Ahojte baby mate niekto skúsenosť s dieťaťom závislým na počítači. ..ako mu pomôcť. ? ? Už to zašlo moc ďaleko. ..odmieta chodiť do školy a ma strašne nálady. ..k psychologičke sme už objednaní. .no na poradenstve mi povedali ze je v poriadku. ...som z neho zúfalá. ..
koľko má rokov ?
@micuska33 to je očividné, že už x rokov si "nechcela byť k nemu zlá a trápiť ho". Ono sa to volá inak - výchova... A to je hlavnou náplňou práce rodiča.
@micuska33 kolko rocne dieta?
ponukla si mu niekedy alternativu? Rodicom casto ide na nervy, ked dieta travi jednou cinnostou prilis vela casu, ale vacsina rodicov neponukne alternativu.. Taku, ktoru by dieta bolo ochotne akceptovat.. Ak by citalo knihy, tak by si to asi neriesila.. ale bola rada.. Ked je to pocitac, tak vacsina rodicov to nedokaze prezriet.. Myslis, ze blbe nalady ma prave z pocitaca? Podla mna pocitac bude len jeho unikom z reality, jeho ventil.. Skor by ma zaujimalo, preco ma blbe nalady a pod..
@micuska33 a to o akom veľkom dieťati sa bavíme? lebo normálne zbalím káble od pc a dovi dopo, môže sa plieskať o zem koľko chce... zo školy rovno domov, žiadne ku kamošovi... a zamestnať ho - hlavne fyzicky, aj keby mal teraz v októbri záhradu rýľovať, nech sa dobre unaví a nemá čas na blbosti...
bude ťa to stáť veľa trpezlivosti a nervov, resp. celú rodinu, ale musíte byť v tomto jednotní - nepovoliť aj keby mu krv z nosa tiekla...
nechapem ako ti mohli povedat, ze je to v poriadku 😕
jasne, ze nieje. ako pisu ostani. pc zbalit a dat prec. dietatu vyplnit cas niecim zmysluplnym. ak ho bavi PC tak hoc aj programatorsky kruzok ale bude pod dohladom tu hodinu na PC a aj sa nieco nauci.
a urcite aj odbornu pomoc
tak toto by bolo moc, ihned by bol pocitac predany, a nevidel by ho dokial by sa nezlepsil, ver mi pomoze to , moje deti ak maju zlu znamku v skole tak si na pocitaci ani nepipnu aj niekolko tyzdnov
vsetko uz bolo povedane....ty si rodis aj vychovavatel...urcujes hranice..
Chcela som prispieť, ale naozaj už bolo všetko povedané... Tiež mám dieťa, ktoré- keby- som ho nechala pri počítači, tam sedí aj dve hodiny...a úplne vypne..už len čumí a to mu púšťam len Fíhu..a minule začal Traktor Tom, ja keď som videla, že to trvá 1hod. 39 min. mala som dosť..tak som ho nechala takých 10 min. a koniec.
Ak už tvoj syn chodí do školy a je to fakt zlé...že nechce robiť vôbec nič okrem PC- Alarmstufe Rot (bliká červená). Ak si príliš slabá a nemáš odvahu a silu to vydržať, nájdi si pomoc najlepšie z tv. rodiny, kto to dokáže. A naozaj zamestnať ho prácou..ale to sa opakujem. Veľa síl želám.
tiež si myslím, že PC je dnes veľmi dôležitý pre decká ale musí to byť v určitých hraniciach...nehnevaj sa ale mám trošku pocit, že Ti vyhovovalo kúpiť dieťaťu PC, tablet a hry a mať klud keď tam dieťa presedelo hodiny a teraz zasa Ti vyhovuje skývať sa za city lebo vieš, že je to ľahšia cesta....ešte je čas s tým niečo urobiť, len treba vydržať.....zamysli sa nad tým čo tu tieto kočky - maminy píšu, naozaj majú pravdu, treba stanoviť režim a venovať sa aktívne dieťaťu .... 🙂
@kamisun1 presne ako pises, ja som akurat vcera hovorila muzovi, ze chapem vsetkych rodicov, co radsej posadia decka k pc a tv... my robime program, chodime na vylety, vymyslame party s kamosmi a vzdy sa na tom namakame a vdacnost nikde... takto posadis decko k pc a mas pokoj, ziadna namaha... len co ked nasi pri tom nevydrzia a nudi ich to...
a jasne, v dnesnej dobe decka pc alebo tablet potrebuje, uz len kvoli skole, decka mavaju casto projekty, tam je kazda rada googlu a wiki dobra
tilly, vďačnosť sa dostaví o pár rokov .... aj u nás nato čakááám 🙂
ze nechce chodiť do školy!!!! 😖 tak predpokladám ze ostane doma hrajuškať nie? To je ta volna vychova od malička, ziadne hranice, stopka...len aby bol klud, pokoj a dieťa nerevalo tak mu dame všetko čo chce...čo ti tu poradime....nastaviť rezim a hotovo, šmitec. To musiš ist s nim teraz k psychologovi lebo uz ma abstaky.....si mäkota a ešte len budeš mat problémy v puberte ak sa nespamätáš.
