne.
@terezia323 Fak?! Tak to by som si ja nikdy nedovolila. Rešpektujem súkromie.
@tarra6 nenormalna
nie, ešte sa nám to nikdy nestalo...