Dcérka je stále s družinárkou, ktorá si ju až veľmi obľúbila

22. apr 2024

Baby , pohľad na vec, nie je to problém , avšak neviem už čo si myslieť a či je to normálne..mala má v škole druzinarku ..Betku, milá pani, krásny vzťah k deťom ,avšak ..
Neviem či to s našou malou nepreháňa 😅 už aj manžel mi hovorí že mala by trošku brzdiť ..
Pobozká ju , objíma ju, mala sa nehrá ani s deťmi v škole ,ale sedí jej na kolenách , a je len pri nej ..minulý týždeň mi dokonca rozkazovala kedy mám chodiť pre malu..Betka je super, mala ju má rada ,len mi to začína pripadať akoby si na ňu robila nároky , ako druhá mama ( nie inak ) ..proste že si ju tak obľúbila, že už to je možno.trosku cez ..čo si myslíte o tom? Ja neviem , v škôlke jej venovali rovnakú pozornosť ako iným deťom ...

svokrinjazykmonika
22. apr 2024

Rozmýšľam že som videla ukážky na taký film alebo seriál 🤔 nejakej učiteľke v škôlke zomrela jej dcérka a jej preplo a zamerala sa na jedno dievčatko zo škôlky. Myslela si že je to jej reinkarnovaná dcéra asi. Potom ju uniesla asi? Nie, vlastne to bolo reels na instagrame ale bola to proste nejaká ukážka z filmu.

autor
22. apr 2024

@svokrinjazykmonika tak zas takto to nemyslím 😅 nestrás

deti95060810
22. apr 2024

tak môže to byť problém... u nás sa to stalo - nemala p. učiteľka s manž. deti a jedno dievčatko celkom slušne zblbla - chcela aby chodila aj na víkendy ku nej.
rodičia zasiahli...
stalo sa to dávno - možno aj 40 r.

deti95060810
22. apr 2024

mne by to vadilo ...

autor
22. apr 2024

@deti95060810 ona má deti ,dve už väčšie , dve dievčatá

januska12323
22. apr 2024

Netvrdím, že pani druzinarka je pedofil ale presne takto to začína. Brala by som dieťa istý čas domov čím skôr.

autor
22. apr 2024

@januska12323 rozmýšľam o Tom aj ja...pretože aby mi niekto rozkazoval kedy mám chodiť pre dieťa , tak to sa mi zdá cez už dost

deti95060810
22. apr 2024

urob tomu rázny koniec...

autor
22. apr 2024

Ja chápete , možno je len milá ...nechcem z nej robiť niečo čo nie je , v negatívnom zmysle

lucia13022023
22. apr 2024

Ja som mala veľmi dobrú učiteľku v škôlke, strašne som ju mala rada a ona mňa tiež. Veľa krát som bola pri nej a nehrala sa s deťmi, keď som odchádzala zo škôlky tak som plakala za ňou, ona mi dala tiež na pamiatku knižku s venovaním a povedala mojej mame, že robí učiteľku už dlho, ale ze so mnou ma taky inú vzťah ako s inými deťmi. Ešte sasi 3-4 roky som som za ňou po vysvedčení chodila, a aj teraz keď už som dospela a ona na dôchodku a stretneme sa, vždy sa porozprávame. Nebol tam žiadny háčik, nikto ma neuniesol ani nič a na škôlku mam pekne spomienky hlavne kvôli nej.
Ale rozumiem ti. A rozumiem ze ti to nepríde až tak ok.
Lebo teda rozkazovať mi kedy si mam prísť pre dieťa aby som s nim mohla byť dlhšie je už cez.

suzitok
22. apr 2024

Ak máš možnosť, brala by som ju po vyučovaní domov nejaký čas, ako ti už radili aj vyššie. Ten prístup nie je štandardný, družinárka by mala poznať hranice, bez ohľadu na to, že jej je tvoje dieťa proste milšie a bližšie ako ostatné.

anjelicek26
22. apr 2024

Podľa mňa je to tiež cez a treba si to vydiskutovat. Nie je to fér voči ostatným deťom a mala by si zachovať určitý profesionálny odstup. Ja by som to vydiskutovala priamo s nou,ze prekročila hranice a ze si takéto tulkanie bozkávanie a Boh vie co skutočne neželam. Kvôli tomu,se ona nevie,odkiaľ pokiaľ behať pol dna skorej s práce je blbosť, stačí ju upozorniť. Nemyslím,že to robí úmyselne ci niečo zlé za tým. Ale treba niečo povedať.

jaskolka
22. apr 2024

Jedna vec je mať rada zverené dieťa, možno aj "mať obľúbenca" v triede, no ok. Ale toto už mi príde cez čiaru, a nezdalo by sa to ani mne v poriadku. Minimálne aj s ohľadom na druhé deti, ktoré musia tiež vnímať, ze vychovávateľka uprednostňuje jedno dieťa.

syslik81
22. apr 2024

mila moze byt ale musi mat isty odstup .... takze s nou hod rec s tym,ze sa ti nepaci ako ti dava rozvrh hodin , ze si rada za to,ze ma pekny vztah s tvojou dcerou,ale mala by sa venovat aj inym detom aby si tvoja nasla kamaratky vo veku tvojej dcery a nie jej ...

