Som jediná, ktorej syn nebral ráno nič do školy ucitelkam? Druhak na ZŠ. Dávali sme minulý rok, to hej, bol prvak.....Potom na konci roka kvet aj dar.....len ráno som videla, že spolužiaci mali.....
Kazdeho osobna aj financna vec
Určite nie si jediná,ale ja synovi dávam vždy na začiatku roka pre učiteľku bonboniéru a na konci roka kvety..Ale je to každého vec,či dá alebo nedá 🤷🏻♀️
Moji synovia nenosili ani ako druhaci, ani ako tretiaci na zaciatku skolskeho roka nic, a teraz jeden moj syn stvrtak nedoniesol nic.. ani ostatni som videla ze nemali... iba prvaci.
Je to úplne v pohode nič si z toho nerob. Ja by som tiež nič nenosila ale vedela som že ostatný dajú tak ... veď vieš.
Ale nezúfaj kytice za pár dní zvädnú a neostane nič. My so synom vždy vymyslíme niečo iné ako kyticu.
Ja som vzala plnené ďatle (nech to má iné využitie než pozeranie sa na kvety). Kytíc bola kopa. 🙂
Každého vec, ja som sa zariadila podľa nás. Na začiatku školského roka priniesli len ako prváci a na začiatku druhého stupňa. A je mi úplne jedno, kto z triedy priniesol. Pekné poďakovanie dostali pani učiteľky aj pani vychovávateľka na konci roka a nevidím dôvod riešiť aj začiatok.
Tak aj ja som tak, že veď na konci roka ako poďakovanie .... Aj kvet aj dar sme dávali. Ale na začiatku? No neviem? Akože už zajtra ma to ani nenapadne ...
Áno dávame každý rok na začiatku aj na konci mám už šiestaka tiež niesol, mne by to bolo ľúto nekúpiť pre mňa je to slušnosť aj za mojich čias som vždy nosila buď čoko alebo kvet striedame to
Nie, neniesol. Ani druhák, ani štvrták. Už som tu minule písala. JA to vnímam tak, že kvet alebo iná maličkosť je poďakovanie za niečo, za celý školský rok. Na začiatku roka ešte nemáme za čo ďakovať. Na konci roka je to poďakovanie, na začiatku taký malý úplatok. Tak to vnímam, preto my na začiatku roka nenosíme. Iné je to u prvákov, kedy je to absolútne v poriadku. Je to taká symbolika na oslavu nového začiatku a novej životnej etapy dieťaťa, pre prvákov je to taká malá slávnosť a ku tomu kvet patrí. Chlapcom som po ceste do školy hovorila prečo nenesieme kvet. Samozrejme o tom úplatku nie 😀 ale povedala som im, že my kvet nosíme na konci školského roka ako poďakovanie za to, že pani učiteľka bola dobrá, pomáhala im, bola trpezlivá a naučila ich nové veci. Že teraz na začiatku roku ešte nevieme vymenovať za čo jej ďakujeme.
No dnes ráno to v triedach vyzeralo ako na svadbe 😃 Kytice kvetov, darčekové tašky, bonboniéry...Dávame aj my vždy, na začiatok roka po jednom kvietku, na konci kvet alebo kyticu plus dezert a káva...
Áno náš odniesol kyticu a dezert.
Ja som rano nevidela dieta bez kvetu alebo niecoho sladkeho
To odkedy sa nosi na zaciatku roka nieco?🙄
Áno dávame bud kvietok,alebo sladké, ale je to každého osobná vec.
A aký to má zmysel teraz preberať? Už je po funuse. Ešte aj na Mikuláša sa to tu bude riesiť, či nosiť alebo nenosiť. Ako to len naše mamy robili bez internetu...
Ahoj, moji chlapci mali ( skolkar a skolak ), vcera som nabehla do zahrady a uviazala kyticky z kvetov ktore si vybrali - ucitelkam....ale toto je uplne ine ako nabehnem do obchodu a kupim, my pestujeme vela kvetin presne pre tento ucel, ze sa rozdavaju od jari do jesene a vo vaze doma mam vzdy kyticu ( presne preto ich pestujem, aby som mala vo vaze ) okrem zimy. Mensi nosi kvetinky do skolky pani ucitelkam aj pocas roka, uplne bezne..len tak, lebo ich ma rad...vzdy su to zahradne kvetinky, co pomahaju na jar sadit, v lete polievat a potom strihat....
Nie
Na začiatku roka nedávame nič.vzdy na konci roka poďakujeme pani uč. za odvedenú prácu.
Jedine,kedy nesú deti kvietok - keď je prváčik.
A sme jedini v triede možno a nevadí.nevidim v tom význam
Nooooo na začiatku roka nenosia skoro nič nikto u nás
Na začiatku roka nič a na konci kvietok (najlepšie zo záhradky alebo z poľa). Nezdá sa Vám tento konzum už prehnaný?
Nie, nedavali sme. Len par deti donieslo
Kazdy da ako to citi, niektori ano , niektori nie