Čo si myslíte o tom, aby malo dieťa dve školy?

5. mar 2024

Pekný deň prajem. Čo si myslíte o tom ,aby dieťa malo dve školy?Viem,že je to ťažké pre to dieťa, ale ako to vysvetliť druhej strane......dakujem

bubuzu
5. mar 2024

Určite nie. Jeden z vás sa bude musieť prispôsobiť.

leameleg
5. mar 2024

Máme podobnú situáciu. Muž má z predchádzajúceho vzťahu dcéru a má 2 škôlky ... každé 2 týždňe dieťa beha hore dole ...Bj-Ba Ba-Bj a poviem vám jedna katastrofa ... s mojím dieťaťom by som toto nedovolila robiť. Ale obaja rodička majú ego a všetko to trpí dieťa. Nesúhlasím. Dieťa má mať jednu školu jednu škôlku.

mandzula
5. mar 2024

Za mna teda určite nie - iná škola, iné učivo, iné postupy, iný systém, kolektív... Úplne stačila striedavka a dieťa bolo v prdeli, a ešte k tomu "striedavka" v škole, to musí byť obrovský nápor na psychiku.

ibatanecnica
5. mar 2024

@mandzula nepochopím, ako toto môže niekto dieťaťu spraviť. Už len pri striedavke že behá hore dole a nie ešte škola, škôlka.
autorka - tak ľudia sú rôznych mentálnych úrovní, niekomu to jednoducho asi nevysvetlíš. Dieťa je ako veľké? Možno by tiež malo k tomu povedať svoje

katulienkax
5. mar 2024

Kazda skola mamine ucivo a dost casto ine ucebnice a uplne iny system ako uci dana ucitelka, ak chcete aby z dietata vyrastlo chudatko a skoncilo v dospelosti s psychickymi poruchami hor sa do toho

liz_lemon
5. mar 2024

@leameleg zobrala si si muza, co je tak jesitny, ze toto robi vlastnemu dietatu?

mandzula
5. mar 2024

@liz_lemon presne mi to napadlo. Asi by som utekala, keby som toto videla, lebo by som automaticky mala strach, ze ma to mozno casom dobehne.

sagitta33
5. mar 2024

A ktorá škola bude brať dotácie, alebo budete jednu školu platiť. A vysvedčenie bude platiť z ktorej školy, to lepšie?

autor
5. mar 2024

Všetko viem ,čo píšete, ale ako to vysvetliť druhej strane ,že to nie je dobré pre dieťa. Nedá si to vysvetliť.....

liz_lemon
5. mar 2024

tak budes musiet ustupit ty

mandzula
5. mar 2024

@autor jedine argumentaciou, no ak ani ta nepomoze, zrejme sa budes musiet prisposobit pre dobro dietata ty.

autor
5. mar 2024

@liz_lemon Tým pádom prídem o dieťa a to nechcem

ibatanecnica
5. mar 2024

autorka - ako som nepísala, nie každý má mozgovú kapacitu, aby si uvedomil určité veci . Tak ustúp ty. Iná možnosť asi nie je. Neviem či v tomto môže nejako rozhodnúť súd.

ibatanecnica
5. mar 2024

si matka či otec dieťaťa? Ako často dieťa mávaš?
Skús sa spýtať nejakého právnika

autor
5. mar 2024

Ak by mohol niekto súkromné so mnou popísať ohľadom tej veci,budem veľmi rada

mandzula
5. mar 2024

@autor rovnako to zrejme vnima aj druha strana - skuste mediatora.

simca06022011
5. mar 2024

nie. A co na to sud/kolizna? mne sa nechce verit, ze v tejto dobe niekto moze byt tak slahnuty, ze toto "schvali" ako v zaujme dietata.

zuzubb007
5. mar 2024

Dve školy to musí byť úplne strašne pre dieťa, neverím, že to dáky rodič dokáže dopustiť, však sú víkendy, prázdnin na carách dvaja ľudia sa musia vedieť dohodnúť ako si dieťa prestriedat, aby z toho dieťa nebolo v prdeli to celý jeho život ovplyvní, a striedavo starostlivosť je pre dieťa tak isto peklo

autor
5. mar 2024

@zuzubb007 Áno, ja to všetko viem ,preto to nechcem spraviť svojmu dieťaťu. Ale ako ďalej, druhá strana to dala na súd....

