Ahojte,
rozhodujem sa medzi školskou taškou coocazoo alebo topgal pre piatačku. Poprosím recenzie, postrehy, ktorá taška je kvalitnejšia a hlavne ľahšia.
Zaujímala by ma ešte jedna vec - školská taška na koliečkach. Máte ju niekto a využijú ju vaše deti?
Ďakujem všetkým za rady, nápady a postrehy :o)
určite TOPGAL
my sme mali tiež TOPGAL a bola som spokojná
Urcite radim vyskusat, mojej dcere topgal vobec nesedela a kupili sme na druhom stupni prvy krat tasku na kolieskach, do 7 triedy, pretoze dieta nosi neskutocne tazku tasku a mala toho dost, pretoze chodia dlhe vzdialenosti, kilometer do skoly a dalsi na hudobnu pesi. Prostredna ma tasku na kolieskach, pretoze jednoducho nevladala nosit tasku na chrbte a to sme mali dva pokusy kupit jej na chrbat tasku, ale po tyzdni chodenia do skoly sme utekali kupovat tasku na kolieskach, pretoze bola fyzicky unavena a nevladala.
Teraz zhanam tasku pre najmensiu, je to tiez maly chrustik a nevladala by tasku nosit, tak ine neostava, iba kolieska 🙂
ahojte,
dakujem za rady a názory.
iba uvažujem, že tašky topgal sú aj samotné prázdne ťažšie ako coocazoo tašky, aj keď len o zopár gramov. Neriešili ste to niekto? Pretože knižiek aj zošitov je dosť a teraz sme mali kúpiť veľké A4 zošity čo je ešte ťažšie ako malé A5 ktoré nosila doteraz.
@hettinka
@adamkokubik
@dominika6 Ahojte, dievcata, batohy Topgal maju na druhom stupni uz take obsivane ramienka, oproti prvostupnovym taskam, Nevadilo to Vasim deckam? Diky
školskú tašku na kolieskach by som na 2. stupni už nekupovala. My sme nemali, ale mala dcérina spolužiačka a ked som sa dcéry pýtala, či by tiež takú chcela, tak povedala, že nie, že je to o ničom a spolužiačka ju aj tak nosí len na chrbte. Možno jedine v prípade, že dieťa chodí do školy veľmi dlhú vzdialenosť pešo.
My máme skúsenosť s taškami TOPGAL a sú výborné v pomere cena/kvalita. Nemyslím si, že by taška 2x tak drahá ako TOPGAL bola aj 2x lepšia. Naša vydržala 4 roky absolútne bez problémov, menili sme ju preto, lebo dcéra z nej "vyrástla", v zmysle, že bola moc detská, ružová. Váhovo ľahšie sú tašky od bagmaster, ale nevydržia toľko, čo topgalky.
Tašku by som neobjednávala cez net, ale vyskúšala v predajni, aj ako sadne na chrbát. A mám skúsenosť, že topgaly sú v malých papiernictvách aj o 10€ lacnejšie.
Pokiaľ potrebuješ tašku odľahčiť, na 2 stupni skôr stačí výrazne zredukovať peračník (už netreba toľko pasteliek, fixiek, gelových pier ... ), písanky kupujeme tenšie a namiesto jedného hrubého máme 2 tenké. Nepoužívame už klasické školské dosky, namiesto toho som kúpila z kancelárskych veci takú lahučké plastové "dosky", ktoré na váhe nepriťažia. Dcéra vo vyšších ročníkoch ZŠ prešla na karisblok, do ktorého si vkladá len papiere a doma si to archivuje do fasciklov a euroobalov podla predmetov - to ale vyžaduje, aby dieťa bolo pariadkumilovné a zorganizované. U syna si to predstaviť neviem, on by takto polku poznámok asi ani nepriniesol domov.