Domáce úlohy ked chýba dieťa v škole

kacena177
17. sep 2018

Baby ako to u vás funguje s domácimi úlohami? Ten čo chýba si chodí po ne sám alebo mu ich nosia spolužiaci? Lebo môj syn je vždy poverení zaniesť úlohy chýbajúcemu a mne sa to nepáči. Však kto potrebuje, nech si príde. A keď som to aj povedala, že dnes naposledy, tak som vraj hlúpa 😠

pribinak
17. sep 2018

ulohy mame na edupage, to je taka aplikacia, kde vidime co maju deti na ulohy. neviem preco ma zdrave dieta ist k choremu? to jeho mama nema telefon?
odmietala by som to a hotovo. a dieta ak chyba pre nieco ine ako pre chorobu, tak je v jeho zaujme si zistit co bolo v skole.
mohol by sa na mna hnevat kto chce, ale nie.

salome123
17. sep 2018

divne... u nas si chybajuci zhana ulohy sam u spoluziakov.

petrofka
17. sep 2018

To je strasne individuálne.

ujaju
17. sep 2018

tak to sa robilo väčšinou tak, že keď sú deti ešte príliš malé tak si zavolajú rodičia a tak si povedia úlohy nie?

miku1
17. sep 2018

@kacena177 Keď je dcéra chorá, tak mi kámoška čo sa dá posiela cez messenger, a ak náhodou treba nejaký zošit, alebo niečo zo školy, tak samozrejme ideme pre to my.

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dominika6
17. sep 2018

@kacena177 ten čo chýba je povinný si zdvihnúť zadok a pýtať od ostatných..už bud cez mobil alebo osobne..

jasminet
17. sep 2018

teda ked moje deti chybaju - doteraz teda dcera, tak som zhanala ulohy ja - bud od mamiciek spoluziacok ak islo o 1 dnovu nepritomnost, alebo priamo od ucitelky ked som vedela, ze dcera bude dlhsie chora.
a rovnako volali/pisali maminy mne co kde ako ked potrebovali pre svoje deti.

kacena177
autor
17. sep 2018

Tak je tretiak. Síce to nemá ďaleko, no z jeho strany ochota žiadna a čaká na úlohy doma. A od začiatku je to tak. Bola som furt ticho a keď som sa dnes ozvala tak mi ten chlapec odkázal že som šibnutá.

jasminet
17. sep 2018

@kacena177 a kto tvojho poveril, ze mu ma nosit ulohy?

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kacena177
autor
17. sep 2018

@jasminet no učiteľka mu to napíše na papier a dokonca prefoti čo preberali v škole. Potom to má niekto zaniesť a vždy poverí môjho syna

kacena177
autor
17. sep 2018

@alenah31 veď má. Aj starších súrodencov čo by mu vedeli tie úlohy zohnať

jasminet
17. sep 2018

@kacena177 tak ty osobne povedz ucitelke, aby ulohy davala surodencom chybajuceho, ze teba to obtazuje a nezelas si aby syn robil poslicka.

kacena177
autor
17. sep 2018

Na združení sa k tomu vyjadrím, iba ma zaujímal názor, že či to už v dnešnej dobe takto funguje. Lebo nám veru za našich čias nikto úlohy pod nos nedával. A najviac ma nahnevalo, že keď bol syn chorý, tak veru u nás nikto s úlohami nezvonil

zuz02
17. sep 2018

Ja volám vždy druhej mamine, ta mi úlohy nadiktuje cez telefón. Poznámky potom riesim osobne s učiteľkou. My bývame na druhom sídlisku ako je škola, takže u nás si ani neviem predstaviť, aby k nám chodili druhé deti. Keď je mladší syn chorý, tak mu úlohy berie ten starší priamo od učitelky.

janulka2811
17. sep 2018

@pribinak ale to musi p.uc.pouzivat edupage,co nasa nepouzivala na prvom stupni ... iba niektorym vyvolenym posielala ulohy i co v skole robili 😂😁 takze tak ...

