Darček pre pani učiteľku

5. jún 2023

Dobrý deň, viem, že je tu dosť takých tém, ale skúsim aj tak... dcera konci 4 ročník a 4 roky ju sprevádzala vyučovaním jedna úžasná, perfektná, láskavá pani učiteľka. Rada by som sa jej zavdacila nejakým darčekom, ale netuším, čim... Premýšľam nad nejakou sadou šálok a cajnikom, alebo termosalka a termoska, niečo také využiteľné by som chcela, ale neviem sa pohnut.. Neviem, nechcem dávať blbosť ani ísť do nejakých osobných vecí, ale nechcem ani skončiť ppri cokolade a káve. Prosím, pani učiteľky, čo by ste ocenili a využili? Vdaka....

maranta_leuconeura
5. jún 2023

Nepopularny nazor, ale dala by som jej v obalke peniaze a nieco pekne napisala. Nie ako uplatok pred maturitou 😁, az po skonceni skoly. Tie peniaze, ktorymi nie je ohodnotena za svoju pracu od statu. Pravdepodobne za tie roky nebudes jedina so super napadom dat jej nieco ine ako spptrebny tovar, takze si viem predstavit, ze uz ma mozno pre nu zbytocnosti dost.

zltamyska
5. jún 2023

Čo takto nejaký kvalitný kvet v črepníku? Myslím taký, ktorý by jej vydržal roky a vždy by si mohla spomenúť

heleninamama
5. jún 2023

Peniaze nie, ani gýčový dar, daruj jej poukaz do kniíhkupectva, nech si vyberie sama.

slnecnica82
5. jún 2023

Darček netuším aký, ale učiteľku by určite potešilo ak by dcéra napísala malé milé poďakovanie .

fineta
5. jún 2023

Rukou napísaný list, v ktorom sú vystihnuté všetky pocity z jej práce.. prípadne kniha s venovaním a stručným vyzdvihnutím jej prístupu k žiakom či učeniu... ak máš vzťah k nejakemu handmade koníčku, tak pokojne ju potešiť s takým výrobkom. Kvietok k tomu... 😊

autor
5. jún 2023

@maranta_leuconeura však toto mi aj napadlo, že jej dám poukážku do nejakého obchodu, ale aby som dala rovno hotovosť, to mi nenapadlo vôbec 😊 A ide o ZŠ, takže ani by nešlo o úplatok pred maturitou 😁 Vďaka, tak možno to vyriešim takýmto poďakovaním.

maranta_leuconeura
5. jún 2023

Poukazka je tiez fajn si myslim 🙂

autor
5. jún 2023

@zltamyska ako mne ani nejde o spomienku, to je také, že vieš, plno deti sa jej pre strieda... Ja skôr chcem poďakovať, lebo naozaj ide o úžasnú učiteľku. Dcéra ju má veľmi rada.

zuzinka888
5. jún 2023

@maranta_leuconeura tak toto nie.🤦‍♀️ . Autorka- sestra je ucitelka s 20 rocnou praxou- a kazdy rok rozdava kvety rezane aj v crepníku, salky a termohrnceky ci klucenky. Fakt 20 deti 20 rokov. No vzdy ju posesi hoc len listok do kina ci divadla, ci poukazka na veceru...c

autor
5. jún 2023

@fineta aj kniha mi napadla, ale nakoľko ja som knihomol a knihy si vyberám zásadne sama, ani manžel sa neodváži mi vybrat, tak sa bojím, že trafím vedľa.

marca12
5. jún 2023

Dala by som jej poukazku bud do knihkupectva alebo notino tam si moze vybrat kozmetiku. Salky by som nedavala. Netrafis sa do vkusu a bohvie kolko takych sad uz ma doma. Ked tak poukazku trebars aj do domacich potrieb a vyberie si,co sa jej hodi.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marianarem
5. jún 2023

Nejaky balicek kvalitnych potravin a list napisany dcerou, pripadne nejaky obrazok k tomu. K tomu sa moze vracat aj na dochodku.
Ja osobne som najradsej, ked mi studenti donesu nieco na jedenie alebo pitie, co sa spotrebuje.