A okrem toho niektore dnešne deti sa nevedia sami zahrat...my sme mali ovela menej hračiek, oblečenie na babiku sme si vymyšlali z tých latkových kapesnikov, postielka pomaly z nejakej krabice od topanok nebolo toho tolko ako dnes a ani naši nemali peniaze aby nám kupovali kade čo. Ovela viac sme si tie veci vazili a boli vdačny...ked maju deti všetko tak načo je im vdaka??? Keby tolko toho nemali a pocitili by nedostatok tak potom by si uvedomili ze ,,aha čo ma všetko svoju cenu,,.
Ja doma nerobím ziadneho animatora...ak je chuť, čas, zahrame sa aj spolu prečo nie, v lete chodime vela von - futbal, bicykel a nech behaju, vylety, kupko...v zime je to horšie - teraz sa chystame do toho Kids gym tak chcu ist sa vybehať...Aj moje deti niekedy pridu ze ,,nudim sa,, no tak sa nenud...kedze ak sa nudia tak im pripravim program ale taky čo nevyšťavy mna ale ich...dcera si hned najde a kresli, niečo tvori so synom je to horšie ten potrebuje ,,stimuly,, .Ak to povedia večer po 19:00 ze ,,nudim sa,, tak moja odpoved je ,,mozeš ist spať,,...a verte či neverte hned maju nejaku robotu - zrazu sklada lego alebo ide robiť malovane križovky...
@tilly no, neviem...ak ideme na výlet, alebo za kultúrou, tak je to zážitok pre celú rodinu, nie len pre deti, pre mňa aj oddych, lebo nevarím, neupratujem, ide sa do reštiky, do hotela, užívame si. Treba si to vážiť, to je jasné, ale hlavne to, že môžme byť spolu..veď deti raz budú samostatné a tých chvíľ, keď budeme všetci niekde na výlete, už toľko možno nebude.
@alaguema presne aj u nas...ked niekde ideme tak je to oddych pre všetkých a nie len pre deti - ved o nič sa nemusim starať ako pišeš, nevarim, neupratujem...
A ja som dokonca taka zla mater ze detske party doma len cez moju mrtvolu...v práci som denne mala 35 detí v školskej druzine...a deťom som velmi rychlo vysvetlila ze doma chcem mať klud...mozu si zavolať kamarata, dcera kamaratku proti tomu nič nemám, som ochotná aj doviezť k nám a večer odviezť.. ale tiež to musia byť nekonfliktné deti...a nie ze mi tam budu behať z izby do izby, valat sa po posteliach a liepať na steny - aj take som zažila, že ,,po nás potopa,,. Tie peniaze za detsku party ,,jednou v roce,, mi stoja - nech si každý robí bordel u seba doma.
Počítač zobrať,vypnúť internet a môže tam ísť len ak sa bude dobre správať a učiť sa,vymedziť presný čas napr.pol hodina 1 hod.denne ale len ak to bude dodržiavať..inak celkom zaraziť prístup k počítaču,bol by v tom čert aby sme si mi maminky neporadili z našimi jedovatými detičkami ktoré nám občas dajú riadne zabrať....
musíš mu dať najavo kto u vás velí, a treba počítať zaheslovať vytvoriť mu vlastný prístup s heslom kde mu dáš hodinku na deň a ak vyčerpe viac ho tam nepustí a bude preňho zablikovaný...
