Ako dochadzaju vase deti do skoly? Aka je vzdialenost dom skola? Budeme sa coskoro stahovat a zda sa mi ze vsetky skoly su dost daleko na dochadzanie pre tretiaka. 😖
@lumakla buď konkrétnejšia. Pre niekoho je veľa 2 km, pre iného bežná vec.
moje dcéry chodia 1,3 km. Bývame na dedine, takže peši.
no momentalne to mame asi 4km a chodi autom, niekedy busom, ziadna premavka takze hned sme tam, ale pytam sa preto ze sa budeme stahovat, a skusam najst vhodnu skolu, a bude to asi 20km, plus premavka, tak chcem vediet ako to druhym funguje a ako to zvladaju deti, samozrejme aj skorsie vstavanie a vsetko co s tym bude suvisiet, viem ze vela ludi dochadza dlhsie vzdialenosti, ale nikoho nepoznam osobne
moja dcéra bude chodiť do MŠ 30 km. Takže to rátam 1 hod. cesty autom.
hmm, zda sa mi to pre tie deti take zbytocne cestovanie hore dole, ale samozrejme ak sa inak neda... uvidim ako to zvladnu moje deturence
vozime, rano 20min, poo, ked chytim zelenu vlnu som do 5min doma 😀 peso 40min. 4km
Nie je ani tak dolezita vzdialenost ako cas straveny prepravou a potom jej forma.
Niekto ide busom na linke ktore su preplnene, kaslajuci ludia, iny v pohodli auta, niektora trasa je prejazdna plynulo, inde sa brodia zacpami. To vsetko rozdhoduje.
Samotny pocet km mi nepovie nic.
My sme skusali dochadzanie so jednej super skolky, ale cez skoro cele mesto. Nedalo sa vzdy logisticky zebezpecit auto, casto bolo treba busy. A aj ked auto bolo, stravilo sa v nom cca 30min, casto aj viac, busom uplne ze viac, kym sa doslapalo na zastavku, kym nieco islo..po mesiaci sme to zrusili, chodil neumerne unaveny, hoc skolku miloval.
Teraz skolu tiez dochadza, cca 20min. autom ci busom paradoxne vychadza na rovnako, a je to uz lepsie, nebanujeme, lebo je lepsia nez nasa spadova. Ale su obdobia kedy toho ma plne zuby.
My to mame od domu po branu skoly 58km. Skola ktoru potrebuje blizsie nie je 😒
@sednaja tu v Kanade je trosku iný systém, každý rok sa nanovo vytvárajú triedy a deti su cielene miešané. Vraj to deti robí viac flexibilnejsimi, núti ich nadväzovať nové kontakty.. Syn ma kamarátov zo školy, aj z iných tried, z hokeja, z autobusu, suseda, bývalého spolužiaka .... Kedže žije v tomto systéme vie, ze na budúci rok i ked bude stále v starej škole je mala šanca, ze bude s kamarátmi z triedy... Neviem, ci je to tak dobre, ci zle, ale kedže deti nemajú s čím porovnať tak to berú tak ako to je. Môj syn je dosť hanblivý, takze pre neho tie začiatky su tažké, ci už v škole, na hokeji, v tábore, ale musí sa premôcť a nejak sa otukat a potom to už ide....
syn je prvak, skolu mame ca. 650 m, chodi peso sam 😉
@sisaka Fíha, tak to je zaujímavé. Nevšimla som si, že nie si zo SK. To je presne to - niet to tam s čím porovnávať, je to bežné. Ono na druhej strane - aj keď sa človek presťahuje ďalej, tak dieťa musí zmeniť školu. My máme ešte čas, ale keď už tu padla tá téma, tak som sa pridala.
Ak budete byvat niekde po trase regiojetu, tak to dochadzanie nebude take strasne 🙂
My chodime asi 25 km od domu