Stretli ste sa niekto s podobnou situáciou. Dcéra má po škole hodinu huslí. Umelecká škola je v priestoroch základnej školy. Vyučovanie končí cca o 12 hodine, potom ide na obed a o 13 jej začína hodina huslí. Asi 20-30 minút musí počkať , problém je že jej nedovolia čakať ani len na školskom dvore, nie to ešte v priestoroch školy čo i len v šatni. Učiteľky ju pošlú domov, je to asi 10 minút pešo nie vždy však stíha. V teplom počasí sa to dá no cez zimu to bolo velmi ťažké.
normalne by som povedala, nech si sadne tam pred dvere kde maju "husle" a caka. Ziadne v satni a neviem kde, proste pred dverami pocka. Povie ze ma husle. Ved deit nechodia nikdy presne na sekundu na kruzky, prichadzaju predtym a cakaju. Ucitelku by som povedala, nech ju laskavo domov neposielaju, nema tam co zavadzat tych par minut. A na co by mala chodit hore dole kvoli 5 minutam doma? A ci caka na dvore alebo pred skolou, ako to uz nechapem, co ich je do toho.
@ibrunova áno vždy povie prečo čaká
Tak nech dlhšie zostane v jedálni, nech je pomalšie, potom si pôjde pre veci a môže ísť na krúžok.
Tiež nechápem prečo a ako, keď som sa pýtala nevisvvetlil mi to nik. Nadalej ju posielajú domov. Pred triedou čakať nevie , chodba úzka bez nejakého sedenia. Dcéra je slušná nikdy nebol problém čo sa správania týka a učiteľky ju chvália. V jedálni ju taktiež nenechajú , maju pol hodinu na obed a potom prichádza ďalšia skupina. Dcéra má 9 , problém je to už dva roky. Predtým chodila do družiny tak to bolo v poriadku ale ako tretiakom im už neumožnili navštevovať družinu tak sa trápime.
Koľko má rokov? Ide asi o to, že kým je v priestoroch školy je za ňu niekto zodpovedný.
No tak sa musis ist spytat raznejsie, neexistuje aby male dieta chodilko hore dole, lebo ucitelke zavadzia na chodbe. A ona nech sa neda poslat domov, proste mama povedala, ze mam cakat, tak budem cakat. KEd tak jej zavolajte.. :D Strasne uz co si vymyslaju. Ked tak daj im to pisomne, ze na tvoju zodpovednost, deita bude cakat na chodbe a hotovo. 20 minut to preziju.
@januska12323 a keď ona má napr. 4 hodiny, niekto 6...tak prečo by nemohla byť aj ona v škole? Dozor tam je, či tam to jedno dieťa navyše je, či nie.
@77sabrina11 A čo ti teda povedali v škole?
daj im pisomny podnet nech maju povinnost sa vyjadrit.
ahoj.v nasej skole mozu ist do druziny aj piataci.bezne deti chodia na zuzku v skole.cakaju bud vo vestibule na lavickach.v skolskom poriadku je uvedene, ze musia odist zo skoly do 15 min.ak vsak cakaju na kruzky, su bud v spominanom vestibule alebo vonku pred skolou sa hraju.este som nepocula, aby tretiacku nevzali do druziny....😂
@tosomja ale dozor nie je na tej chodbe kde ona, po škole býva dozor len v jedálni a v družine
@elizabet173 vtedy je za ňu zodpovedná učiteľka, ktorá má dozor
Keď sa toto opakuje a dupľom v zime už dávno by som pátrala po možnostiach u učiteľky, mohla by čakať napríklad pri jej kabinete, tak ju bude mať pod dozorom
@simca06022011 Ale za dieťa v priestoroch školy sú zodpovední učitelia. A keď tam na danej chodbe už nie je žiadne vyučovanie, tak tam nikto nemá dozor. Keď tam príde Jožko Mrkvička a rozbije jej nos, tak má problém škola a neverím, že by sa rodičia neozvali, lebo sa to stalo v škole a teraz mamička čo, nebudete sa sťažovať? Krúžok patrí pod ZUŠ, takže má dieťa prísť na cca 13:50 hod. - a to, že je to v priestoroch školy je irelevantné. Ak by to bolo v budove ZUŠ, tak čo, to dieťa by tam reálne skôr nečakalo, šlo by na daný čas z domu.
Na druhej strane chápem, že posielať dieťa domov je problém, lebo nestíha. Riešila by som to presne pohovorom s riaditeľom, ktorý je zodpovedný za toto al. ako spomínala @juliet86 dať to písomne, že dieťa tam bude a že si berieš zaň plnú zodpovednosť, keď sa mu niečo stane.
A tiež súhlasím s @marcella1979, že vo vestibule by deti mohli čakať, ale opäť to závisí od pravidiel školy v školskom poriadku.
@kotricka Ale škola nemôže riešiť dvadsať detí, ktoré majú súkromné hodiny, nie krúžky zo školy.
