Deti na kamere počas online vyučovania

alenatomova
3. sep 2024

Už nás pripravujú na možnosť ďalšieho online vyučovania. Máme ako rodičia podpísať, že berieme na vedomie a zaväzujeme sa, že naše dieťa bude na kamere počas celého vyučovania. Aké máte skúsenosti s predošlým dištančným vyučovaním? Podpíšete takéto vyjadrenie (na kamere celý deň) bez výhrad?

martul
3. sep 2024

@alenatomova samozrejme, nemala som s tým problém, ani by ma nenapadlo to riešiť. Počas hodiny sedel pred kamerou, počúval učiteľku a keď ho vyzvala zapol si svoj mikrofón a odpovedal.
Kde je problém, čo chceš riešiť a načo? Čo sleduješ touto otázkou?

elanor
3. sep 2024

vseobecna otazka v style - keby nieco - suhlasis/nesuhlasis? , nech potom ak a ked ta situacia nastane, nemusime vsetci stresovat a trtosit. A ked sa nic nestane, tak nic.
Netreba a kazdou blbostou zase hned vidiet strasidlo. Sa trosku ukludni.

viestta
3. sep 2024

Pani Simkovicova to ste vy?
Koniec srandy. Nemala by som s tym problem a ani nebudem mat.

tykat
3. sep 2024

@alenatomova preco by malo byt online vyucovanie? nieco mi uniklo?

belllinka
3. sep 2024

zas ďalšia dôležitá, ktorá si hľadá, s čím by mohla nesúhlasiť. 🙄 Daj mu potom aj pytel na hlavu, keď chodí do školy, aby ho nikto nevidel

tiezjedna
3. sep 2024

@alenatomova a kde by počas online vyučovania mali byť? Na lampe? Nerozumiem otázke

nika23t
3. sep 2024

@alenatomova samozrejme. Ved aj počas vyučovania je videné. Potom nech deti v pyžame ležia na posteli s mobilom v ruke, kým učiteľ vysvetľuje. Presne takéto prípady sme mali, ešte si deti fotky medzi sebou posielali počas vyucka.

salome123
3. sep 2024

@alenatomova v com vidis problem?

luxus10
3. sep 2024

@alenatomova tak zatial nic nepodpisuj, ked pride cas, potom podpises, alebo nepodpises...

annm81
3. sep 2024

Nevidím dôvod nepodpísať. Aký vidíš ty? My sme napr v škôlke po pandémii museli podpísať nový dodatok k zmluve o tom, že sa zaväzujeme uhrádzať školné aj vtedy, ak nebude poskytovať služby preto, že ju zo zdravotných dôvodov zatvorili úrady. Hovorí sa tomu poučenie z krízového vývoja.

@tykat stať sa môže čokoľvek. Dnes máme zasa nahlásené bomby na viacerých školách. Otázka je, kam sa to môže vystupňovať. Ak sa toho niekto chytí a rozhodne sa takto vo veľkom a často sabotovať vyučovanie, bude to zábava. A riešenie nemá zatiaľ nik.

pralinka25
3. sep 2024

Nas tak mal cele vyucovanie na kamere. Za mna je to aj lepsie lebo decka sa nemozu flakat a ucitel ich vidi

riyadh
3. sep 2024

@alenatomova a s cim mas problem?

1ryba
3. sep 2024

Oni vás nepripravujú. Ale dávajú si pre istotu podpísať všetko, čo sa môže zísť. A počula som, že sa minul prášok do lietadiel s ktorými nás posýpajú. Takže online vyučovanie nebude.

januska12323
3. sep 2024

Nehľadaj za všetkým konšpiráciu. Len sa poisťujú aby sa mali na čo odvolať keby k tomu prišlo. Inak sa decká tvárili ako im nejde internet, kamera, mikrofón, nedá sa pripojiť a ktovie čo ešte.

estellas
3. sep 2024

@alenatomova Ja som chodila do školy počas online výučby každý súhlasil z školy súhlasil. Nenašiel sa nikto kto by dal že nesúhlasil. Aj tak nebude mať kameru zapnutú celý čas. My sme mali zapnutú kameru len cez hodinu aj to nie cez celú hodinu, len na začiatku hodiny.

tykat
3. sep 2024

@annm81 aha tak tie bomby mi usli 🙄

tamitamitami
3. sep 2024

Ja som tiež študovala jeden rok cez pandémiu a teda nevidela som v tom problém, tiež sme podpisovali papier. Za mňa to bolo super, ten kto mal tú kameru zapnutú a musel tým pádom dávať pozor sa aj naučil čo mal. Tý čo sa tvárili že kamery nemajú väčšinou ani nepočúvali a keď sa vrátili do školy nič nevedeli.
Ja som v tom nevidela problém veď som sedela za PC rovnako ako by som sedela v škole a písala si poznámky. Ak bola situácia prečo som si kameru zapnúť nemohla tak som normálne povedala prečo sa mi nedá.

Toto by som vnímala ako normálne ošetrenie situácie do budúcnosti keby príde niečo prečo budú musieť byť školy zavreté.

bosorkabb
4. sep 2024

@alenatomova veď logicky dieťa musí byť prítomné na hodine a učiteľ ho musí vidieť.
Tak logicky kamera musí byť zapnutá.