Dvojka u prváka

9. máj 2024

Ahojte, chcem sa spýtať, viem že vacsinou všetci automaticky berú že prváci samozrejme budú mat same jednotky na vysvedčení. Je tu ale niekto koho prváčik bude mat aj dvojku?
Nechcem vyznieť nejako povrchne to vobec nie, nezakladam si na známkach ani nikdy nebudem bláznit z toho že moje dieta nebude samy jednotkár, moji rodicia tiež neriešili moje známky na ZŠ som mala aj 3 na vysvedčení na druhom stupni (na čo nie som hrdá ale známky neboli moja priorita) ALE muz a jeho rodina z toho dosť vyvadzaju. Vravia že je to hanba aby mal prvák dvojku. Nejde mu prepis textu, hoci to trénujeme a raz dostal 2 z čítania a raz z dôležitého testu a tak ma priemer na 2. Nechcem vyznieť že mi na tom úplne nezáleží nech ma hocijaké známky, samozrejme sa snazim aby mu to islo čo najlepšie ale nechcem ho preto stresovať ako bol stresovaný napríklad muz (každé rano sa modlil aby nepriniesol horsie ako 1-)

3petka
9. máj 2024

Môj syn mal na pól roku 2. Nie je to žiadna hanba. Teraz má priemer 1,28 tak som zvedavá čo bude mat na konci. Oni uz ale vo veľkom píšu diktaty a kde tu si pomýli písmenko alebo nejaké zabudne. Veľmi záleží na výstupnej koncoročnej práci. Ak aj by mal náhodou 2, nebudeme z toho robiť humbuk.
Takto len dieťa zostresujete a znepríjemnite mu tým celu školu.
Úprimne si povedzme že aj ty jednotkari teraz ako dospeli nevedia písať a čo mám povedať o doktoroch ani oni sami po sebe neprecitaju.
Netreba byt pekný pred všetkými ….

autor
9. máj 2024

@3petka presne tohto istého názoru som ja. Hlavne nemozem vystáť keď ich pocujem ako sa im nepaci že veľmi skaredo pise, pritom si myslim že na chlapca to nie je až taka katastrofa akú z toho robia ale pointa - po nich by ste neprecitali nic!

3petka
9. máj 2024

Nech im dá syn prepísať nejaký text a potom nech ich ohodnotí.

nika23t
9. máj 2024

Prvý ročník je prechod zo škôlky do školy. Mal by byť skôr motivačný. Jasne, slovné hodnotenie, ze co by mali deti vedieť lepšie a co im nejde je ok, rovnako tak opakovat, ze ďalšie ročníky sú už náročnejšie a ze môžu, a aj budú dostávať horšie znamky. Synovi by som vysvetlila, ze na tom vôbec nezáleží. A manželovi vysvetli, ze škodí synovi, keď z toho robí takú vedu.

feb13
9. máj 2024

Ano, moja mala v 1. rocniku jednu dvojku na konci roka. Teraz s tym predmetom nema problem. Niekomu tazsie ide prepis ako diktat. Hlavne netreba dieta stresovat.

elanor
9. máj 2024

2ka nieje hanba v ziadnom rocniku, ani v prvom.
A hhlavne, znamky nie su vsetko. To by mal v prvom rade pochopit muz a jeho rodina. Lebo dietatu akurat vyrabaju zbytocny stres.
Radsej nech ma bars jak 3ku, ale nech danej veci kolko tolko rozumie, a hlavne, ze sa snazi. Lebo zbytocne bude nosit nabiflene 1ky, ked ani nebude rozumiet tomu co robi, preco to robi a ako to robi, len odrapkat poucky ci postupy jak papagaj basnicku.

lulinqa
9. máj 2024

Ale veď ten priemer sa ešte dá napraviť, u nás majú často známky zo sj 🙂 no ale ak by aj nie len mu opakuj že aj 2 je dobrá. Ja mám tiež prváka, a jeho to tiež serinká keď vidí že po samých 1 dostal z niečoho 2. Našim dala p.uč na polrok všetkým motivačné 1 ale hovorila že na konci roka už dá real známky ako vychádzajú aby sme im to vysvetlili. Synove spolužiačky majú aj 4 z diktátov a tu sú….

januska12323
9. máj 2024

Jedna dvojka a už idete to dieťa stresovať? Synovi by som vysvetlila, že každému ide niečo lepšie a niečo horšie, podstatné je či sa snaží. A páči sa mi ten nápad ohodnotiť písmo rodiny, oni budú mať určite všetko bez chybičky 😏.

