Kto byva v obci Oldza? Staviame v tejto dedine dom, moj velky problem je najst skolu pre 8 rocnu dceru! Je tu niekto kto mi poradi dobru skolu kde by aj mali miesto pre deti ktore nepatria pod adresu skoly?
@lili777 Ahoj. Mohla by byť konkrétnejšia? Uvažujeme práve nad touto školou v Lehniciach, lebo v blízkom okolí nášho domova nie je žiadna iná slovenská alternatíva. A na internete som nenašla ani pozitívne, ani negatívne hodnotenia.
@marianna_peskova stretneš tam pomerne veľa počernejších spoluobčanov. Známa mi spomínala, že nejaké dievča tam už zo tri razy prepadlo, nakoniec otehotnelo v 14-tich. Tiež mi spomínala, ako sa "predierala" pomedzi pubertiakov cez dymovú clonu, riaditeľka si tam vraj robí "biznis" s nejakými čokoládkami a horalkami, ktoré núka deťom na predaj, počula som tiež, že je vraj alkoholička. A úroveň výuky je asi taká, že jednotkári prejdú na strednú a stanú sa z nich štvorkári. Jedno dievča z obce chodilo tam, druhé do Šamorína. Čo sa učili na angličtine v Lehniciach v devine, v Šamoríne vraj niekde v siedmej triede. Podotýkam, že všetko sú to veci, ktoré som počula od iných, nemám žiadnu overenú informáciu...ale z našej obce tam nechodia už žiadne deti myslím. A školská problematika je tiež pomerne zložitá, neviem, či ti vôbec dieťa z Oľdze vezme riaditeľka do Šamorína. S akou školkou má vaša obec zmluvu? Lebo nás paradoxne zachraňuje to, že naša so Šamorínom, ináč by nám tam deti riaditeľka nevzala, tak majú plno. Teraz vraj otvárajú nejakých 5 prvých tried, dokonca som počula, že 6.
Tak blízko sú Lehnice, ale neviem zhodnotiť úroveň tejto školy. HOvorí sa všeličo. My bývame kúsok od Lehníc, ale deti idú do Šamorína.