Ahoj, som rozvedená skoro tri roky, mám 4ročného syna a 7 ročnú dcéru ktorá je dá sa povedať až posadnutá tým, že chce mať nového otecka, a je jej jedno koho. Po skoro ttroch rokoch môžu navštevovať svojho otca posledný víkend v mesiaci, vo februári to bolo prvý raz a od tej doby sa strašne zmenila, je veľmi drzá, neposlúcha, trucuje, nepomáha už som z nej hotová. čo mám s ňou robiť ako je pomôcť?
ja by som poziadala o radu detsku psychologicku, ona sa popyta, aka dcerka je, na rozne podrobnosti a potom poradi nieco "na mieru" pre nu. Tazko radit, ked tvoju dcerku nepoznam. Drzim velmi palce, aby sa to cim skor dalo do normalu 🙂
@maatjaa naozaj si myslis, ze zmenu v spravani tvojej dcrey vyvolal ten jeden jediny vikend straveny so svojim otcom? ja, by som sa jej pokusila vysvetlit, ze "noveho" ocka neporebuje, lebo uz jedneho ma! a ak si aj ty najdes noveho priatela alebo zivotneho partnera nebude to jej otec! deti sa zle vyrovnavaju s tym, ak matky odmietaju ich otcov - je to ako keby odmietali 50% z nich samych. neviem aka je komunikacia medzi tebou a tvojim byvalym mazelom a preco deti nemali tri roky s otcom kontakt, ale teraz mate moznost to napravit a tvojej dcere ten zelany kontakt umoznit. jeden vikend do mesiaca sa mne osobne zda byt dost malo - resp. ten odstup medzi stretnutiami je dost velky. mozno by ste mohli skusit castejsie a kratsie navstevy.
ahoj mas to tazke ale aj to sa da prekonat dcerku mas uz velku tak sa snou porozpravaj ako z dospelou musis jej vysvetlit tvoju situaciu aby si nemislela ze je to take jednoduche si najst noveho otca a vzdy ked pride od exmanzela a drzaci treba aj jeho zapojit do problemou lebo deti mas ty na starosti a teba to viac sili stoji ako jeho on si ju zoberie na tri dni a tym mu vsetky problemy koncia aj jeho sa tykaju ved je tak isto jeho ako tvoja
ja len, ci to je naozaj tym, ze bola u otca. Moja dcera ma oboch rodicov, doteraz super poslusne dievcatko a odrazu zacala byt drza, trucuje, neposlucha....vraj to je taky vek, kvazi predpuberta, niektore to maju uz okolo 5.roku, ine v 6. alebo v 7. A tiez ma dcera priblble pripomienky na mna,ked jej nieco nedovolim.
fúha babulky - maminky ja normálne zíram na vaše komenty , ale ako nie v zlom , som vydatá ale viac menej som smojimi detičkami 7,6, a 2 roky sama ako s tatinom , pretože za prácov mimo slovenska odišiel ešte pred narodením našej prvej dcérky, a to už je teda vyše 7rokov ... vždy som sa snažila im všetko vysvetli´t ako dospelým luďom , majú vo mne kamarátku aj maminu a teda poslúchajú parádne , neveim presne čím to je ale myslím že určite naším vz´tahom a dcérka najstaršia si nedovolí poveda´t na ´mńa niečo zlé alebo pod. trávime spolu velmi vela času a to už pôjde do 2triedy a stredná do 1. tr. , neviem prečo ale nemyslíš si že potrebuje viac lásky ? viac aby si sa jej venovala ? aby ste boli kamarátky aby sa ti vedela zo všetkým zdôveri´t , poveda´t ti všetko - u nás to tak funguje , aj ked prišla zalúbená zo školy tak sme sa normálne rozprávali , ja mám pocit že všetko je hlavne o komunikácii , a určite aj tvoja dcérka ´ta velmi lúbi a nechce aby si bola nešťastná POROZPRAVAJTE SA... alebo chodte spolu niečo kupi´t pre ńu a rozprávajte sa nevzdávaj to , máš toho vela ale bu´d silná a držím palčeky aby sa to rýchlo vyriešilo :o)
myslím, že je to klasický predpubertálny vek, kedy sa začína prejavovať takýmto spôsobom skoro každá 7 ročná žaba. A aj moja. Ja som proti tomu rázne zakročila a mám celkom pokoj. Nevravím, že sa to raz za čas nevyskytne, ale problémy nám to nerobí. Už je veľká a vie, že sa to nesmie, len vyčkáva, či si to k tebe môže dovoliť alebo nie. Viem, že mám jednu výchovnú metódu, ktorá je v týchto časoch skoro až neprípustná a zavrhnutiahodná...no mne pomáha, pretože dcéra vie, že ja sa jej bitkou iba nevyhrážam, odo mňa ju aj dostane...keď si zaslúži a prekročí všetky medze. Ono občas dobre padne také poriadne po zadku ako dookola vysvetľovať jedno a to isté a pozerať sa na to ak si deti už z toho robia dobrý deň. A tiež mi to nahrádza psychológa. Aby ste si nemysleli...dostane naozaj veľmi málo kedy...naposledy asi pred rokom...ale pamätá si to a vie, že to urobím. Nevravím že by si aj ty tak mala robiť, ale pokiaľ to drzé správanie rázne nezasekneš, budeš s tým mať neskôr problém. Možno sa tak správa k otcovi a on to nechá tak, tak to skúša aj na teba.
@maatjaa ahoj, prepac za taku otazku: ale nenasla si za tri roky ziadnu spriaznenu dusicku? ja tvojej dcerke celkom dobre rozumiem, kazde dieta potrebuje dvoch rodicov, aj ked sa kazda slobodna ci rozvedena maminky snazi otca zastupi, nejde to. Neda sa spravit viac navstev? ci si to ty neprajes? jej otec sa o nu zaujima? mala by si radsej zalozit diskusiu, lebo toto je tema o ktorej by sa malo rozpravat a nie len raz odpovedat