Dovolenka na začiatku školského roka

9. aug 2024

Ahojte. Chceli by sme ísť na dovolenku v polke septembra, malý bude prvák. Zameska toho moc keď je to takto v úvode? Chodíte tak niekto? Ďakujem pekne za názory 🙂

melanta
9. aug 2024

Dcéru som v minulosti viac krát vypýtala zo školy, mala dobrý prospech a bola zodpovedná. Ale prváčika hneď v septembri, tak to by mi ani nenapadlo. A keby aj áno, určite to nebudem realizovať.

ssimusska
9. aug 2024

Ako malá som pravidelne zameškávala aj začiatok aj koniec roka kvôli dovolenkám, nikdy mi to nechýbalo.

martinkatinka
9. aug 2024

Prvakovi to bude chybat. Novy kolektiv, zaclenovanie, prve dni...

ukgirls
9. aug 2024

prvacikovi by som to nespravila.. tam sa robia skupinky zoznamuju sa hladaju kamaradi a on o to pride

engel76
9. aug 2024

Prvacika v septembri nie. Skor bud po 20.6. alebo hned prvy tyzden sk.roku, co by som ale v tvojom pripade nerobila.

zuzubb007
9. aug 2024

Prvákovi by som to nespravila začleňovanie atď., vyšší ročník už tak nevadí, boli prázdniny dva mesiace dalo sa stihnúť dovoleniek až az

midka
9. aug 2024

Keby mam dieta prvaka urcite by som ho nebrala v septembri na dovolenku, ved mate cele leto na dovolenku, v septembri ho pekne nechajte nech si v klude nabehne na skolu, kolektiv,,,ved pre neho je to riadna zmena....nevidim dovod, prvaka v septembri tahat po dovolenkach

patka06
9. aug 2024

Nikdy by som to neurobila a už vôbec nie v prvom ročníku.

mimusa18
9. aug 2024

Vyšší ročník kludne, ale prvák nie. September je ešte viac-menej taký zoznamovací (spolužiaci, učitelia, celkovo kolektív..)

lucia147852
9. aug 2024

Prvakovi by som to neurobila. Nový kolektív, dajú sa do kopy a on bude vyčlenený. Plus zoznamovanie so školou, nové fungovanie…

ivik4
9. aug 2024

Prvy rocnik radsej nie a este takto v uvode. Dalsie roky za mna kedykolvek

zoja1234
9. aug 2024

@autorka dovolenku ste si mali vybavit teraz v lete, alebo este dokonca pred letnymi mesiacmi, kym bol v skolke... Tiez si myslim, ze mu tym viac uskodite. Pride do skoly az po dovolenke a bude outsider, lebo ostatni uz budu zoznameni, otukani... Naco mu to beriete? Uz nikdy nebude prvak, tie prve su predsa take krasne, aj to ako pridete domov a bude vam rozpravat nove veci, nove zazitky..

deti95060810
9. aug 2024

to nie je dobrý nápad... už vo vyšších ročníkoch skôr...

koniarova
9. aug 2024

Nie. Súhlasím s babami. Môžu ho vyčleniť z kolektívu.

betulinka1
9. aug 2024

Prvaka by som nebrala. Od tretieho ročníka berieme na lyžovačky mimo prázdnin. Kedze v lete aj tak treba riesit prazdniny, tak letne dovolenky riesime v lete.

luliu
9. aug 2024

Za mňa absolútne nevhodné pre prváka

elanor
9. aug 2024

Hlavne o uvolnenie ziaka zo skoly musis pisomne poziadat riaditela (riaditelku) danej skoly. A on/ona ti nemusi vyhoviet.
Na konci roka, ak bude mat dobry prospech, pripadne vo vyssich rocnikoch, za predpokladu, ze dokaze dobiehat rychlo veci aj sam, by to problem byt nemusel.
Ale prvakovi to bude chybat. Aj keby nie ucivo, lebo zo zaciatku idu relativne pomaly, no utuzovanie kolektivu, a celkovo naladenie sa na skolu, to moze byt jobovka, ak vypadne na tyzden-dva.

