Druháčka sa nevie sústrediť

jazminn
27. okt 2012

Moja dcéra je druhačka. Do prvého ročníka chodila do viactriednej triedy na dedine a do druhého ročníka začala chodiť do mestskej školy. Ukázalo sa, že je na oveľa nižšej úrovni so znalosťami, ako deti v novej škole. Postupne, ale všetko doháňa, ale na hodine sa nevie sústrediť...

ematko29
16. nov 2012

@jazminn ahoj ja mám tiež druháčku,azatial sa učitelka nestažovala aked som sa informovalôa tak učitelka povedala,že je všetko v poriadku ale...my máme problém doma,je strašne pohodlná,je strašne nezodpovedná.Nevie si pripraviť veci do školy a vôbec nepreberá zodpovvednosť za školské veci.Neviem či je to normálne a časom sa to upraví?A k tvojmu problému,až teraz som si prečítala tému....Zmenilo sa niečo?Ja si myslím,že tvoja dcéra,si musí zvyknúť na novvý sistém,Záleží aj na tom ako sa správa doma,či ani doma sa nevie pri učení sústrediť,ak ani doma tak by to mohol byť problém.Určite to treba riešiť s učitelkou.držím prsty

jazminn
autor
16. nov 2012

no u nás veľká zmena, včera bolo rodičovské a bola som veľmi prekvapená, a spokojná...

jazminn
autor
24. apr 2013

no, ale bolo znovu rodičovské a znovu zmena, ale k horšiemu...
stále pretrváva problém nesústredenia...nezodpovednosťi...učiteľka tvrdí, že nie je hlúpa, ale vedomosti nevie použiť
je flegma, ju to nevie rozhodiť...zajtra ide na liečenie do Smokovca na dva týždne, /je aj trochu anemická/ uvidíme, čo bude keď sa vráti...

rohacka
24. apr 2013

@jazminn ahoj, u nas toto iste. Sikovne, zdrave dieta, bezproblemove, od zaciatku skolskej dochadzky len pocuvam, aka je nesustredena, nezodpovedna...nechapem. Minuly tyzden priniesla 4 z matematiky - ucitelka sa vyjadrila, ze to bolo vychovne - lebo ani nestihla opisat z tabule, nieto vypocitat. Takze dostala 4 nie za vysledky, ale za nestihnutie. Aj doma ma problem sustredit sa na domace ulohy, vsetko jej strasne dlho trva - jedenie, obliekanie, dokopanie sa do ucenia...pomedzi ucenie mi priebezne rozprava, co nove v skole, co kto povedal, co mal kto oblecene...proste odbieha od temy. Neviem, co s nou...

jazminn
autor
24. apr 2013

pozerám, že nie sme ani ďaleko od seba BJ-PO, naša zas dostala minulý týždeň prvú výchovnú ale 3. Naozaj popri tom všetkom aká je až teraz na trištvrte rok prvá trojka z matematiky. Doposiaľ v tom druhom ročníku prvý polrok prevažovali jednotky a od polroka zas dvojky...jedničky poskromne. Ja mám strach, že dostane na vysvedčenie zo Sj a Mat. dvojku, keď nenazbiera lepšie...A tiež počúvam od učiteľky, že nestačí...a je nesústredená. Doniesla som od učiteľky ten test z matematiky, prepísala som ho a dala som jej ho vypočítať. Bolo asi zo 40 príkladov, dva slovné a ešte také väčšie a menšie čísla a doma všetko dobre vypočítala len v jednom urobila presne tak isto ako tam. Tak nám to vysvetlila tak, že doma môže počítať aj na prstoch a v škole musí dávať pozor aby ju učiteľka nevidela a tak sleduje kde učiteľka pozerá....a tak nestačí vypočítať načas, ani dobre...Učiteľka povedala, že v druhom polroku už nesmie počítať na prstoch!

jazminn
autor
24. apr 2013

@rohacka balim, lebo zajtra smer Smokovec, uvidíme, čo bude...

pokladik5
10. sep 2015

Pekny den prajem.mam tretiacku.vidim ze clanky su stare .akurat som prisla zo skoly a ucka mi povedala na dceru ze je velmi nepozorna nestiha a sem tam sa rozprava cez hod.zsujina ju vsetko okolo nej len nie co ma ucivo. Tiez doma pocas uloh sa nesustredi na ulohu ale na okolie.skola proste nula bodov.ziadna zodpovednost.prosim ako ste to vyriesili zlepsilo sa to casom ?roumyslam aj psychologicku.poradte mi prosim som zufala.dakujem noc.
@jazminn
@rohacka

jazminn
autor
22. sep 2015

@pokladik5 no staré...pretože my sme už piataci...
No, nevedeli sme sa sústrediť, ale nakoniec až v treťom ročníku sa ukázalo, že dcéra bola šikanovaná zo strany jedného spolužiaka, ktorý sedel za ňou. Učiteľka to vôbec nezistila, ani dcéra sa nepriznala, trpela...bruško bolelo, večer jej bolo niekedy na zvracanie, my sme chodili po psychologoch, lekároch a nakoniec až ked ten dotyčný chlapec naviedol kamarátov, aby ju doháňali okolo kostola, ked čakala na náboženstvo, lebo bola príprava na prijímanie, tak ju doháňali, ona spadla a ešte si niektory aj koply...nemohla sa postaviť a potom jeden chlapec prehovoril...
Boli sme za rodičmi, zo začiatku zatlkal, ale potom sa priznal...
a učiteľka sa o tom ani nedozvedela, pretože by tomu ani neuverila...
Niektoré sú len na učenie, čo sa v triede deje cez prestávku ich nezaujíma, pretože oni musia ísť si oddychnuť...a deti pozabíjajte sa, nadávajte si a pod.

