da sa zapisat aj na viacero zakladnych skol? Stale sa neviem rozhodnut, pacia sa nam 2 skoly. Mozem dceru zapisat na obe?
sks04
ja som za bola pytat na jednej vyberovej skole, a povedali mi, ze nakolko nie su spadova skola a nahodou by nas neprijali, tak nam daju rozhodntie o absolvovani zapisu a s tym sa mame ist dodatocne uchadzat na inu skolu ... ale volala som na normalnu zs, ze ci t naozaj tak staci, tak mi povedali, nech radsej pridem aj na ich zapis, lebo sa nam nemusi ujst miesto, a oni si takto tiez lepsie vedia rozhodit deti do tried ... tam mi zastupkina tvrdila, ze podla jej znalosti, mozme absolvovat zapisov kludne viac ... (volala som tam v pondelok, alebo v utorok)
a inak ak by si mala zaujem mame tu taku predskolacku temu 🙂
https://www.modrykonik.sk/forum/show.php?vThrea...
mozes sa k nam pridat 😉
tak uplne presne:
..."Zákonný zástupca s dieťaťom sa môže zúčastniť na viacerých zápisoch, no prihlásiť a zapísať dieťa môže len na jednu základnú školu."...
minuly rok sme toho absolvovali viac. boli sme aj na vyberovej skole bez obvodu, volala som do skoly a informovala sa o postupe a moznosti zapisat na viac skol. tu bolo povedane, zapisat len tam a papier o neprijati je potvrdenim o splneni zakonnej povinnosti. s tym, ze sme absolvovali aj dalsi zapis, ale oficialne dieta bolo zapisane len 1x (tu teda o nas vedeli, ze mame potencialny zaujem).
zaroven sme boli na dalsej skole, ktora si robi vyber na zaklade vlastnych testov, klasicky zapis tam neprebieha, cize tu podmienkou bol zapis na beznej ZS.
niektori rodicia vsak zapisu dieta na viac skol, bez toho, aby oznamili, ze uz je raz oficialne zapisane. pokial viem, tak ziadny postih ani problemy s tym nemali.
nie, iba na jednu.
my sme vsak spravili taku vec, ze sme sli na skolu, kde sa hlasilo 100 deti a otvarali len jednu triedu. tak sme sli na zapis este do jednej, ale sme vysvetlili situaciu, ze uz je raz oficialne zapisany. takze ho nejak podmienecne zapisali aj na druhu skolu..
totiz sme sa dost zlakli, lebo aj o tu druhu skolu bol zrazu velky zaujem.