Prosím vás ako by ste to riešili? Jej mama to na mňa vybalila na rodičku. Moja dcéra si desiatu nosí a niekedy ju celú prinesie domov nezjedenú. Opakovalo sa to vraj viackrát ze išla kamoške do tašky a nakusla jej chlebík. 😔 Hrozne sa hanbím. Ako sa s ňou porozprávať a aký trest jej dať? Vie že chodiť do cudzích veci sa nesmie
tak zacni robit take desiaty, ake nosi kamaratka a ktore dcere chutia. Ci?
Sorry..ale konecne mila tema. 😁😁Normalne je to zlate.
Tak asi to nevie, keď to robí. Treba sa s ňou porozprávať a jasne vysvetliť, že to nesmie robit
@liljana vraj jej kamoška nosí len rohlík s maslom preto mi to dajako rozum nepobral. Žiadna špecialita. Dcera si masti desiatu sama preto vie co ma a ma co ma rada
Ja by som netrestala, dala by som jej ešte šancu.
@stanulienkat fakt?, 😃
Trest určite nie. Čo jej dávaš ty na desiatu? Chuti jej to?
Opýtaj sa jej prečo to urobila? Ale trest žiadny nedávaj. To by neurobilo dobrotu
U nás v triede bol obdobný prípad, dievčatko dijedalo desiatu a aj obedy pi deťoch, lebo bolo hladne. Mama nechcela aby pribrala, tak jej dávala samé síce zdravé jedla, aké nič čo by jej chutilo a čo by dieťa malo Rado. Navyše doma boli vegetariáni a iná chcela chlebík so šunkou či salamon
A dcera ti vie povedat preco teda chodi na tu desiatu kamaratke?
@pribinak juj to nerobím dcerka si sama robí desiatu takže vie co tam ma a dáva len to co ľúbi. Taktiež ma toľko koľko jej je dosť lenže aj tak veľakrát prinesie domov viac než polku.
@simca06022011 mlčí. Nepovedala nič. Jej kamošky mama hovorila ze jej dcéra spomínala ze moja dcéra si nosí desiatu a tiež nechápe prečo to robí ale ze je taka ze nepovie mojej dcére nič. Nepostaví sa za seba. Preto až jej mama povedala učiteľke na rodičku
Nechuti jej tvoja-pytala si sa co by chcela?
Partner ma z toho ,,traumu,, ze ked chodil do skoly vzdy dostaval rozok-vacsinou uz gumenny s tenkpu vrstvou masla ze bol uplne suchy a polku jedneho kuska sunky bez zeleniny,vzdy to nosil domov celu ZS!
Vraj zavidel spoluziakom co mali papriku sunku syr atd pekne dobre oblozenie.
Dajte rozhovor a mozno sa budes cudovat co jej nechuti🙂
@simca06022011 nepovedala nič. Ledva sa priznala ze to naozaj urobila ale nevedela povedať prečo
@judit47 ona si to sama pripravuje a ma to naozaj pestré. Niekedy nutellu niekedy šunku salámu alebo domáce nátierky. Nemá nikdy nič suché ani nahrubo odkrojene ze je to hnusne. Ma to aj pekne zabalene vo fólií čiže nie je to nijak rozbité ani rozpucene
Heh, a to kolkorocna je ta dcerka?
Tej mamine normalne povedat, ze si dcere dohovorila, ze sa to nerobi a ak sa bude opakovat, nech ti da normalne vediet. Tresty netreba, nech si dcera zapyta co jej chuti...
Mozno prave to, ze to dievcatko ma "nieco co si nechystala dcera sama" jej to tak viac chuti 🤣🤣
Aké je staré to dievčatko?
Tak trvaj na tom nech ti to povie a doslednr jej to treba vysvetlit a zakazat. Podla mna to nerobi kvoli hladu atd, ale naschval. Ale to kým nepovie sama je len taky tip.
@kitycat 😃 ma čerstvých 8. Nikdy také čosi nerobila preto som ostala v šoku. Nikto sa na nič nikdy nesťažoval práveže ju chvália kdekoľvek je. No odjedá obyčajný rohlík s maslom 😃😂 preto mi to je divne
@simca06022011 však toto. Snáď nejak z nej vytlciem.
@pribinak 8 ročne 🙂
@pribinak 8 ročne 🙂
A neskusis jej ju urobit ty zajtra? Mozno jej to nechuti od seba urobene?🙂
@judit47 ona sama bola iniciatívna ze je veľká a. Hce si to urobit sama 😃 tak skúsim jej ja urobiť
Mozno to nerobi kvoli hladu, alebo ze by jej ten rozok s maslom nejako specialne chutil. Mozno tym len spolužiačku nejako provokuje, alebo jej to robi naschval. Ake maju tie dve vztahy?
Skús jej čas robiť desiatu ty: koláčik, ovocie, možno toast, chlebík vo vajíčku, …take čo si sama neurobí
A nepochopila napr že si môže odjest z jej desiaty pri nejakom pokecy? Cudzie chutí lepšie 😁 akože jej tá spolužiačka niečo naznačila len sa nepochopili ? Urobila to raz , dva krát ? Za toto by som ju netrestala ale desiatu urobila s ňom a zdorazdnila že veď ma takú akú chce
skus jej spravit ty ale nepovedat jej co tam ma-prekvapenie ked rozbali ... a daj jej tam vzdy male prekvapenie .. ja som mojej pisla listocek ak ju lubim , odkaz nech ma pekny den alebo len mini obrazok ... vzdy mavala chleba ovocie nieco male sladke ... a cukriky aby mohla dat aj kamaratkm k by chceli
Mám spolužiačku, s ktorou som sedávala v 1.ročníku v lavici, dodnes sa stretávame (po 35 rokoch 😉 ) a spomíname na to, ako sme si vždy menili chlebíky - ona s domácim jahodovým džemom od babky a ja so šunkou 😁 tak jej na zajtra priprav rožok s maslom.. nerobila by som z toho tragédiu. Mamička to mohla riešiť iba s tebou, nemusela ťa zahanbiť pred celou triedou..
tiez ma napadlo to co @vierka0508 u nas v triede tiez tak nizsi stupen ZS particka dievcat ublizovala detom ze im narokom odkusli z desiaty alebo oblizali nech to dane dieta nemoze resp. nechce zjest...
My mame to isté. Ale v opačnom garde. Môjmu synovi chodí spolužiak vyjedat desiate, druháci. Jeho mama je striktne za zákaz sladkého,on vraj máva rožok maslo paprika a tak chodí na dobosky a pod k môjmu.Su druháci. Mne to popravde už nevadí aj keď na začiatku ma to hnevalo, ale neriešim,synovi pribalim viac
Tak v prvom rade jej urobiť desiatu, ktorú má rada. Určite sa porozprávať a vysvetliť, že sa to nesmie opakovať.