scorpionflower1
5. jún 2023

@maranta_leuconeura ja som ucitelka a peniaze by som si takto od nikoho nezobrala. Je to nevkusne. A ani ich od nikoho nepotrebujem.

fineta
5. jún 2023

V tom prípade napísať osobný list s poďakovaním a priložiť k nemu poukážku do kníhkupectva. Alebo dcérka nech vyrobí zalozku do tej knihy, na nu napísať pár milých osobných viet a zalaminovať. Len peniaze nie, prosím. Niektoré učiteľky by to dokonca urazilo.

maranta_leuconeura
5. jún 2023

@zuzinka888 preco nie? Ci ,,sa to nepatri"? Aky je rozdiel listok do divadla za 30€ alebo 30€ ktore moze minut na listok alebo na cokolvek co prave chce alebo potrebuje? Ja by som nemala problem dat aj peniaze, ale pokial autorka vie konkretne zaujmy, tak ano, moze byt aj konkretnejsia pouzkazka

autor
5. jún 2023

Viem, že rada číta. Možno Ta poukážka na knihu, a k tomu do tašky nejaké dobroty, napr čokoládu, oriešky, med, čaj... Hmm? A malá nakresli niečo a napíše poďakovanie... Takto skombinovať by som mohla...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
huginko
5. jún 2023

Tak keď vidím túto tému, strácam slová.. To fakt? Podľa mňa je to poslaním učiteľov správať sa takto k svojim žiakom... To už dnes nestačí kvietok? Poukážky, wellnes...????

scorpionflower1
5. jún 2023

Knihu by som jej dala. Alebo poukazku do knihkupectva, ked chcete davat darceky. Ale ak mam byt uprimna, mne, ako ucitelke (ja som ucila na SŠ) to bolo dost neprijemne, nemala som to rada, ked mi niekto daval zo studentov alebo rodicov darceky.
Ale zato si pamätam niekolko dakovnych mailov, ktore mi prisli (aj ked som uz napr. neucila) alebo napr. aj originalna basnicka.
Este kvety ma zvykli potesit.

fineta
5. jún 2023

@huginko je to sila.... Vnímam to rovnako. Ako keby má kvet z kvetinárstva vyššiu hodnotu ako tá ruža zo záhradky. Podstatný je úmysel, prečo toľká povrchnosť. Nuž, konzumná materialistická doba. Smutné. Pritom učiteľkám je z týchto "pozorností" naozaj veľmi nepríjemne.

scorpionflower1
5. jún 2023

@fineta konzumna doba? Si ma rozosmiala...toto vsimne - kavicky, cokolady, darceky a obalky su dedicstvom komunizmu. Moja mama je zdravotna sestra v ambulancii a spravidla jej vzdy nosia sladkosti, kavy, caje atd. statsi ludia. A tiez jej je z toho pekne trapne, ale vedia byt taki nastojcivi, ze si to radsej vezme ako by sa s nimi mala hadat.

fineta
5. jún 2023

@scorpionflower1 by si sa čudovala, ako sa tieto pozornosti násobia čím ďalej viac. Stačí si prečítať podobné témy na tomto fóre aké podarúnky ľuďom napadnú. Káva a maškrta je ešte v pohode. 😅

vamajka
5. jún 2023

@maranta_leuconeura peniaze do obalky to vazne??????????

macik166
5. jún 2023

Med a medová sviečka. Tým absolútne nič nepokazís.

kikuska_wedge
5. jún 2023

Nasa pani ucitelka dostane strom. Ma dom a zahradku a ak sa ujme, bude to pekna spomienka. Ja som tak dostala k 30tke stromcek po 10 rokoch mi este stale robi radost.

dorothee
5. jún 2023

@kikuska_wedge strom je uplne perfektny darcek 👍 super,konecne vidim nieco kreativne 🙂

mamina7070
5. jún 2023

neviem ci si niektore uvedomuju ze dary v hodnote nad 50 € by mali ucitelia priznavat a evidovat a riaditel rozhodnut co s nimi
to ako fakt nestaci detska kresba alebo jeden kvietok ci kyticka zo zahrady?

prosimopomoc
5. jún 2023

Masaz a wellness

prosimopomoc
5. jún 2023

@mamina7070 zavidis?