Dobrá základná škola v Petržalke. Viete poradiť?

havedka
3. dec 2009

Neviete mi maminy poradit naozaj dobru ZS v petrzalke?

eaka
9. jan 2012

Halooo, maminy, ktorým chodia deti do ZŠ v Petržke, podeľte sa o svoje skúsenosti! Ako to, že tu za dva roky nie je žiadna odpoveď?

jaaty
9. jan 2012

tak toto bude čochvíľa zaujímať aj mňa 😉

eaka
9. jan 2012

mňa to zaujíma veľmi súrne teraz, kočky, lebo zápis už 10.2!!! ☹

jaaty
10. jan 2012

@eaka, nás točaká až o rok, ale už teraz zvažujem zatiaľ medzi dudovou a pankúchovou. O niečo viac sa prikláňam k Dudovej- dcérka tam chodí do súkromnej škôlky, takže to tam pozná, ja osm tam chodila do ZŠ ale hlavne majú veľa rôznych krúžkov a aktivít, nejaké treidy s rozšíreným vyučovaním cudzieho jazyka. Skús nakuknúť na stránku a samozrejme najlepšie vidieť to osobne.
Pankúchová- počula osm dobré hodnotenia.

eaka
10. jan 2012

@jaaty Ahoj, moc dík za info..mne sa najviac páči tá Dudova, aj o pankúchovej som počula, že moc dobrá... ale Dudova má najkrajšiu stránku 😉 no a ešte mám info, že na prvom stupni na tom tak moc nezáleží, že najlepšie vyberať nabližšie k bydlisku, prípadne čo je najvýhodnejšie z hľadiska cestovania a že potom, ako sa dieťa ukáže, či ho škola baví a tak... že trebárs od druhého stupňa niečo riešiť...
Ale na Dudovu dá možno aj kamoška, tak hoci to mám ďalej, tak tá ma láka...

eaka
10. jan 2012

A najviac by som, kočky, uvítala info o ZŠ Turnianska... desí ma jediná aktualita: zavedenie kamerového dozoru na chodbách pre zabránenie šikane a agresivite, nerobí to moc dobrý obraz o škole, skôr mám dojem ako z nej. ghetta.. 😖

csina
14. júl 2012

ja som bezradná, hľadám v Petržke zš na prestup na 2. stupeň a neviem sa vôbec orientovať, ktorá sa oplatí... 😒 pozerala som výsledky monitoru a celkom dobre obstála napr Lachova... má niekto osobnú skúsenosť?

xlucia
14. júl 2012

@csina dobra je napr. skola narnia. ale je aj dost draha. ale deckam sa fakt venuju. ale inak ani budatinska nie je zla

csina
15. júl 2012

@xlucia o Narnii som počula, ale u nás súkromná neprichádza do úvahy.. onedlho udem mať 3 deti a všetky nemôžem dať do súkromky popri tom šialenom hypoúvere, čo máme..a aj mimoškolské aktivity našej najstaršej nie sú zanedbateľná čiastka.. 😒 rada by som ale našla aspoň to najlepšie z toho, čo ponúka štát...

xlucia
12. okt 2012

@eaka turnianska ani nahodou. sice sa uz v monitoroch zlepsili, ale nic moc

leteku
17. okt 2012

Moja malá chodí na Turniansku a zatiaľ veľká spokojnosť, dostala dobrú pani učiteľku, čo je základ, je síce prísna ale tak správne. Uvidíme čo bude neskôr ale zatiaľ spokojnosť.

taaliis
23. okt 2012

Dcerka chodi na Dudovu a sme prevelmi spokojni. Ma velmi dobru pani ucitelku aj vychovavatelku aj pani riaditelka na mna spravila uzasny dojem. Celkovo mam pocit, ze skola sa mimoriadne snazi komunikovat s rodicmi.
Okrem toho je na skole vela zaujimavych kruzkov a skola je v peknej lokalite. Decka chodia na vychadzky do lesa, ci k jazeru, maju pekny skolsky dvor a dokonca i vlastnu zahradku.

xlucia
4. dec 2012

@leteku prosim ktoru ucitelku na tvoja dcera? acelkovo si ako spokojna? postupuju pri uceni, alebo stagnuju? riesia pripadne problemy? dcera je spokojna?

emari
23. jan 2013

V žiadnom prípade neodporúčam ZŠ na Budatínskej ulici v Petržalke, poznám zopár názorov od rodičov čo majú žiakov na II. stupni. My chodíme zatiaľ do 1.ročníka, rozmýšľam o prestupe na inú školu.

lucifer5
31. jan 2013

my uvažujeme o Budatínskej...čo o nej hovoria rodičia? a prečo chcete dať dieťa inde?

emari
1. feb 2013

nedokážu dobre pripraviť deti na monitoring a sťažujú sa aj na prístup učiteľov. Na I.stupni je zopár dobrých učiteliek, ale potom je to že vraj horšie.

