Desiata do školy

daniela2202
25. sep 2022

Že teraz sa nosí takáto.....
My sme mali mlieko v sáčku a rožok

elizabet173
25. sep 2022
klarissa25
25. sep 2022

A kto povedal ze takáto sa nosí? Ako si rodičia naučia tak majú

marianarem
25. sep 2022

@daniela2202 Skoda ze nemas forku toho mlieka v sacku a rozku...vela z nas este pamata a pobavilo by sa 🙂 Tiez to bol.taky killer 🙂

sszuzu8
25. sep 2022

Z tohto môže človek aj zomrieť :( raz som z toho mala take stavy (to som len 1 vypila) ze som cely víkend odlezala v posteli.

lucianak
25. sep 2022

Energetaky su hnoj. Najviac sa mi paci, ze 12r deti, po prespinkanej noci si to rano chlipkaju... ved to je cista umelina, kto vie, co do toho pridavaju. A navyse, kazia sa z toho zuby!

daniela2202
autor
26. sep 2022

@klarissa25 známej malá to povedala, že aj takéto desiate sa nosia, kto si ako naučí- môže aj nemusí byť, stačí, ak dáš decku vreckové, tvoju desiatu zahodil a kúpi si viď. obrázok 👉

mondolina
26. sep 2022

@klarissa25
s tým veľmi nesúhlasím, puberta je záhuľ aj pre slušne vychované deti.

klarissa25
26. sep 2022

@mondolina môže byt...ale na toto si tam fakt pozor aby to nepil...viem asi sa to nedá vždy mat pod kontrolou....ale tak snad bude mať rozum

daniela2202
autor
26. sep 2022

@marianarem to bolo krásné.... a žena za pultom 😁👍👍👍👍

jana_eyre_2
26. sep 2022

Milujem modrokonikovske zovseobecnovanie..

Predpokladam že toto nemyslíš o deťoch 1-7rocnik ale staršie..

😏 pubertaci mali vždy podobne chúťky a NIE všetci, lebo vždy boli takí a takí.. ako aj dnes..

Keď som bola pubertacka ja tak sme cigarety nosili, tiež sme boli skazena mládež.. čoskoro mám 40.. 😏

mirabelka30
26. sep 2022

Ja mam tiez taku skusenost, ze uz rano isli decka z potravin a veselo si niesli energetaky a mozem povedat, ze to boli deti 11-12rocne. Dostanu peniaze nech si kupia desiatu ale nakupuju co nemaju….. a casto x rodic o tom ani nevie. 😔

mamusa123456789
26. sep 2022

@daniela2202 u nás sa nosí takéto a pod tým ešte 2-3 cukríky, ovocie a oriesky

daniela2202
autor
26. sep 2022

@mamusa123456789 😊👍

masinka
26. sep 2022

@daniela2202 este balik chipsov k tomu si zabudla. My mame pri zakladnej skole Jednotu a zial bezne vidno rano ako si niektore decka takuto desiatu ( chipsy a energetak) kupuju ☹ ale zase je to len par jedincov a vacsinou stale ti isti, pri 900 ziakoch na skole, verim ze vacsina deti sa stravuje normalne. Na zakladke som o zuvaku nepocula, ale starsia dcera je v tercii a tam to uz chalani veselo zuju.

beata_k
26. sep 2022

Zial, nosia sa. Kusok od nas bola stredna skola. Rano v obchode si malokto kupoval pecivo. Len same chrumky, chipsy a energy napoje.

kattky
26. sep 2022

Tak moj muz popijal energeraky a to v praci riadne makal a uz treti rok uzica liejy na tep a vysoky tlak. Tue energeraky obsahuju taurin a u deti to moze urobit riadnu sarapatu.

lsimo
26. sep 2022

Ako isto to nie je bohvie čo. Deti by vôbec nemali piť také nápoje, len bohužiaľ doba je taká, že ak im dá človek peniaze, tak proste nemá ako ustrážiť to, čo si to dieťa za ne na desiatu kúpi

daniela2202
autor
26. sep 2022

@kattky 👍

matkamik
26. sep 2022

@daniela2202 no hlavne na tom druhom obrázku sú nikotinove vrecúška, veľmi populárne medzi deťmi už na druhom stupni ZŠ a stredoškolákov a veľmi nebezpečné. Jedno vrecúško obsahuje niekoľkonásobne viac nikotínu ako cigareta, môžu sa aj otráviť...

daniela2202
autor
27. sep 2022

@matkamik presne tak 👍

79viktoria79
27. sep 2022

ja sa tomu necudujem,pretoze jednoduchšie je pre niektorých dat detom par € ako urobiť desiatu,a tie cigarety? ked bol syn 6tak,tak niektorí spolužiaci faj ili elektronicke cigarety,v skole ich načapala upratovacka,tak velke halo okolo toho,rodicko ,lebo v škole sa fajcit nesmie a rodicia? vobec im to nevadilo,lebo to fajcili aj oni,a tu cigaretu im kupili,ved to je neškodné 🤷

mondolina
27. sep 2022

@79viktoria79
ja dieťaťu( 13 r.) každý deň desiatu robím, takže peniaze na desiatu nedostáva.
Dostáva však vreckové( 20€ mesačne), áno kúpil si aj energeťák, áno našla som uňho aj žuvák, aj cigarety. Riešime to, trápi nás to a dúfam, že to je len obdobie.
takže nie je to len o robení/ nerobení desiaty.

anjeleukalyptusu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anickaaa6aaa
25. okt 2022

no určite. inak nie je predaj energy drinkov podmienený vekom 18+? Či to majú iné štaty? Syn to ešte v živote neochutnal a odo mňa to ani nedostane.