Ahojte,
ako riešite domáce úlohy keď žiak chýba ? Na edupage sa neposielajú a s rodičmi kontakt nemáme . Ďakujem
Nemá žiak skupinu s triedou? Napr. Na messangeri
Máš EduPage. Oslov učiteľku, popros ju o úlohy 🤷🏻♀️
Píšem učiteľke a poprosím o úlohy alebo poprosím druhého syna, nech pýta v škole pre braska, keď je chorý.
cez edupage som poslala spravu vsetkym rodicom, uz sa neaka dobra dusa nasla co odpisala. A ak nahodou nie, tak vtedy som kontaktovala priamo ucitelku.
Medzitym sme si urobili rodicia skupinu na Whatsapp, a tam ked niekto potrebuje, napise, a niekto odfoti zosit, ci pracovny zosit alebo uz co treba
o akého "starého" žiaka ide? ak o SŠ tak už dávno by si mal vedieť úlohy vyžiadať od spolužiakov. ba dokonca aj druhostupniar.
ale riešenie ti tu bolo podané. ak sa inak nedá alebo sa nenájde ochotná duša, ktorá si nájde čas dieťaťu poskytnúť informáciu, tak osloviť učiteľku/-ľa.
U nás učitelia či na ZŠ, SS píšu úlohy, alebo si pozriem triednu knihu čo preberali
A väčšinou od spoluziakov
Máš edupage tak aj kontakt na učiteľov a spolužiakov.
U nas ziaci maju na WhatsApp skupinu a rodicia druhu. Takze bud si ziak zisti alebo cez rodicov. Vzdy niekto odpise. Takto to mame odzaciatku.
Prvý stupen sme si rodičia súkromné písali, skupinu sme nemali. Druhý stupeň si dcéry samé zháňajú od spolužiakov. Učitel vraj nie je povinný zadať úlohy, u nás to niektorí robia, niektorí nie. Ale je povinnosťou žiaka zistiť si úlohy.
Jooj kde sú tie časy keď sme my žiaci sami chodili pre úlohy k spolužiakom domov.
Dcérina triedna pani učiteľka, vymyslela taký systém, každý deň bolo poverené jedno dieťa, ktoré pofotilo každý predmet, čo v škole preberali, plus domáce úlohy A poslalo na Edupage. Takto sa striedajú celý rok.
U dcéri v triede. Dieťa ktoré býva najbližšie donesie chorému dieťaťu domáce úlohy a učivo. Takto už dostala dcéra od spolužiaka čo býva cez ulicu a rovnako niesla aj ona
Oslov riaditeľa, zadávanie DÚ je povinnosťou učiteľov.
Ja v svojej triede som založila na edupage-i triedny chat, kde týždenník má povinnosť poslať denne DU pre chýbajúcich. A ja poobede skontrolujem, či si povinnosti plnia.
Ani na edupage neviete napísať rodičovi nejakého spolužiaka?