skatulienka_sk
17. sep 2018

u nás si to riešia žiaci medzi sebou, keď bola dcéra chorá, vybehla som k jej spolužiačke (býva o pár domov ďalej) alebo som volala kamoške a tá mi cez mesenger preposlala pofotené učivo, teraz je už 4-táčka a rieši si úlohy sama, so spolužiakmi sú v spojení cez mesenger

miku1
17. sep 2018

@kacena177 No ak by mne nejaké decko odkázalo že som šibnutá, tak by tie úlohy videlo v deň odkazu naposledy. Neviem, kedy máte rodičko, ale na tvojom mieste dnes alebo zajtra zájdem za učiteľkou, poviem čo je vo veci, že si to 1) neželám, 2) nemám na to čas a 3) nech si nájde to decko iného šibnutého, kto mu bude nosiť úlohy. A na rodičku by som si to potom vyriešila aj s tou mamičkou dotyčného dieťaťa.

janulka2811
17. sep 2018

Kamoske vzdy zavolam a preposle mi ich v sprave alebo ulohy zo SJ,M,AJ, robime vzdy denne sami a poznamky z Bio,Geo,Dej atd odfoti spoluziacka a preposle.Do skoly nechodim pre ulohy.

ibrunova
17. sep 2018

U nás si tiež tak nosili, nepoverila preto tvojho syna, lebo je ten chorý spolužiak sused alebo blízko býva? My sme to bežne robili, ak chorému bolo treba doručiť pracovný zošit, aby si mohol robiť veci, alebo tak, nevidím v tom nejaký problém.. Samozrejme, som mu povedala, že návštevy doma nie, ale hádzali sme mu to po dohode do schránky.

skatulienka_sk
17. sep 2018

@ibrunova autorku asi skôr vytáča, že to nie je obojstranné

kacena177
autor
17. sep 2018

@ibrunova áno bývame blízko. Skôr mi išlo o to že OK zoberie mu veci, no prečo si on po to nepríde. A teraz učiteľka prefoti, no pred tym

jasminet
17. sep 2018

@kacena177 tak ale zas ked je chory, asi si pre to tazko bude chodit, nie? skor by som v tom pripade zavolala jeho mame, ze mate u nas ulohy, zastavte sa pre ne....

kacena177
autor
17. sep 2018

Pred tým keď ešte nepísali poznámky, tak tam reálne ku nemu išiel a neraz domov doniesol chorobu

kacena177
autor
17. sep 2018

@jasminet no už neviem. Uvidíme po dnešku

katkalubkova
17. sep 2018

@kacena177 my si s mamickami ulohy vymiename same. Sme cca 3 a nafotime to, bud posleme cez mail, alebo niekto cez mobil. Ked je susedina dcerka chora, naskenujem ucivo a poslem jej ho na mail, ked je chory moj syn, suseda nafoti na dotykovke ucivo a posle mi ho na mail.
To si ale menime ulohy, 4 rok v kuse "kamosky".
Ked som par krat potrebovala anglinu a susedinkina dcera bola chora, alebo som mala cestu do mesta. Sla som si pre nu sama, nik nam domov ulohy nenosil.
Podla mna si ma kazdy zhanat ulohy, ked som chora ja, musim si pozhanat ulohy ja a ked je chory kamarat, musi si ist po ulohy on.
Taky system vyssie sme si urobili, lebo sme spokojne s ulohami od seba. Od inych to nebolo na 100perc. a vela veci chybalo

katren
17. sep 2018

@kacena177 mame ulohy na edupage a neriesim....ked aj nie, tak si s rodicmi cinkneme a doriesime...

pallacinka29
17. sep 2018

Netyka sa to otazky, ale nikdy v zivote nezabudnem, ako sme si s kamoskou na gympli pisali poznamky cez kopirak (fotokopirky boli v “plienkach”). 😂

kacena177
autor
17. sep 2018

@katkalubkova no veď to by musela mať aj mama záujem. Minulý rok po po týždni ako už nechodil do školy a učiteľka sa pýta deti že ku komu si chodí po úlohy. Prišla na to, že úlohy vôbec neriešia, tak samozrejme poslala môjho syna, nech mu ukáže čo si má doma robiť. Tak hádam aj v mojom zaujme ako matky je sa postupne s tým dieťaťom učiť a tie úlohy mu zháňam