a ak bude dobrý napr. po vysvedčení môžeš mu pridať alebo zas ubrať z tej jeho hodinky podľa toho ako sa správa
ono to väčšinou tak končí ked majú deti prístup na počítač neobmedzený treba to obmedziť hned za začiatku ako to už naberá na obrátkach a pevné nervy
@alaguema ok, s tym ciastocne suhlasim, ano, ked ideme do kina alebo na nenarocny vylet, tak ok, pohoda lahoda, ale ked ideme napr. na bicykle, tak pre nas dat nosic na bicykle na auto, nalozit 4 bicykle, nezabudnut helmy, vyslovene im nakazat co si maju obliect, aby sa nepotili/neprechladli, do coho oni brblu a odvravaju, medzitym sa pohadame kam vlastne ideme, v aute sa tri krat pobiju, potom dorazime, zaparkujeme, vylozime 4 bicykle z nosica, medzitym im vysvetlujeme, ze sme na parkovisku, kde chodia auta, cize nemaju co behat, ani este nasadat na bicykle, alebo ich od seba odtrhavame, lebo sa zas mlatia, potom musim nasilu natiahnut starsiemu prilbu, ktoru nechce, lebo si pokazi uuuces, ked sme uz na bicykle, tak sa stale predbiehaju a nahanaju, tak ich zas krotit, aby si nerobili zle, potom ked dorazime k autu, zas nalozit nosic, 4 bicykle, medzitym ich zas krotit a vysvetlovat, ze sme vazne najazdili vsetci rovnako a aj sme isli rovnako rychlo...
alebo napr. lyze vylozit lyze z boxu, obut, pozapinat lyziarky obom deckam, potom vysvetlovat, ze fakt musia cakat, lebo aj ja sa potrebujem prezut, potom na svahu ich stale krotit, aby sa nepredbiehali, obehat vsetky funparky a pod...
ano, mame radi vylety, su to pre nas chvile, ked sme spolu, sportujeme, zboznujeme objavovat nove veci a zboznujeme to vo stvorici, ved preto to robime, keby nas to nebavilo a nemali sme to radi, tak by sme neplanovali lyzovacky uz od leta a bicyklovacky uz od jesene... a fakt, ze chodime vela vela lyzovat, aj na vylety, aj poznavat, aj bicyklovat
aj na dovolenky chodime na poznavacky, trojtyzdnove karavanovacky, to by sme tiez mohli ist radsej do rezortu, kde je vlastny aquapark, vypustit tam deti a valat sunky...
len tvrdim, ze je to oovela narocnejsie a teda ovela drahsie, ako si doma vylozit nohy a zapnut telku, pripadne pc decku a nech da pokoj...
@tilly tak ale kopu probleov si robite sami....decká s vami cvičia ako v cirkuse... 🙂
Bez prilby na ten bicykel u nas ani nesadne - snad nebudem dieťa prosit aby si ju dalo. Deti nam pomahaju niest tašky alebo čo potrebujem, snad nebudem všetko vlačiť ja sama s mužom. A čo najviac neznašam je robiť krotitela divej zvery, ked sa deti rozbesnia. Ja ich nemienim cely vylet krotiť a 150 krát upozornovať aby sa spravali ako ludia - čo mam za takeho vyletu? Pár krát upozorním a ked ma maju dalej na haku tak nemam problém otočiť sa aj zo sedadla spolujazdca a každemu jednu šlahnuť - a čuduj sa svete je zrazu pokoj. Ja nie som typ čo bude do omdletia vysvetlovať a na kolenách prosiť vlastne deti - ked sa im nepači tak pocitia nasledky a nemusime ist nikde. X deti sedi doma, peniaze na vylety, kina aqua parky nemaju a ,,dobre je,,.
@sardinka335 no ved, ze robim krotitela 😀 s prilbou som si poradila, som mu slahla ale riadnu cez prilbu, spytala sa, ze ci ho bolelo, ze nie, rehotal sa a potom, ze ci mu mam svacnut taku aj bez prilby, to uz nechcel 😀 a u nas slahnutie z miesta spolujazdca moc nepomaha, oni sa potom este zacnu rehotat...
ale nie je to tak, ze s nami cvicia, len je okolo nich robota, tiez pomaha starsi nosit tasky, ale bicykel si sam dole z nosica neda... ani lyze z boxu a lyziarky si tiez nedotiahne tak, ako by ich potreboval, tak skratka asistencia musi byt... oni su v pohode, len je to narocne a su to chalani, tak su obcas divokejsi 😀
@micuska33 ak sa jedna o tvoje dieta - schovat PC. vyriesene.
@micuska33 nechces byt k nemu zla....ale to uplne najhorsie co mozes pre svoje dieta spravit je urobit z neho zavislaka.
@sardinka335 ale ved @tilli sa nestazuje, len pise, ze je omnoho jednoduchsie zapnut pocitac a vylozit si nohy do luftu, lebo pre drvivu vacsinu deti je pocitac a hry na nom TOPka.
ona to proste len napisala tak, aby naschvál zdoraznila, co je jednoduchsie pre rodica
zbalim pocitac do pivnice, odpojim internet a hotovo
2-3 dni bude vrieskat ako blazon a potom pride o hlas, a je po probleme, len na to treba mat odvahu a zasoby cokolady na vlastne ukludnenie