Dovolíte deťom pozerať film Star Wars?

inka11
6. jan 2013

Kamaráti môjho syna pozerajú tento film, a v družine aj v škole sa tak hrajú a on nevie o čom to je a chce sa tiež z nimi hrať, lebo inak ho vylúčia ked nevie o čom je reč, ja som mu kúpila DVD ale zdá sa mi to také dosť no neviem sú tam aj strielačky a zabíjajú sa tam, a také divné stvorenia tom vystupujú, a sú tam aj teké dosť ...scény- no či to je vhodné, a nebude sa potom báť, a ten film je od 12 rokov a môj syn má len 8. Moja dcéra 11 to už vydela ale ona sa nebála, páči sa jej to, ale ona je predsa len staršia. Chcem sa poradiť máte s tým skúsenosti? Prosím poradte mi. Dakujem. 🙂 😉

lleniak
6. jan 2013

@inka11 osobne si myslim, ze je to privcas, ale plne chapem tvoju dilemu, lebo mam podobnu a to moj syn nema ani 5 😉 ten moj to urcite zatial pozerat nebude, ale presne mame situaciu, ktoru popisujes - ma velmi dobreho kamarata, ten ma uz 7 a Star Wars ma velmi rad (lebo LEGO). Pozeral uz aj filmy, 3. diel odporucal mojnu synovi nepozerat, lebo bol strasidelny 🙂 . Moj syn zatial z toho pozna akurat tak mena Joda a Darth Vader, droid a stavebnice z Lega, ktore ma ten kamarat. Asi mu niekde najdem par ukazok z filmu, aby videl, o co ide a ze to nie je prenho.
Ak sa rozhodnes to syna nechat pozerat, kup/pozicaj mu najprv nejaku knizku, teraz ich je neurekom (teda predpokladam, ze aj na Slovensku), trosku mu povysvetluj postavy, kto je dobry, kto je zly a porozpravaj mu, o co tam vlastne ide. Priprav ho na to, ze sa bude nahanat a bit a strielat, budu cudne vyzerat a cudne rozpravat. Urcite to pozeraj s nim, po pol hodine si dajte pauzu a potom uvidis, ze ci sa dostanete aj dalej. A daj mi potom prosim vediet, ako ste dopadli, lebo ma to caka onedlho a nielen so Star Wars, ale aj s kadejakymi Super Heroes, ktore zatial syn pozna tak maximalne podla mena.

inka11
autor
6. jan 2013

@lleniak Dakujem za radu skúsim to tak, a dám vám potom vedieť, ale ešte sa chcem spýtť či neviete, inde mi radili že mám začať z 4, 5, 6 ale mne sa to nezdá a nechápem prečo keby som to išla z chlapcom pozerať tak prečo mám začať od stredu?

kaja73
6. jan 2013

@inka11 radia ti to tak preto lebo ako prva bola natocena epizoda 4 potom 5,6 az potom 1,2,3 😉
povodna verzia je totiz knizna a natacat chceli len č4,pre uspech natocili potom 5,6 a az nakoniec sa dali na natacanie prvych dielov.
ta 4 bola natocena myslim v 77 roku,5 v 80 a 6 v 83 ci tak dako. To su original prve natocene diely. 😉
Ta 1 bola az v roku 1999 natocena,potom 2 v 2003 a 3 2005-to su take uz v vacsimi efektami diely.

fotoarch
6. jan 2013

ja pozeram s detmi ..akcne rozpravky ... 😀 .....a iba cez net youtube...a ked ide nieco tak to prekliknem , syn to nepostrehne, robim cenzuru.... zacala som v 4 rokoch jeho oblubenou rozpravkou panda kung fu - negativny hrdina bol mojim filtrom minimalizovany 😀 , po dalsich 2 rokoch som mu to slovne komunikovala, preco je zly, co robil a co nemal.....v septembri ideme do skoly, dufam ze tato technika zaberie

inka11
autor
6. jan 2013

@kaja73 a račej mám pozerať najprv 4, 5 a 6 alebo od 1-6???

