Ahojte. Práve nás čaká v tomto mesiaci zápis do školy. ZŠ, ktorú sme pre dcérku vybrali má dobré meno, veľa pozitívnych referencií od rodičov, to zavážilo... Neskôr som zistila, že na tejto škole sa pri výučbe využívajú prvky daltonského systému vyučovania, takže by ma zaujímali všetky postrehy a skúsenosti rodičov, ktorých detí sú podobným spôsobom vzdelávané. Inak, nebolo to pre nás kritériom pri výbere školy, ale samozrejme ma to zaujalo a chcela by som vedieť viac. Vopred dakujem.
nemam skusenosti, len na skole sme to preberali, vsak to hadam bude fajn, oni sa na takychto skolach snazia, my sme rozmyslali o montessori, lebo daltonsky sposob ma neoslovil, no je to na kazdom, co si vyberie.
ivankaalenka, dakujem za odpoved. 😉
Myslím, že sa budú snažiť, aspoň tak som počula od rodičov. Ak sa môžem opýtať, prečo ťa to neoslovilo? Už je to aj tak jedno, takže sa pýtam skôr len z mojej zvedavosti.
Konkrétne v tej našej škole, sa využívajú len prvky daltonu, takže nie celé vyučovanie prebieha týmto spôsobom.
čo to som už počítala na nete, myslím, že pre moju dcérku to bola správna voľba, možno pre menej ctižiadostivé dieťa by to tak už nemuselo byť.
😒
Ivi ... mne sa zda, ze tento sposob sa pouziva aj v Narnii a rodicia, aspon co ja poznam su tam velmi spojny s pristupom a s tym ako ich deti napreduju ... a deti sa do tej skoly tesia ... su tam spokojne
kati, hľadala som teraz nejaké info knkrétne na stránke narnie, no zmienku vyslovene o daltone som nenašla, i ked... tie princípy z čoho vychádzajú sa mi zdajú blízke naozaj práve daltonu...
Ivi, mne sa prave zda, ze ked sme tam boli na dni otvorenych dveri tak o tom hovorili ... poznam len maminy co tam maju deti a tie su velmi spokojne ... obe tam maju dievcata ... ale jedna mamina z hokeja mi akurat hovorila, ze jej to nevyhovuje ... ona je nemka, jej muz slovak a syn rozprava plynule slovesnky, anglicky a nemecky a ze tam nenapreduje ... ze tam idu moc pomaly na neho ... ze sa tam nudi a chce ho preradit na narocnejsiu skolu ... ze maly ma vysoke IQ ...
vsetko ma asi svoje prea proti 😅
kati určite 😉
možno som to len na tej stránke nenašla, prebehla som ju len tak z rýchlika. Ale viem že niekde v starom vydaní bud dieťaťa alebo mamyaja som čítala reportáž o tejto škole. Pohľadám doma.
hm, nik sa nenašiel. 😒