Dotazník pre rodičov žiaka vyžaduje moje osobné údaje, mám to vypísať?

edurko77
15. sep 2019

Prosím o radu,dcéra dostala tento dotazník.V súlade s paragrafom 158 ods.1zákona č.245/2008 školy sú povinné údaje do Rezortného informačného systému RIS pre Centrálny register CR škôl.Za týmto účelom Vás žiadame o poskytnutie nasledujúcich údajov do RIS.Chcú,aby som tam napísala všetky údaje omne aj rodné číslo,vzdelanie najvyššie dosiahnuté,miesto narodenia.Nepáči sa mi to,Pracujem v zdravotníctve a tam už dávame ambulantných pacientom čísla,nemôžeme ich zavolať priezviskom a ja mám dávať osobné údaje kade komu.Mám to vypísať ? Nestačí meno,adresa a telefón ?

zania
15. sep 2019

Ja by som dala meno,adresu a telefon. Zbytok ich nema co zaujimat. Rodne cislo je citlivy udaj

chinwag
15. sep 2019

Ale ženy. Nepreháňajte to s tým GDPR. Nevidím problém v tom, aby sa to vypísalo.

lila1988
15. sep 2019

Mne to príde tiež veľa osobných údajov a nevidim dôvod na co

nikpa
15. sep 2019

@edurko77 ešte krvná skupina im tam chýba 😀 pre školu polovica údajov absolútne nepotrebna a je mi jedno do akého informačného systému to potrebujú. Nevypisem.

pininka1
15. sep 2019

Aj my sme to dostali, rodné číslo som nenapísala. Ani minulý rok, ja keď som vypisovala ris v skolke tiez nebol problém že tam niesu všetky info o rodičoch.

edurko77
autor
15. sep 2019

@pininka1 Fajn,tak vypíšem len niečo.Dcéra má z toho stres,že čo povie pani učiteľka...

veronikaszabova
15. sep 2019

@edurko77 nam to dali tiez - s odporucanim, vypisat vsetko okrem RČ

sense
15. sep 2019

Dala by sim zakladne udaje - menob,priezvisko,tel.cislo a max tak adresu.... hotovo..ziadne rodne cislo ani ukoncene vzdelanie ci miesto narodenia by som nevyplnala

pininka1
15. sep 2019

@edurko77 niektoré pani učiteľky su asi veľmi iniciatívne. Nám hneď na rodičovskom vraveli že každý vypíše to čo považuje za vhodné.

erikavesela
15. sep 2019

Vypysala by som meno, priezvisko, tel.c. a mozno adresu...viac nemusia vediet a hlavne, nic ich do toho nie je

loginexistuje
15. sep 2019

uprimne tieto udaje co pises ma moznost vidiet aj tak kde kto ak nedas udaje nedas aj tak si ta vedia stotoznit v ramci registra fyzickych osob

niektore su uz paranoidne aj tak vsetky udaje o asich detoch a o ich skole do detailu vratane integracie a pod su pre institucie dostupne

lila1988
15. sep 2019

@loginexistuje stotožniť si tá môžu, ale na čo má tvoje údaje vidiet učiteľka, upratovačka a hocikto, kto s týmito papiermi príde do kontaktu?

demetria
15. sep 2019

@loginexistuje
Tu nejde o register, tu ide o civilne medzistupne, ktore maju moznost s mojimi udajmi prist do styku, bez toho, aby na to mali pravo.
Rovnako ako darovanie 2% dani. Nemam s tym problem, pokial to odovzdavam v zalepenej obalke tam, kde to patri. Ale mam s tym problem, ak mam kopiu dat ucitelke v skolke a ta si nasledne bez problemov vie vypocitat moj prijem😉.

anickaaa6aaa
15. sep 2019

Ja by som tiež nevypisala všetko. Načo?