kaja73
6. jan 2013

@inka11 ja by som to pozerala tak ako to natacali-je to tak zaujimavejsie-spatny pohlad je taky originalyn potom--myslim ze aj ty skor poznas tu 4 ako 1,2,3.
4,5,6 to su ti povodni herci.
v prvych dieloch ide o vznik postavy dark vader-preco sa stal zly a o aj jeho detstvo je tam zobrazene.

carodejnica
6. jan 2013

@inka11 😎

Ja som na starých Star Wars vyrastala 😅 - vysvetlím ti to... v 70tych rokoch boli natočené tri časti (ktoré som ja videla ako puberťáčka a žrala som to), hrá tam mladý Harrison Ford 😵 . Oficiálne sú to časti 4,5,6. Sú to staré filmy so všetkým, čo k tomu patrí, staré triky a podobne... A tie sú skvelé, je to klasika sci-fi.

Koncom 90tych rokov boli natočené ďalšie časti 1,2.3 - ktoré PREDCHÁDZAJU dejovo tým skôr natočeným, preto sú aj tak očíslované - a mne sa teda osobne už až tak nepáčili. 😕
Takže asi je lepšie to pozerať - 4,5,6 a potom 1,2,3...

No a k veku, neviem, či je to vhodné pre mladšie deti, ako 12 rokov, ale - aby syn nebol outsajder 😉 - postupovala by som ako píše @lleniak - teda vysvetlila by som postavy, ich pohnútky, a tak ...lenže zase je to o tom, že ja tú ságu poznám a viem, o čo tam ide... takže si to po večeroch pozri sama a uvidíš... 😉 😉

inka11
autor
6. jan 2013

@carodejnica ok. 🙂 😵 😉 😉 😉 😉

pingu1
6. jan 2013

@inka11 lepsie nez pokemon a podobne stupidity

inka11
autor
6. jan 2013

ale nebolo by lepšie, začať od začiatku, aby mal o tom prehlad?
@carodejnica

carodejnica
6. jan 2013

@inka11 čo ja viem, asi nie, bude potom sklamaný, lebo tie nové časti sú trikovo lepšie, ako staré...

dianka2374
6. jan 2013

dovolila

horana
6. jan 2013

Stare diely nas 7r. nedokazal pozerat, iny styl na aky je zvyknuta tato najmladsia generacia, pre nich ako filmy pre pamatnikov. Nedokazu sa tam chytit veci, tym padom ze vizual je pre nich mimo.
Novsie 3 diely nie su v nicom brutalnejsie, nez 90perc. beznych sucanych rozpravok, ba dokonca si nijake tymto sposobom "vadne" sceny vobec neuvedomujem, myslim ze tato seria je uplne v klude, akurat su dost rozvlacne a "politicke pozadie" casti deja mensie deti skor znudia.

inka11
autor
6. jan 2013

@lleniak Pozerala som z nim 1 2 a 3 časť, 1, a 2 pohoda, ale v tej 3 sa mu to na konci nepáčilo, tá scéna s Anakinom a Obi-Wanom, ale inač pohoda, uvydíme či sa nebude báť (ale nemyslím) zajtra pozrieme dalšie 3, ale asi ok. Myslím že by si sa nemala báť, keby sa môj syn bál tak mi to povie, neviem ako tvoj syn, ale nevedela som naozaj že aj 4 ročný chlapci poznajú Star Wars. 🙂 A dakujem za radu. 🙂 😉 😉 😉 😉

lleniak
6. jan 2013

@inka11 keby nemal 7 rocneho kamarata, tak by nepoznal 😉

medovka14
6. jan 2013

@inka11 ja by som dovolila aj s vysvetlenim a kukla si to s nim 🙂 moje baby maju 5 a takmer 7 a videli uz HP vsetky diely a oblubeny maju film avatar... Tiez s nami pozeraju sem tam serial The Big Bang Theory a smeju sa na vtipkoch spolu s nami 🙂

