Domáca príprava v 5. ročníku

eeffka
3. nov 2015

Zdravim,
rada by som sa poinformovat, pripadne aj nazor uciteliek by som ocenila, ako je to s pripravou 5-kov doma.
Moja dcera pravidelne musi tyzdenne napisat 3 diktaty, ktore jej mam zhanat ja, nadiktovat ( ani to neviem ako sa to spravne robi , myslim modulaciu s hlasom, aby bolo jasne kde su ciarky, vykricniky ...) a zaroven pravidelne z matematiky jej mam vymyslat priklady.
Doposial (1.stupen ) som taketo veci neriesila, zmenili sa nam ucitelia a nejako sa neviem zbavit dojmu, ze suplujem ich pracu. Nespominam si, ze by sa so mnou rodicia pripravovali, diktovali mi diktaty, vymyslali priklady... Co pozeram dcere do zosita tak tam dokopy nic nemaju napisane, nejaky vzorovy priklad, par prikladov na precvicenie a klasika ktora ma vytaca do biela pracovne listy a zosity kde sa pomaly uz nic neuci ale len krizikuje.
Aky mate na to nazor?
Dakujem

anuska74
3. nov 2015

Pýtala si sa triednej,alebo na rodičku, prečo to musia ? nemajú to ako prípravu na monitor, príp. na prijímačky na gympel. Najskôr tam pátraj, kontaktuj učiteľku určite ti poradí odkiaľ čerpať inšpirácie.
Dá sa zohnať knižka, cvičné diktáty, na precičovanie my sme čerpali zo stránky bez kriedy.
Inak kto im to kontroluje triedna potom,či len ty doma ?

eeffka
autor
3. nov 2015

@anuska74 este nie, o 2t mame rodicovske tak prave preto zistujem situaciu aby som vedela argumentovat
nie je to ziadna extra priprava na nic, precvicovanie bezneho uciva + tie diktaty
Hmm neviem ale nemyslim si ze ja by som mala patrat vo svojom volnom case po strankach na precvicovanie uciva... niekto je za to doobedu plateny
nejedna sa o ziadne doucovanie , dcera je premiantka... cele zle
No a odkontrolujem to ja, a ucitelka im potom kontroluje ci rodic podpisal...

jolinka
3. nov 2015

aj ja mam piatacku, nic take doma nerobime, ze by do beznej vyucby boli zabrati rodicia. Ulohy, cvicenia maju vsetko v skole alebo na domacu, Dcera este chodi na matematicky kruzok, matiky ma myslim dost cez hlavu. Doma pomahame len s projektami.

jolinka
3. nov 2015

a dalsia vec je, ze mnohi rodicia uz tej piatackej matike ani nemusia rozumiet, aj minule dcera prisla za mnou s ulohou ze ci to ma dobre... 😨 ja ze " urcite moja" 😅

to iste gramatika, ja este celkom dobre gramatiku ovladam, i ked nie stopercentne, vzhladom na roky co ma delia od skoly 🙂 🙂 ale co i tu na koniku citam ...tak myslim, ze vacsina rodicov by ani nebola schopna relevantne vymysliet a odkotrolovat piatacky diktat.

drotenka
3. nov 2015
Používateľ drotenka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od drotenka.

Kamoska zacala mat s dcerou rovnaky problem, mala z nej pocit, ze sa s nou doma uci viac ako v skole.. Dnesnym detom davaju viac uloh na doma a v skole akoby nevedeli nic.. Ja chapem, ze slovicka z nejakeho jazyka im daju na doma ucit sa, ale nechapem preco by ucitelia nemohli raz do tyzdna pisat s deckami skusobny diktat 🙂

jolinka
3. nov 2015

@eeffka pockaj zachvilu...budes robit doma tyzdenne 3 chemicke pokusy 😀 😀 😀 , 3 fyzikalne, v hrantikoch budes pestovat pokusne rastliny a chovat pokusne zvierata 😀 😀 😀 co rodic neurobi pre vzdelanie 😉 😉

jolinka
3. nov 2015

asi to vyznie ako hnusne chvalenie...ale ja ani neviem, ze mi deti chodia do skoly. 🙂

eeffka
autor
3. nov 2015

@jolinka nestras , mne sa nepodarilo vypestovat ani fazulu pre 1.rocnik 😀