katrin21
22. sep 2015

@jazminn to nie je skolou, ze ma nizsiu uroven znalosti.. moja dcera tiez chodila do malotriedky prve 4 roky a na druhom stupni inej ZS v meste excelovala .
Ak sa nevie sustredit, su na to rozne pomocky, take cvicenia ma mozog, dieta sa akoby hra a ovlada myslou hru,, ma na hlave take eletrody.... skus si to vygooglit, pouziva sa to prave pre deti, ktore nevedia udrzať pozornost a sustredit sa.. kamoska chodila na to so synom a pomohlo.

chodila niekde do BA, ale vraj to uz robi aj nejaka baba v TT

alzbetka74
9. nov 2015

katrin21@to je biofedback, biologická spätná väzba

natadamik
9. nov 2015

Skuste si pozriet stranku www.raabe.sk/kuliferdo-poruchy
su to pracovne zosity, aj na domace precvicovanie na rozne poruchy ucenia pre 1. Az 4. Rocnik zs. Aj trenovanie poyornosti a sustredenia tam je.... podla mna velmi fajn, riesia to takou hravou formou.... azda pomoze

alzbetka74
9. nov 2015

natadamik ja to poznám, Kuliferdo je dobry, existuje aj taký program kupoz pre deti s poruchami pozornosti, myslím, že špecialno pedagogicke centra to ponúkajú... a možno za poruchou pozornosti sú aj iné príčiny. Kuknite www.euspe.sk

jazminn
autor
10. nov 2015

aj ja som bola v škole lebo z Matiky trojka z písomky, že doučovanie, učiteľka povedala, že doučovanie jej netreba, lebo ona vie, len je nepozorná, narobila chyby len z nepozornosti...ta ja už neviem. Sj, Aj,-super a nehovorím o dejepise, geografii a biologii: toto čítať nechce absolutne, a ked aj sa to naučí s mojou pomocou tak na najbližšiu vyučovaciu hodinu a potom to všetko zabudne...ja to nechápem...

pokladik5
10. nov 2015

pekne ranko prajem . 🙂 tak moja dcera zacala chodit skolskej psychologicke. uz som trvala na tom , ucitelka stale nie. raz som bola zanou po rodicovskom , ze o nej chcem vsetko vediet, reku znamky viem ake ma ale ze preco ma take znamky , lebo nedava pozor nepocuva otaca sa, nesustredi sa. ale preco , lebo ze stale sa vyhovara na maminu . dobre. tak jej poviem ze sa doma s a ucime spolu , ale nie mamicka vy uz sa snou nemate co ucit ona sama musi , aha . dobre, a viete ze jej robia spoluziaci zle, dostala poznamku za to z e chcela naspet svoe pero skt. pisala, aha preco ? lebo sa nahanala , jaaaj , a ako je mozne ze jej robia zle, ona asi klame deti zvyknu klamat, noo tak neham dieta tyrat , a hovorim jej ze trvam na to ze chcem ist psychologicke, sak chodte za nou , je tam . a pani ucitelka mozem prist za vami asi cca po mesiaci ci je nejaka zmena u mojej dcerky, nie naco to si nas po tom psychologicka zavola. ale ja chcem ako pracuje v triede na hodinach . netreba naco ? no fajn . prva hodina u psychologicky maju citanie samozrejme chyba. a ona ju na druhu hod , vyvola na znamku ani jj nepovedala co preberali co maju na ulohu citat? tak dostala 4 ok , opravime, ale mne napisala poznamku , ze mala 40chyb, v prvych dvoch versoch 2 a ostatne v dalsich ani s om ju to nenehala radsej docitat. ale nedalo mi to spat, otvorila som citanku a zacala ratat a vychadzalo to na kazde slovo chyba aj predlozky takze neviem kde nabrala take cislo .... no treba sa jej venovat, na dalsiu hodinu citania ju vyvolala z basnicky tiez necakane ale ju prekvapila dostala jednotku . nie moja dcera je zla ale mam pocit ze ucka si nanu zasadla lebo by s a jej musela zvlast venovat , naco sak ju mozem nehat prepadnut , nie ? uvidime co zistime u psychologicky, mame to na dlho .. ale uz mam srdce na mieste. a este nastivim ucku medzi tim 😀 😀

jazminn
autor
23. mar 2016

my sme už piataci a náš problém pretrváva s tým, že sa nevie učiť...Číta ten dejepis, ale biologiu a nič si nepamätá...ja to nechápem z angličtiny má samé jedničky skušam ju z každej kapitoly slovíčka a sype...a s predmetmi, kde sa treba vyrozprávať problém...no ale uvidíme pretože sme začali navštevovať
www.centrumbasic.sk

haannka
21. sep 2016

@rohacka ahoj prosim ta odkedy si pisala presiel nejaky cas. Ako ste na tom teraz? Mam ten isty problem, ale mam doma tretiaka ☹

rohacka
21. sep 2016

@haannka dcera je uz siestacka a je to uz fajn. Stale ma obcas denne snenie, ale neporovnatelne lepsie,ako vtedy.

haannka
21. sep 2016

@rohacka a ako ste riesili? Ci sa upravilo samo? Som nestastna, syn je sikovny, vsetko ho xaujima, ale v triede nedava pozor, nejak je niekde hlavou bohvie kde.

rohacka
21. sep 2016

@haannka aj sme sa snazili upozornovat ju na to, ze treba davat pozor, neroztpylovat sa. A isto aj vyvojom. Drzim prsty!