loginexistuje
15. sep 2019

@lila1988 pockaj ale tieto dotazniky nie su pre skolu ale ide do skolskeho informacneho systemu a nasledne su poskytovane inym instutuciam a teda ak ich po vyplneni vidi aj upratovacka tak je to problem danej skoly

inak si zober ze tieto data su napr dostupne aj vasej uradnicke na obecnom urade (vratane rodinneho stavu ukonceneho vzdelania tvojich nedoplatkov na socialke zdravotke daniach z prijmu atd

dadulkaf
15. sep 2019

My sme toto dostali predvlani pri nástupe do škôlky, nevypisala som ho a nepýtali ho odo mňa. Tiež som pátrala na čo im to je a našla som dokonca búrlivú diskusiu v parlamente ohľadom tohto. Podľa jednej vyhlášky to od rodičov až do odvolania nemusia vyžadovať. Pokúsim sa ti nájsť tú vyhlášku ministerstva.

loginexistuje
15. sep 2019

dokonca dnes je sluzba kde si vedia zistit zostatok na tvojom ucte cez bankovu asociaciu (sluzba pre exekuovanie)

dadulkaf
15. sep 2019

Z pokynov ministerstva vyplýva, že pokiaľ rodičia nechcú tieto údaje poskytnúť nemusia a škola ich od nich nemá nútiť.

maciatkolulu
15. sep 2019

@demetria a prečo by to prepanajana ribila😂😂😂😂

dadulkaf
15. sep 2019

Keďže mi nejde pridať fotku pripájam link.
Bod č.4 a bod č.9
https://crinfo.iedu.sk/RISPortal/faq/

demetria
15. sep 2019

@maciatkolulu
Lebo tie peniaze nesli priamo skolke, ale obcianskemu zdruzeniu, kde bolo zdruzenych viac roznych subjektov. A tie si potom medzi sebou rozdelovali peniaze na zaklade kopii dokladov darcov, ktore vedeli fyzicky dolozit. Inac tie peniaze zostavali zdruzeniu.
Velmi nestastne riesenie.

bleblu
15. sep 2019

Paradox: zadavat svoj datum narodenia, niekde aj rc do koloniek e-shop, to nevadi, to je ok, lebo ved bude asi na narodky nejaka zlava..., ale pre ucely skolstva na SR to je nepripustne, co ak mi statna sprava zneuzije udaje..... 🙊

erikavesela
15. sep 2019

@bleblu no by si sa cudovala, nie kazdy to zadava, ja nezadavam nic, co nie je relevantna informacia pre danu vec...

ingrid2304
15. sep 2019

@edurko77 My sme takýto podrobný dotazník ani nedostali. O žiakovi, to áno, aj rodné číslo, štátna príslušnosť, zdravotná poisťovňa, dokonca meno a adresa detského lekára a zubára, ale údaje o rodičoch len: (titul), meno, priezvisko, (u matky aj rodné), adresa, zamestnanie, adresa zamestnávateľa a telefónne číslo na mobil a do práce.
Rodné číslo ani číslo občianskeho preukazu nechceli.

edurko77
autor
15. sep 2019

@bleblu Ešte sa mi nestalo,žeby som do e-shopu zadávala rč,to je mi novina.Kupujem v sekáči-šetrím € aj prírodu-to dá rozum.🐻Dnešné školstvo j len fraška s titulmi.

veronikaszabova
15. sep 2019

@bleblu v zivote som v e-shope nezadavala rč.
To v ktorom??

barbellka
15. sep 2019

@edurko77 uprimne ja ako ucitelka vidim tento dotaznik prvy krat - vobec na nasej skole nezistujeme nieco ako rodne cislo rodica, alebo stupen vzdelania ... naco to mne je. Ja vzdy kontrolujem len aby som mala k dispozicii mena a priezviska rodicov, resp. zakonnych zastupcov, adresa, telefonne cisla, keby sa cosi deje. A mena lekarov - vseobecny, zubar na overenie ospravedlneniek. Nic viac ja k praci nepotrebujem. Jasne, ze co sa tyka deti, tieto info ako rodne cislo potrebujeme

edurko77
autor
15. sep 2019

@barbellka Ďakujem za odpoveď.Myslela som aj na to,či v našom meste kde je majorita cigánska,nerobia nejakú štatistiku.Predsa sa aj vracajú z Anglicka.Často sa obmieňajú.No vyplním len to podstatné čo píšu viaceré z Vás.Ešte raz ďakujem za všetky odpovede.