Dieťa s narušenou komunikačnou schopnosťou a škola

cikitka123
15. okt 2021

Ahojte, prejdem rovno k veci
Prosim vas ak mate dietatko s NKS ,kde chodia vase deticky do skoly? Ozaj kde sa im venuju ako by mali... ❤🙏 ďakujem....

kopytko03
16. okt 2021

@cikitka123 neviem odkiaľ si, ale u nás v BA je škola pre deti s NKS. V rámci vyučovania majú aj logopédiu. Za jeden rok v škole sa dcéra zlepšila oveľa viac, než za tri roky u logopedicky, po prípravnom ročníku keby ešte neprevalovala R na jazyku tak ani nevieš ze by jej predtým niečo bolo.

mogaa
16. okt 2021

@cikitka123 ono je to individuálne, záleží v akom stupni NKS má.....určite pôjde na testy zrelosti a ak odporučia škôlu, treba sa spýtať danej psychologičky či špeciálnej pedagogičky akú školu odporúča - teda či bežnú alebo špeciálnu....ak bežná škola tak záleží či bude mať nárok na asistenta a či jej ho aj pridelia, pri špeciálnej nie je o čom - tam záleží či v triede budú len deti s NKS alebo aj inými diagnózami

kacena4
16. okt 2021

moja chodi do klasickej beznej skoly ale predtym absolvovala skolku pre NKS a potom pripravny rocnik, nasledne uz sme sli integrovany do beznej skoly. velmi zalezi na tej priprave pred zaciatkom skoly potom ak nie je vazne narusenie porozumenia dieta zvlada aj beznu skolu

cikitka123
autor
17. okt 2021

Ahojte. Ďakujem za odpovede. A vsak zabudla som napisat dost dolezitu info,som z BB... Takže hladam nejaku speci skolu tu u nás. Mala sa otvarat trieda v Podlaviciach,ale zial sa zrusila.Tak by ma zaujimal nazor tích,kt.sa pre tuto skolu -triedu tiez rozhodli,ale nakoniec museli dat deticky inam, a ako sa im dari v "normalnej "skole,,ci stihaju s ucivom, ako ich beru p.ucitelky a celkovo..... ĎAKUJEM, vazim si a som vdacna sa kazdu odpoveď❤