Domáca úloha - 5 veršov na slovo pyšný

luckabaj
23. nov 2020

Žienky prosím pomoc mne to dnes extra nemyslí. Syn má za úlohu zo SJ vytvoriť 5 versikov na slovo pyšný. Pomôžte nám prosím s tým. Vopred ďakujem 🙂

lubiss
23. nov 2020

kolkatak je??

luckabaj
autor
23. nov 2020

@lubiss tretiak akurát sa učia vybrané slová po p

leuchtturm
23. nov 2020

trapas, ked ucitelka natuka vypracovanu ulohu tvojho syna do googlu a najde ju na modrom konikovi.

esmet
23. nov 2020

@luckabaj blížny, zvyšný, stavec krížny :D možno ma ešte niečo napadne :D

lubiss
23. nov 2020

@luckabaj pisem spravu citajte :D

esmet
23. nov 2020

@luckabaj svižný

dskjhfdlkdjhl
23. nov 2020

@luckabaj A preco si tu ulohu nerobi syn? Ani jemu dnes nemysli?

rebeka7501
23. nov 2020

Pekným perím sa pýši
páv pyšný.
Na dvore pyšne kráča
a hlavu vôkol otáča.
Kamarátov mnoho nemá
pýcha mu hlavu zatemnieva.

kittykat22
23. nov 2020

@rebeka7501 tak ak toto vytvori tretiak, premenim sa do rana na snehuliaka.

luckabaj
autor
23. nov 2020

@dskjhfdlkdjhl presne som čakala túto otázku od niekoho. 😁 Synovi to nemyslí. Proste mame problém s takýmito úlohami a s úlohami typu naučiť sa naspamäť. Je extra macher na logické myslenie matiku zvláda ľavou zadnou ale zapamätať si nejaké učivo naspamäť (skúšali sme aj vlastnými slovami nech opise) to je katastrofa. Práve sa učíme prirodovedu o počasí a už mám dosť. Popritom vie kdo to je meteorológ ale opísať co robí.... A nie ešte aby vymýšľal nejaký versik to by sme robili do noci. A nie, nepomáham mu takto stále a versikom ho troska potrapim aby vymyslel aj on niečo ja som potrebovala iba nakopnúť.

rebeka7501
23. nov 2020

@kittykat22 len aby si zohnala mrkvu.
Deti sú kreatívne (maľovanie, tvorenie, písanie) a ak im rodičia hovorili rôzne riekanky.... a vedia používať net.
A v dnešnej dobe mnoho rodičov robí úlohy 😜

dskjhfdlkdjhl
23. nov 2020

@luckabaj No, ja neviem, ale podla mna je lepsie, ked bude mat ten versik aj blby, ale svoj. Podla mna toto nie je pomoc, ale medvedia sluzba a je jedno, ci je to len obcas.

anetkaadamko
23. nov 2020

@luckabaj
Janko, Janko Ty si pyšny,
podobas sa tam tej višni.
Ked sa budes takto smiat,
nebude sa s tebou nikto hrat.
Pyšný, pyšný, Janko Višný,
zabudol sa navždy pri tej višni.

tykat
23. nov 2020

@luckabaj
pyšný kocúr mňaukal za domom,
a utekal pred traktorom
traktor ho chytil a hodil do slamy
pyšný kocúr sa tam prevalil
mačka mu hovorila že je pyšný
a nech vstane lebo je divný

to je myslím na tretiaka tak akurát uveriteľné 😅

deti95060810
23. nov 2020

@rebeka7501 čo úlohy...rovno písomky...😉

rebeka7501
23. nov 2020

@deti95060810 teraz určite 🤪
To nám vyrastá tupá budúcnosť 🤡

luckabaj
autor
23. nov 2020

@dskjhfdlkdjhl samozrejme bude mať svoj versik ja mu to nenadiktujem podľa toho čo mi tu písali baby. Len som potrebovala nakopnúť a nakopnúť tiež aj syna o com budeme robiť versik poprípade jeden vers mu povedať a nech to dokončí. A presne ako píše rebeka7501 mnoho rodičov robí úlohy. Dostal sa nám do rúk obeznik na čítanie a u niektorých deti bolo vidiet že im ilustráciu robili rodicia poprípade to obkreslili deti z knižky.

dskjhfdlkdjhl
23. nov 2020

@luckabaj ano, mnoho rodicov robi detom ulohy, potom to tak vyzera, deti nie su schopne same nic vymysliet. Pre mna uplnne nepochopitelne, ale tak nemusim vsetko chapat.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kittykat22
23. nov 2020

@rebeka7501 syn autorky bude super kreativny ked nedokaze zosmolit par riadkov - a matka este pise, ze mu to nemysli v tomto smere 👍 takze basnicka v tomto prevedeni, mu nepochybne ide do noty 😀 A ak si zabudla, ucitelky niesu blbe. Pristane jej doma 25 basniciek na urovni 10 rocnych deti, a od ziaka ktory nema nadanie v tomto smere pride najlepsia? No samozrejme sa z neho stal Erben pocas karanteny. Bude jasne ze podvadzal - a matka s nim. Ved je to cele trapne.

jajka257
23. nov 2020

@dskjhfdlkdjhl ono veľmi sa rozmohlo, ze rodic odfoti úlohu, dá na FB alebo sem. Iní vyriešia a potom príde pisomka..... 🤣🤣🤣🤣🤣

jajka257
23. nov 2020

@kittykat22 no 1.stuoen nie je doma. Sranda nastane, keď sa ho opyta na hodine niečo podobné a ostane ticho🤣🤣🤣🤣

stanulienkat
23. nov 2020

Prečo by to malo tebe myslieť ?Veď to nie je tvoja úloha.

jankalukasova
23. nov 2020

@luckabaj "kdo je meteorolog" 🙈🙈🙈

luckabaj
autor
23. nov 2020

@kittykat22 ja som tu nič také nepísala že mu to vymyslím a nadiktujem. Písala som tu jasne ze sa potrebujeme do niečoho nakopnúť. A nie všetky deti majú nadanie na vymýšľanie basniciek. 👌
Inak ďakujem ženám ktoré nás nakopli k niečomu. Už to mame a vymyslel si to sám. 👍