Prosim o radu...dcérke nejdú diktáty je s toho smutná...dnes 5....
Trenovat, trenovat a trenovat, ine nepomoze. Ak je teda vsetko inak v pohode a nema nejaku dys...
vela trenovat, vela citat, odovodnovat si pravopis slov, nechat dieta, nech si chybu vyhlada, opravit chybu... S citanim alebo pisanim problem nema? Ak nie, tak iba pravidelny trening to chce.
Z toho... nie "s toho"...
@aaadkaaa nie nie,všetko je ináč v poriadku...
Musite trenovat. Denne diktát. Aspon 4 vety. 3 rocnik je tazky, vybrané slova. Na rodičovskom si vypytaj diktaty a pozri ci robi chyby iba v tych y i alebo aj ine. Ak vynecháva alebo znamienka pismena, tak treba ist za psychologickou na diagnostiku. Ak psycholocka dá diagnózu, tak diktaty by sa jej nemali ratat do známok. Hlavne nestresovala dieta ani seba.
@sella38 nie všetko je v poriadku...pekne sa učí.
Len tie diktáty...a je s toho smutná
Nech cita vela knih. Dostane sa jej to do "oci".
@stanulienkat ďakujem
Čo konkrétne jej nejde v tých diktatoch? i/y, dĺžne ,mäkčene, bodky ,vokáň ? Všetko sa počíta za chybu.
A zas si napísala "s toho"... Správne je to "z toho".... Nič v zlom, asi ani ty nie si dobrým príkladom pre dcéru.... Ako už bolo povedané, nech veľa číta, ale teda knihy, lebo na internete úroveň pravopisu je úbohá, bohužiaľ aj článkov, ktoré by mali písať novinári....
A cvičiť to... Ale zase, aby sa jej to neznechutilo. Pozrieť sa spolu na chyby. Na 5 tam musí mať ozaj veľa chýb. Resp. ešte ma napadlo, že možno je pomalá, a nestíha to napísať?
@bolarazjedna áno píšem rýchlo,mám poradu.
Každý myslím robíme chyby..
Stiha všetko diktát má dopísaní až do konca.
Píšeš rýchlo lebo máš poradu??? Tak to mi je už len výhovorka. 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@princeznaaa12345 že výhovorka 😂😂prečo?nie vždy ma to baví počúvať tak občas kuknem a napíšem čo potrebujem rýchlo.
Že ty nevieš pravopis a vyhováraš sa na to, že rýchlo píšeš.
@princeznaaa12345 dobre princeznička tak ho neviem.
Ty ho vieš najlepšie.😊
Myslím, ze to je dedičné, keďže ma diktát dopísaní...ostatne rady baby už spomenuli...
@aurorastone2 ďakujem za rady.
Trénujeme stále.Skusim ešte tie knižky.
Nech viacej číta.
Tak ešte raz všetkým ďakujem a prajem pekný večer.
kupte si tieto diktaty na trenovanie https://www.aitec.sk/produkt/diktaty-pre-3-a-4-...
Treba pozriet diktaty, co jej robi problem. Dcera zabudala bodky na i v tej rychlosti, ako pisali diktat. Vela robi nepozornost.
Co je problem?
Vybrane slova a i/y alebo take detaily ako bodky, dlzne ci vynechane pismeno?
Moj pri prepise a doma dlzne suma fuk, bala som sa veru diktatov, ale v skole je asi pozorny, lebo tam ma 1-2. Svagrina ma matematikara a 1, vybrane slova ok, pisomky na 100% a diktaty 3,4 a 2 na vysvecku kvoli tonu...take hluposti ako dlzne, makcene. Tak pisali doma diktaty, aby boli lepsie znamky a zlepsilo sa to.
Takze bud sa naucit vybrane slova, citat knihy ako pisu, alebo trenovat doslednost. Nech si doma po napisani nahlas precita diktat...moj si vtedy vie najst chyby a opravit.
Nasa ucka zaviedla povinne domace cvicne diktaty, tiez je syn 3.r., mne to pride zbytocne, kedze s nimi mena problem...ale co uz 🤷♀️
Ešte môžeš urobiť to, aby Ti ona nadiktovala pár viet. Ty urobíš akože chyby a ona Ti ten diktát opraví.
Ešte ma napadlo skrz toho, že hovoríš, že píšeš rýchlo.... (mimochodom, napísať 'z toho' a 's toho' trvá rovnako rýchlo 😃).... Ale možno to je problém aj u dcéry, že napíše to, a neprečíta si po sebe pred odovzdaním. Ak človek prečíta po sebe co písal, ešte je tam možnosť opravy a veľakrát až vtedy zbadá chyby. I ja, keď tu píšem, veľakrát ešte opravujem po sebe....
No tak ju nezjedzte! Urobila chyby… snáď to nie je trestné! Chce pomôcť dieťaťu, nie začať tretiu svetovú! Autorka- dcérka nech veľa číta. Zautomatizuje si písanie, nebude rozmýšľať nad gramatickým javom, ale automaticky napíše, ako si to vizuálne pamätala…. No a ešte je aj skupina deti, ktoré sú veľmi šikovné, múdre.. no diktát ani tomu nenapíšu… lebo pozornosť…
Myslím že pomôže len a len písať a písať.