jaond19
9. aug 2024

Pred 2 rokmi isiel syn do 1 triedy a k moru chodime iba v septembri kvoli (pre nas) prijatelnejsiemu pocasiu. Isiel prvy tyzden do skoly aby ziskal prve info a oťukal sa a na druhy tyzden sme odcestovali. Nezmeskal nic zásadné. Tych 5 prac.dní nie je ziaden problem. Vsak deti hned zacnu pokasliavat, teplotovat uz od oktobra a nastupuju absencie a to sa uz naplno ucia.... vtedy to byva horsie. Zaciatok nie. Teraz bude tretiak a dcera siedmacka, ideme prvych 10 sep. dní.

marca12
9. aug 2024

Prvakovi to nerob. Tam su dolezite prve dni,vytvaraju sa skupinky,kamarati. Ked tak koncom septembra,ale urcite nie prvy tyzden.

michaela329
9. aug 2024

S prvákom by som určite nešla, to adaptačné obdobie je úplne o niečom inom, nie o zameskani uciva. On príde do zabehnutého úplne nového systému a môže to byť ťažké.

autor
9. aug 2024

Baby ďakujem. Máte pravdu, nepôjdeme.snad stihneme ešte teraz. My aj tak musíme na jeseň do kúpeľov takže aj tam bude dlhú dobu prec, toho sa obávam čo sa vzťahov týka oveľa viac,nakoľko má kúpele až na 3 týždne

palicka
9. aug 2024

Nerobte to! Nie preto, že dieťa zameškala, učivo s ním iste dôverujete. V prvých týždňoch si dprvak buduje vzdajú svucitelkiu, novým prostredím, hľadá si miesto v novom kolektíve… kým sa vráti, bude to rozbehnutý vlak, do ktorého on už len nasadne. Všetci budú mať výhodu v tom, že ten vlak spolu tvorili, nastavovali, hľadali svoje miesto… on sa môže cítiť ako čierny pasažier …

zoja1234
9. aug 2024

Ake ma maly kupele?

autor
9. aug 2024

@zoja1234 na respiračné problémy

jana_eyre_2
9. aug 2024

Ja by som tiež prvákovi prvé dni v škole nebrala.. keď začala korona, moja druhá dcéra bola prváčka.. a čo čert nechcel, zrovna pár dní pred školou sme boli v kontakte s nakazeným človekom čo nás nahlásil ako kontakt a tak sme mali 2t karanténu.. deťom to bolo veľmi ľúto, dcére obzvlášť a mne tiež.. nič sa síce nestalo, ale predsa len ten pocit pre prváka ísť prvý krát do školy je veľmi špeciálne a tak by to aj mali prežiť kým môžu..

janinah
9. aug 2024

Nie.ani v prvom ani v inom ročníku som toto deťom nerobila.aby prišli o štart a potom to museli doháňať.zdaleka nejde len o úlohy
V júni tak cca od 20.6. to už je celkom iné toto sme praktizovali.

bubinko1506
9. aug 2024

V prvom rocniku radsej nie, skor koncom skolskeho roka. V dalsich rocnikoch by mi to uz nevadilo - moji budu druhaci, v polovici septembra ich berieme na par dni k moru, vynechaju asi 3 dni.

tramtada31
9. aug 2024

Riešila som tuto dilemu a ja beriem druhy septembrový tyzden na 4 dni. Ona je extrémne priebojná, kamarátstva nadväzuje ľahko, aj tam bude veľa deti zo skolky, ktoré pozná. Skôr je tá, s ktorou sa chcú všetci kamarátiť a ona si vyberá (podľa mňa jej to aj pomôže, aby nemala navrch a musela sa ona prisposobit a nebola panovačná). Mladší syn je opak, toho by som ako prvaka nebrala, lebo ten kamarátstva buduje náročne.

janka54321
9. aug 2024

Nic nezameska a tie, čo píšu, že o niečo príde kvôli dovolenke ...tak to je to isté, ako keby ochorel..a prečo idú v septembri ??? a prečo nie ...ja som momentálne PN a tiež som mala byť tento týždeň s rodinou na D a hold smula, keby to robota umožňuje po skončen PN ...hneď idem niekam preč sa zrelaxovat

sidicek
12. aug 2024

Pokiaľ ide len o týždeň tak to v pohode ,len uvoľniť musí riaditeľ, treba podať žiadosť