katkatonkova
9. máj 2024

Moja dcéra tretiačka mala z diktátu 4... a na polročnom vysvedčení jej dala 1... Proste si to opravila... učiteľka videla, že zamakala a dostala 1....

lucylaw
9. máj 2024

Aj môj syn mal v prvom ročníku na vysvedčení aj dvojku a nič som z toho nerobila,z kontrolného diktátu na konci školského roka dostal 5,takže jednotku sme fakt čakať nemohli..Len on má od prvého ročníka problémy s učením,nakoniec mu zistili dysgrafiu a dyskalkuliu,so školou dosť bojujeme,aj preto známky absolútne neriešim..A to som tiež bola vychovávaná v rodine,kde som musela mať dobré známky,chráň Pán Boh,aby som priniesla na vysvedčení trojku,to by som ani domov nemusela chodiť (u mladšieho brata už boli iné pravidlá),ale našťastie pri mojom synovi nikto nerobí zo známok žiadnu tragédiu,ani my rodičia,ani starí rodičia..Veď sú to len známky..

vlastakubi3
9. máj 2024

Aj my sme mali dvojku a vobec nič som si z toho nerobila. Sú to len známky a nie každý musí mať jedničku v prvom ročníku.

jomarch
9. máj 2024

inak my sme boli tiez znamkovani v prvej triede? 90te roky... Ja si pamatam len vcelicky 🙈🙈 ci to bolo na polroka len?

elanor
9. máj 2024

@jomarch prelom 89-90, my sme mali vcelicky (nieco ako 1ky) a cierne body (v podstate 5ky). Este na nastenke bol ul? alebo strom? okolo ktoreho boli vcielky, kazdy mal svoju, a podla vysledkov bolo poradie, od najlepsej vcely az po poslednu.
Ci to bola prave motivacia, no nevim, no...
V druhom polroku k vcielkam a bodom pribudli aj normal znamky.

colka
9. máj 2024

Vsetko sa zautomatizuje,treba tomu čas. Naša triedna to v prvom aj teraz v druhom berie tak že zbytočne zdemotivovat žiaka, možno by som kontaktovala učiteľku či by sa s tym dalo nieco robit ešte, podla mna je úžasné že sa take male deti naucia za rok citat aj pisat a písať tlacenym aj pisanym pismom,male velke, podla mna je to úžasný vykon, porovnajme si dospeleho či by to zvladol v tak krátkom čase. Mnohi dospelí by bez autokorektu nezvladli napisat text,ale deťom to neodpustime? Naša zlata triedna vzdy povie,ci vie niekto kde sa pise i alebo y nerobi z neho dobreho alebo zleho doktora napr ... citit sa vynimocne lebo odfotim dieta s vysvedcenim aby ho kazdy pochvalil na soc sietach kde kazdy kazdeho ohovara? Ach..

oskvarka
9. máj 2024

ja som ako dieta mala dvojku na vysvedceni sece na pol roka tiez to moji rodicia riesili ako neviem co a aj neskorej moje znamky... co viedlo v psychicke problemi ignorovanie skoly ... tu rodinu by som si uzemnila a ani nieje dolezita rodina ale tvoj manzel teda otec aby ak s rodinou nesuhlasi aby sa jasne vymedzil.. trojka je "dobra" mimochodom .. nieje nic zle na tom mat trojky ak ma nieco nebavi nejde mi to alebo to prave nieje moja cast zaujmu .. a je to super ze znamky neboli tvoja prijorita... moja boli lebo bola prijorita rodicou a nakoniec som mala aj stvorky... ja by som to absolutne neriesila a hlavne by som vychadzala z nazvu "chvalitebny" takze to znamena pochvaly hodny... trochu sa ten ucel znamoj zvrhava stale viac...