ivett1
7. jan 2013

aj náš 4 a polročný už pozná star wars...ale len z lega...ak bude starší 5-6 rokov, tak si určite pozrieme aj filmy, ale...začneme od tých starých častí... sú tam klasické triky a nie je tam nič hrozné, čoho by sa mohol báť... 😉
@medovka naša dcérka zase s nami rada pozerá Partičku a Dva a pol chlapa ... 🙂

medovka14
7. jan 2013

@ivett1 moje baby uz aj pochytili nejake hlasky a pytaju si svoje oblubene diely... pozerame bud v anglictine alebo cestine, slovensky dabing je hrooooza 🙂

erikasadek
7. jan 2013

@inka11 ak mas dilemu tak skus najst neviem ci existuje v ceskoslovenksej verzii stars vars lego!! kreslene a nebudes mat dilemu...

dam ti tu ukazku ja sama velky fanusik star wars vyrastala som na nich osobne preferujem stare casti aj ked nove 3 diely su plne trikov!! stare su tiez v tej dobe boli revolucne!!!

ale lego star wars je fakt dobre ja sa vzdy aj zasmejem... 😉 tu mas ukazku tu to chodi rano detom v fr v telke....

http://www.dailymotion.com/video/xut84z_film-le... 😉

syslica
7. jan 2013

@inka11 Ahoj, súhlasím so všetkým, čo ti žienky napísali. Z vlastnej skúsenosti: starší syslík je SW maniak, ale film doteraz nevidel, leda nejaké ukážky na PC. Nejako mu nechýba, pretože my sme to vyriešili tak, že mu manžel číta knižku Hviezdne vojny (vydal kedysi SPKK, teda Slovenský spisovateľ) a spolu o tom normálne diskutujú. Je to super, môj manžel sa vyzná a SW a Duna boli za mladi jeho obľúbené. Ja postupujem podobne s dielami JRR Tolkiena. 😉 (Takisto sysle ešte nevideli ani jeden film.)

inka11
autor
7. jan 2013

dakujem vám všetky za rady, velmi ste mi pomohli. 🙂 😉

jarka223344
26. jan 2013

@erikasadek ahoj, ja mám tiež deti, a maju radi star wars ale tie časti (od 12 rokou) tie im pustim až ked budu vecie, mohla by si mo povedať na akom programe ide lego star wars? vydela som pár castí, a zdá sa mi to dobré, určite by sa to páčilo aj detom. 🙂

dianka2374
26. jan 2013

Dovolila nevidím v tom problém od všetkého deti chrániť na to by som sa nedala veď je to iba film

erikasadek
26. jan 2013

@jarka223344 na slovensku neviem ti poradit ☹ nezijem uz roky prepac su fakt dobre je to robene s humorom;;; 😉

ginger_fox
26. jan 2013

@inka11 kamoskyn syn zacal Star wars-ovat zhruba vo veku 7-8 rokov. Prvy krat si filmy pozrel s rodicmi, ktory zasiahli, vysvetlili, ked bolo treba a neskor si na filmoch zafical sam.
No, moj 3 a pol rocny syn vymakol cez vianocne sviatky u nasich mojho brata ako pozera The Avengers. Takze od Vianoc mam doma maleho maniaka na Hulka, Starka alias Ironmana, Thora, Lokiho, Captain America. Clovek sa tomu nevyhne, ale je na nas rodicoch aby sme to skorigovali a samozrejme k veku optimalne vysvetlili. U nas sa teda zatial ukoncila faza The Cars a nosia sa ponozky s Hulkom 😀

derill129
10. aug 2024

@kaja73 Klonovaný útočia je z roku 2002 nie 2003. Premiéru ten film mal 16.5.2002

derill129
10. aug 2024

@carodejnica Musím Vás opraviť v 70 rokoch vznikol jeden film, v tom čase označený len ako Star wars pred vydaním Imperium Vracia uder ten diel dostal titul 4 epizody a názov Nová nadej. Ďalšie dva diely vznikli v rokoch 80. A Skrytá hrozba bola jediným filmom z konca 90 rokov. Ďalšie dve časti pochádzajú z rokov 0 tých.