@januska12323 @uriva lenze toto dieta tam ide este na kruzok. Ono nema ist prec z "budovy". To nie je chyba toho dietata alebo matky ze ZUS a ZS su v tej istej budove... moje dieta odide zo skoly vojde do budovy zus a pocka si tam aj hodinu.. hadam nebude cestovat domov a hore dole.... 🙂 Uz s tou zodpovednostou nech sa nepotentuju :D Skola to ma riesit, ked sa to deje v ich budove a zabezpecit to. Alebo to zrusit a zuska nech ide inam. Este to tak aby mi dieta behalo hore dole, lebo zodpovednost.. aka zodpovednost ak dieta caka na dvore alebo pred skolou? Keby tam hodinu cakalo na rodica, tak co? Kludne moze....
Pisala som, riesila by som to v skole a hned na jesen ak to celu zimu takto bolo.. to musleo byt hrozne.. pisomne by som im to dala kludne. Moje deita by nikam nebehalo po uliciach, lebo ucitelka chce mat klud na chodbe.
@77sabrina11 to co je za nezmysel? Normálne by ma zaujímalo, čo je to za ZŠ, v ktorom meste?
Dcéra nech si sadne pred dvere do triedy ZUŠ a nech čaká. Poslala by som muža, nech sa s nimi slušne asertivne dohodne
To zvykne zabrať....
@januska12323 áno, ide o to a tak isto je to aj nám vysvetlovane.. príde mi to totálne alibisticke, lebo keď sa dieťaťu niečo stane mimo školského dvora môžu odtoho dať ruky preč.. a pritom by mala byť bezpečnosť dieťaťa prvoradá..
@77sabrina11 aj u nás to je tak, ak to tak blbo vychádza synovi čo už nemá družinu, čaká na ihrisku s kamarátom.. alebo sa motajú pri skrinke.. zväčša ale príde domov, naobeduje sa, berie bycikel a ide späť.. príde mi to smutné, aj rano, deti musia čakať pred školou, aby naaaahodou niekto nebol zodpovedný o 15minut skôr 😒 ale čo zase pisem, zase budem rozmaznany rodič, lebo za našich čias... Bla, bla...
Tiez si myslim, ze pocas pobytu v skole, je potom za nu niekto zodpovedny. Ruku na srdce..vy by ste si zobrali tu zodpovednost?
@stanulienkat takže radšej nech nie je zodpovedný nikto? Od rána do 12tej škola byť zodpovedná môže a 20minut potom je už veľa? Rodič je predsa zodpovedný stále, má bežať z práce na obed kvôli 20minutam?
@jana_eyre_2 za nasich cias bola skola otvorena, vosli sme dnu, a budova bola nasa. NIk nas nedozoroval kazdu minutu pobytu v budove, nik nas nenosil (teda okrem naoazj prveho stupna, to sme 3r chodili na obedy do inej skoly pesi) na obedy a nedozoroval obedy. Skoncilo vyucko, isli sme prec, alebo aj nie, este ostavali deti na dvore, v skole cakali na basketbal atd. Jedine u vo vyssiych rocnikoch prislo zamkynanie tried poobede (rano uz bolo odomknute). Teraz chodia s vyucujucim na kazdom kroku, na kazdom, ja cakam kedy pride to, ze deti budu mat doprovod aj na toaletu... Rano je to uplne chore, pretoze napr. my sme skola kde dochadzaju deti zo sirokeho okolia, a v zime kolkokrat pol hodinu musia cakat vonku kym otvoria skolu. Pred kovidom otvarali o 7mej, teraz az 7:30 sa zauzivalo. Cize v podstate v 15minutovom intervale sa do skoly ma navalit 600deti. Lebo maju byt v skole do 7:45 :D
Moze byt po vyucku zodpovedny aj ziak a rodic. A ak pride Fero a rozbije Katke nos, tak na to su v modernom svete uz kamery na hlavnych chodbach, malo by to byt samozrejme aj v skole... a potom bude zodpovedny Fero a jeho rodicia. Katke by rozbil nos aj za dozoru ucitelky, vieme velmi dobre, ze na to sa ani neda kolkokrat reagovat vcas. Na opacnej strane, skoly sa zatvaraju, cize cudzi clovek z ulice nepride a katku neunesie... co sa katke pochodujucej hore dole po meste stat moze.. alebo si zlomi nohu na chodniku ked sa bude ponahlat, atd.
Treba to normálne odkomunikovať so školou, určite navrhnú iné možnosti ako len vyhodiť pred školský dvor.
A ak nemôže byť ani v areáli, to niekto behá po dvore a vyhadzuje odtiaľ deti? Nie je to len nedorozumenie? Veď ak sa len na wecku zdrží, tak pár minút k dobru 😂
@jana_eyre_2 ked je mimo skolsky proces ma byt skola zodpovedna??? Srandujes?? Aj ked si myslim, ze to zavisi od skoly, alebo ucitela...
@stanulienkat veď majú predsa zusku vybavenu v školských priestoroch, z toho má aj škola príjem a spolupracuje so zus, tak prečo by skola nemala byť ucastna?
@77sabrina11 tí, čo ju pošlú domov, vedia, že o pol hodinu má husle na tom istom mieste?