kikushaa
9. máj 2024

Vobec sa nic nedeje, dvojka je dobra znamka. Pozri mojmu dala ucitelka z priemeru 1.56 2. Je tretiak, jednoducho napisal na dvojky velke pisomky. Vobec nepocuvaj rodinu. Podpor svoje dieta v tom ze to nevadi. Aby sa mu cela skola nezhnusila. A popros aj svojich rodinnych prislusnikov nech mu nehovoria reci typu ze je zo hanba, alebo ze je sprosty ked ma 2jku alebo podobne nezmysli

autor
9. máj 2024

@nika23t muz je toho názoru že mu škodím ja tým že som príliš benevolentna v tomto a že z neho takto vychovám lajdaka

nika23t
9. máj 2024

Aaaale, netráp sa tým. To, ze nebude vedieť písať dokonalým písmom z neho lajdaka neurobí, to predsa vieš. A to, ze si to myslí muž, to nie je Tvoj problém. Obaja chcete pre malého to najlepšie,len skoda, ze muž nevidí, ze to môže synovi ublížiť, takýto jeho názor. Lebo ešte je len prvák. Co bude, keď bude starší, pribudne učivo, ďalšie predmety atd?

janka95
9. máj 2024

Môj je už druhák a prepis textu a diktáty sú čistá katastrofa. Mal 1 na vysvedčení teraz zatial tiež vychádza ale zajtra píše diktát. Čím viac sa mu to človek snaží vysvetliť tým horšie píše. Partner, brat aj otec písali diktáty na 4ky 5ky. Všetko 1ky ale toto vždy pokaslali a ťahali dobre známky mimo gramatiku. Do dnes ju nevie. Takže ak aj mu to nepôjde ja z toho vedu robiť nebudem. Akurat sa budem snažiť to zlepšiť. Naši doktori gramatiku tiež neovládajú vôbec ale majú perfektné hlavy vo svojom odbore. Slovenčinár z neho asi nebude ale nájde sa v niečom určite 🙂

vikes
9. máj 2024

Dvojka na vysvedčení v prvom ročníku mu neublíži, ale to, že ho úplne zdeptáte, to mu môže pokaziť výsledky na ďalšie roky.

vreckovka2
9. máj 2024

Na com vam zalezi viac? Na inych ludoch, lebo hanba? Alebo na tom, ze si to dieta buduje vztah k uceniu, nadobudaniu novych vedomosti a zrucnosti? Na tom, aby si dieta zachovalo aku taku vnutornu motivaciu? Podla tohto by som sa zariadila s pristupom k znamkam...

colka
9. máj 2024

Jednotkar a päťkar su v praxi nepouzitelni 😉🩷

colka
9. máj 2024

A ocenenie snahy vedie k daleko lepsim vysledkom ako chvalenie a karhanie za nasu predstavu o tom ako to ma podla nas byt. Btw bavime sa stale o prvakovi ktory začal studium, nie je to žiak strednej školy alebo vysokej. Tak trosku zvolnit tlak by muzovi nezaskodilo... nech ukáže svoje vysvedcenia synovi 😉

babalenka
9. máj 2024

Môj mal tiež dvojku zo sloviny v prvaku na konci roka.trosku ma to mrzelo ,ale dáko sme to neriešili.ja som mala omnoho horšie známky ako on. Teraz s ním riešime strednú školu keďže je už deviatak.

luccija
9. máj 2024

A čo je na tom?pre tie deti je prvý ročník obrovská zmena.Rodinu hneď ukľudni, aby si chudák syn nemyslel, že nie je dobrý atď...že sú sklamaní...natrenujete to a idete ďalej.Len sa mu venuj aj cez prázdniny, aby veľa nezabudol

bubik6x
9. máj 2024

Nie je to predsa koniec sveta, nech z toho nerobia až takú vedu, mne tiež vtlkali do hlavy že to je hanba a neviem čo, kým som náhodou neobjavila otcove vysvedčenie so 4, vtedy s tým prestali, nech oni ukážu tie svoje, zbytočne ho stresujú nie je predsa vysokoškolák

nelka93
9. máj 2024

Joj ja som skrabala ako mačka pisanym, doteraz píšem škaredo, preto píšem tlacenym. Kašľať na reči inych

princezna_bosorka
9. máj 2024

@nika23t detto... nestresujte dieta znamkami. Jednak este naisto nevies, ci nebude mat nejaky problem, jednak znamky casto o nicom nevypovedaju (mozno z neho bude inzinier, u ktoreho bude jedno, ci a ako zvlada slovencinu).

denithestrange1993
9. máj 2024

Chory postoj fakt chory. Len same jednotky a nic ine. A potom sa rodicia cuduju ked ich adolescent musi riesit psychicke problemy a rozne zavislosti,ked su znamky viac ako dieta. Spravne to vnimas, znamky nie su vsetky.

nelka93
9. máj 2024

@colka to hovorí kto? Ti co neboli jednotkari?