anairda8
2. feb 2013

z vlastnej skúsenosti neodporúčam ZŠ Holíčsku, nerobia nič v prospech detí, minimum krúžkov, I. stupeň ok, II. stupeň hrozný, učiteľky sa vyslovene na detoch "odbavujú", neriadia sa podľa osnov, zámerne neučia deti to, čo majú, nakoľko majú veľký odliv detí na 8r.gymnázia, svoju dcéru som preložila do inej školy a nič lepšie som nemohla urobiť, konečne chodí s chuťou do školy 🙂 AKo čítam príspevky iných mamín, školy v Petržalke majú jedno spoločné, čo najmenej deti naučiť!!!! Skvelé☹

jaaty
5. feb 2013

... Aké sú Vaše skúsenosti so ZŠ Turnianska?

lulu86
5. feb 2013

mamičky aké skúsenosti máte so ZŠ na Nobelovom nam.? ďakujem 🙂

alma2
4. jan 2014

ja neviem ideme len teraz na zapis na Turniansku .No pocula som ,ze 1 stupen ok ,ale ten druhy je uz horsi,len si musite dat pozor ake deti su s vasim v triede mne tam chodia 3 zname deti a zatia ok . 🙂

jaaty
5. jan 2014

@alma2 Ahoj, ja som mala Turniansku ako záložnú v prípade neprijatia na školu, ktorú sme chceli, no som rada, že som ju tam nedala. Syn našej susedy tam chodí a je zo školy nešťastná. Je prvák, v triede majú 3 neprispôsobivých chlapcov a AJ, ktorý bol pre mňa prioritou, je na katastrofálnej úrovni. Po prvom polroku školy riešia len farby a celá výučba angličtiny je vlastne len vyfarbovanie obrázkov. Jediné, čo si pochvaľovala, sú krúžky.

alma2
5. jan 2014

ahoj dakujem no neviem stale ine nazori clovek nevie co je pravda podla mna to zalezi aj na dietati o tych kruzkoch som pocua aj ja ae ta Aj to sa opitam lebo to je dolezitejsie ako kreslenie alebo nieco ine do akej skoly chodite teraz ak sa mozem spitat 🙂

winona24
5. jan 2014

ahojte .... nejaké referencie na ZŠ Prokofievova ? najbližšie k domu máme Budatínsku a Holíčsku poprípade ešte Turniansku,ale nečítam dobré referencie na ne....tak zvažujem Prokofievovu.... majú dobré výsledky aj v monitore.... ďakujem za odpovede

jaaty
6. jan 2014

@alma2 čo sa týka školy a dieťaťa, susedov chlapček, je veľmi bystré dieťa, ktoré by v prípade dostatku informácií by ich vedelo prijímať. Suseda sa na angličtinu sťažovala aj na rodičovskom združení, dostala však len odpoveď, že "skutočná" výučba angličtiny bude až od tretieho ročníka.
Hanka chodí do súkromnej základnej školy na Českej ulici (časť Nové Mesto) a to práve z dôvodu výučby jazykov. Angličtinu má 5x do týždňa + aktívne aj na matematike a prírodovede. Tiež má 1 x do týždňa nemčinu formou krúžku, z ktorej vie ďaleko ďaleko viac ako sused z angličtiny, ktorú má 3 x do týždňa!!! Takže škola ako taká to nemusí byť úplne zlá, ale hovoriť o výučbe angličtiny sa tam veru nedá 😝
Na margo problémových detí - z jeho triedy už odišli 3 deti do iných škôl - práve z tohto dôvodu.

anda123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
babulina
18. jan 2014

@anda123 tupolevova bude otvarat iba dve triedy + logopedicku (namiesto 3+1), pokial to neni vasa spadova skola tak si radsej over ci bude vobec miesto pre nespadove deti, po telefone boli znacne neprijemni, na emaily neodpovedali, to je moja skusenost s tupolevovou

anda123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
babulina
18. jan 2014

@anda123 pre nas to je spadova skola, rodicia sa na prvy stupen nestazuju s druhym to uz je trosku horsie ale to asi vsade, velmi si chvalia kruzky v druzine, co sa tyka ucitelov tak je tam par pedagogov co este ucili este mna ale neboli zli, taka priemerna skola, s mierne podpriemernymi vysledkami monitorov, my sme vsak vbrali inu skolu, den otvorenych dveri nerobia ale 23jan sa idu pozriet skolkari tak rodicia sa mozu ist pozriet tiez ze vraj, tak skus pripadne vtedy tam skocit a popytat sa

anda123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
babulina
19. jan 2014

@anda123 vybavenie je asi najmodernejsie zo vsetkych petrzalkych skol, lebo maju prijmy z prenajmu, nas odradili vysledky z monitoru a ne/uspesnost prijatych deti na osemrocne gymple, nakoniec sme vybrali zs v starom meste kvoli logistike aby sme to mali blizsie k praci, lebo petrzalske skoly to mas prast alebo uhod, moc si nenavyberas, ale to je mozno len moj nazor