mabenn
22. apr 2024

ja by som trochu skusila vytiahnut z druzinarky viac info, o co tam ide...a plus by som si urcite nenechala rozkazovat, kedy mam pre dieta prist...nepaci sa mi to

sissy27
22. apr 2024

ja som bola takto obľúbené dieťa v škôlke u jednej pani učiteľky - a pamätám si, že párkrát ma vzala cez víkend na výlet so svojou rodinou (mala aj vlastné deti). Ja som ju tiež zbožňovala a nepamätám si, že by to mame nejako vadilo. Ale teda nepredpokladám, že by mojej mame rozkazovala kedy môže po mňa prísť (toto je ale diskutabilné, či ti to vyslovene dala príkazom aby si prišla o 17:00 alebo ti povedala "a veď prídite kľudne až o 17:00). A dokonca si ma pamätala po viac ako 20 rokoch (my sme sa odsťahovali a nemali sme žiadny kontakt, potom sme sa náhodne stretli a ona ma spoznala na ulici).
Každopádne ak máš s niečím problém, treba si otvoriť ústa (samozrejme slušne) a vykomunikovať si to.

katica06
22. apr 2024

Rozkazať kedy mám prísť po dieťa je aj u mňa cez čiaru ale moje deti mali vždy radi učiteľku z družiny, ešte aj teraz keď nie je päť a viac rokov družinárka sa v družine zastavia vždy sa obíjmu, nič zlé na tom nevidím

domianka
22. apr 2024

Je to zvláštne. Človek, ktorý pracuje s deťmi, musí mať stanovené hranice. Profesionálne, aj ľudsky. Jedno je si dieťa obľúbiť, druhé prekračovať hranicu bežného fungovania. Ak Vám určuje, kedy máte prísť pre dcéru, spozornela by som, určite to v poriadku nie je. Predpoklad, že si bude nárokovať Vašu dcérku stále viac, je veľký. Treba ju v tom zastaviť a ak to aj potom bude pokračovat, tak rázne riešiť. Porozprávala by som sa aj s dcérkou viac o tom, ako to v tej družine vlastne vyzerá a prečo družinárka venuje toľko času práve jej. Možno sa dozviete, kde je pes zakopaný. Určite sa spolu veľa rozprávajú. Len dúfať, že jej nemúti mozog. Niekto si možno povie, veď sa nič nedeje. No, nikto nevie, čo sa odohráva tej osobe v hlave.

gabika99
22. apr 2024

Súhlasím s @domianka. Je to cez čiaru, aby sedela učiteľke na kolenách, aby ju bozkávala. Ja by som to riešila priamo s nou, s triednou a keby nepomohlo aj vyššie a dcéru preradiť k inej druzinarke, ak sa dá.

emm_i
22. apr 2024

Je to neprofesionálne. Je síce fajn, že pani družinárka má rada deti, ale zvýhodňovať jedno alebo mať najviac rád iba jedno je na škodu. A v tomto prípade vždy na škodu toho dieťaťa, ktoré je obľúbené, lebo kolektív detí si to všimne a často dôjde k tomu, že také dieťa potom od seba odsúvajú.

sidicek
22. apr 2024

Je to cez, ona ju má na kolenách a bozkáva aj pred tebou?Fuha ,tak ro by som jej teda niečo povedala hneď. Aj keby nemala žiadne bočné úmysly, škodí to dcere a jej postaveniu v triede .Nech to rieši manžel, bude to také prirodzenejšie, podľa mňa.

bebebi
22. apr 2024

Podla mna je to tiez uz cez. Sediet na kolenach cudziemu cloveku je ok tak maximalne v skolkarskom veku, u starsieho dietata je to podla mna nevhodne. Urcite by som sa porozpravala s druzinarkou. Aj dcere treba vysvetlit hranice, lebo takto si moze mysliet, ze je ok, ak ju cudzi dospelí ludia objimaju, bozkavaju... kedze vidi, ze ti to neprekaza

iwesska
22. apr 2024

Kolko ma cca rokov? Je to nejaka starsia tetka,alebo mlada baba?

liz_lemon
22. apr 2024

@iwesska pise, ze ma uz starsie deti, tak asi mlada nebude

ailiba
23. apr 2024

Je super, ked je mila druzinarka, ale teda uz to nie je 3 rocne dietatko, ktore place za maminkou, takze sediet na kolenach a bozkavat taketo dievcatko by uz nemala. Nemyslim si, ze je nejako uchylna, to nie... Ale je to ucitelka. Takze trosku odstup a profesionality. Pravdaze su deti, ktore sedia pri ucitelke a rozpravaju sa- radsej, akoby sa hrali, to je v poriadku. Ale to je ine. Doma povedz malej, nech sa s nou nemucka, ze sa to uz na take velke dievcatko nehodí, je to pani ucitelka.
A to prikazovanie je trochu moc, ved kludne povedz, ze chodite tak skoro, ako mozete z prace a radi so svojou dcerou travite cas ako rodina.

animus
23. apr 2024

Nie, nie je to normálne. Podľa vyjadrenia jedného psychológa, je toto hrubé narušenie intímnej zóny dieťaťa. Pri malých deťoch to môže spôsobiť problém v tom, že nevedia rozlíšiť čo si k nim môže cudzí človek dovoliť. Považujú za normálne, že keď ich môže pobozkať učiteľka v škôlke/škole, môže to spraviť aj ujo na ulici.