Ahojte,
chcela by som sa spýtať, na ktorej strane sú Vaše deti v
- čítanke (Aitec, autorky p. Nosáľová, Dienerová, Hirková),
- slovenčine (Aitec, autorky p. Nosáľová, Dienerová) a
- matematike učebnici (Aitec, autori p. Černek)
Naši: 17, 11 a 10.
Ahoj, moja čítanka-11 ,slovenčina-13 ,matematika ucebnicu použili 1, ale prac.zošit str.12., písali už 2x diktát,a z matiky 2x pätminutovka. 😉
ozaj aj nasi uz tiez pisali diktat a 5min z matiky, plus dnes mali vstup pisomku zo sj a zajtra maju z mat 😉
Áno,ide sa rýchlejšie ako v prvej triede,ale v podstate ešte stále opakujú.Mne sa zdá,že už teraz sa lepšie chytajú ako minulý týždeň.🙂 Rozhodne je menej hrania,vyfarbovania a viac píšeme a počîtame.Inak tempo je vysoké,ale podľa kalendára to nepustí-vychãdza to cca 9 strán v prac.zošite v matematike na týždeň,takže moja skúsenosť je,že do učebmice len občas nahliadnuť počas dú,inak sa to nestíha.Na deti sú kladené vysoké nãroky-či už v tempe,množstve alebo obsahu učiva napr.prírodoveda pevné,kvapalné a plynné látky....
Dakujem za Vase odpovede. Momentalne riesime nielen to tempo, ale aj mnozstvo domacich uloh - cca 30 prikladov + uloha zo sj sa mi zda neprimerane. Pripadne 8-10 slovnych uloh (narocnych) a 6 viet napisat a citanie. Je to vsak o kommunikacii s ucitelkou a ta nasa je fajn, dohodneme sa. 🙂 Len som potrebovala udaje na porovnanie.
Ja si pamatam, ze v druhej triede sme sa ucili nasobilku, takze to, ze druhaci sa dostanu v scitovani/odcitovani po 100, sa mi zda malo. Na druhej strane sa mi paci ako sa hraju s cislami, slovne ulohy su pekne, hrave, nutia pozorne citat a uvedomovat si vyznam slov - co je a co nie je podstatne pre ulohu. Tot nazor nepedagoga a laika. 🙂
@dada07 Zdá sa Ti to tempo rýchle? Lebo mne ani trochu, skús nahladnuť do kníh mojej dcéry, čítanie síce majú ale aj v AJ, úlohy nie len čeština ale aj AJ a pod.
@dada07 tak úloh máte teda dosť, moja čítanie každý den,slovina sem-tam niečo napísat,matika tiež málo v prac.zosite, vlastiveda zatial nič,prírodoveda len roč.obdobia.my sme v 1r.,museli každy den písat diktát 3vety a 5 príkladov,učitelka vzdy v pondelok kontrolovala zošit,co sme robili.rodičko máme bud.týžden,tak uvidím co povie.
@dada07 aj ostatne kludne sa pridajte do nasej skupiny,pokracujeme tam z vlani ja napisem strany az ked pride Marek zo skoly ale vcera ma sj DU na str 23
https://www.modrykonik.sk/group/2436/
aspon tam mozme diskutovat,uloh,znamok a pisomiek uz mali požehnane
fiiiha ;) nasi druhaci su: citanka str 8-9; Sj str12; mat str 9.