ibatanecnica
5. mar 2024

na to, aby vedel človek posúdiť situáciu, potrebuje kompletné informácie, tie tu nemáme, takže sa nevieme vyjadriť k tomu, kto si zbytočne dupe nožičkou a kto mohol ustúpiť. Ty to nechceš spraviť svojmu dieťaťu, ale tak isto vníma situáciu možno druhá strana - že príde o dieťa. Snáď súd rozhodne tak, aby to bolo v prospech dieťaťa.
Ak chceš, napíš správu

simca06022011
5. mar 2024

Tak si pockaj na sud. Skuste mediatora, ked ste takyto obaja - ak nechcete ako rodicia prist o dieta, tak sa nastahujte do jedneho mesta, alebo dochadzajte. NEvidim dovod trhat dieta od rodicov, alebo ho prehadzovat medzi skolami, kruzkami, kamaratmi... vase slobodne rozhodovanie o tom, kde budete byvat skoncilo, pojdete na kopu aby vase dieta netrpelo, alebo budete pekne rano soferovat do skoly. Inak ste bohuzial obaja rodicia zlyhali na plnej ciare. A to si musite uvedomit obaja.
Podla mna sud je dobre riesenie, len si ty priprav navrhy a argumenty.

sense
5. mar 2024

Skúste mediátora. Kto z vás dvoch sa odsťahoval tká ďaleko ze nie je možná jedna škola napriek striedavke.
Nemám nič proti striedavé dieťa má právo na oboch rodičov ale súd by v tomto. Mal dohliadať aj na to ci je to ozaj dobre pre dieta alebo len pre ego rodičov. A striedavku odsúhlasiť len vtedy ak dieťa nemusí meniť sociálne prostredie, kamarátov, školy, krúžky atd

autor
5. mar 2024

@ibatanecnica ďakujem, napíšem

venusa85
5. mar 2024

@simca06022011 by si sa čudovala, aké individua dnes robia na tejto pozícii. Prechádzame niečím podobným, len našťastie nemáme ani striedavku, ale dieťa sa už rok odmieta stretávať s otcom a len mňa vlaci po úradoch, kuratele, dieťa ku psychologovi, už nás "riesi"OZ a akosi nikto neberie do úvahy co chce dieťa. Lebo otec, ktorý prehlasil pred časom, že on už dieťa nemá, že ho nezaujíma...má na dieťa rovnaké právo ako matka(co chápem). Že dieťaťu ublížil hlavne citovo, nikoho nezaujíma.

aaadkaaa
5. mar 2024

Ako daleko od seba zijete? Uz som to tu pisala v par temach,kamoske to hrozilo. Dieta malo 2 skolky a sud suhlasil aj s 2 skolami. To je ale pre dieta nemyslitelne....tak som jej poradila vybrat skolu na pol ceste a tam ju teda vozia obaja rodicia....

autor
5. mar 2024

@aaadkaaa môžem súkromné popísať?

aaadkaaa
5. mar 2024

Kludne

samimami777
5. mar 2024

Toto nie. Bývalý spolužiak zo základnej tak pendloval medzi dvomi základnými školami keď sa jeho rodičia rozviedli. On to vtedy mal 2 týždne tam a 2 týždne tam no neskutočne sa mu za ten čas zhoršili známky lebo na každej škole boli inak ďaleko s učivom a skrátka nezvládal a mal bordel v tom kde bral to a na druhej zasa úplne iné . Prestal tiež chodiť na krúžky po čase lebo v jednom meste hral futbal v druhom nemohol, vymeskaval kvôli tomuto pendlovaniu veľa zápasov lebo zrovna padli zápasy keď bol v druhom meste a rodič nebol ochotný tak ďaleko s ním cestovať.... Tak sa na to po čase úplne vykašľal a to bol naozaj šikovný múdri chalan a zrazu sotva 4kár, žiadne krúžky , nič , s nikým sa nebavil lebo vraj sa vždy po tých dvoch týždňoch cítil na oboch školách ako cudzí . On mal s t veľmi škaredé skúsenosti ... Už by som radšej urobila kompromis a našla iba jednu školu niekde "medzi" mestami kde žijete aj keby to znamenalo každodenné dajme tomu 45min vozenie autom. Snažte sa dohodnúť lebo ako padne rozsudok súdu tak už nič nespravis.

jaskolka
5. mar 2024

Uff, to akože striedava starostlivosť s dvoma školami? Dva týždne tu a dva v inej? 🙈Veď to je nonsens, nechapem, nie je striedava starostlivosť aj o tom, ze dieťa je blízko bývania oboch rodičov? Tým pádom nemusí meniť škôlku, ci školu, keď je u toho druhého rodiča?

zuzinka888
5. mar 2024

Urcite nie, kazda trieda ide inym tempom + mozu mat ine ucebnice= preberane ucivo. Nieco bude preberat 2x a kopec uciva jej utecie. A co vysvecko- pojdu ucitelky na kavu aby sa dohodli?? A je to vobec na Sk mozne - lebo je to asi obrovsky chaos pre dieta, rodica, ucitelov.....Nikdy by som toto svojim detom neurobila.