Dobrý deň chcela by som poprosiť o radu ako sa dá postupovať keď spolužiaci šikanujú a nedajú si dohovoriť a škola to nijak nerieši dá sa niečo riešiť podaním sťažnosti na školu poraďte mi lebo už je to moc čo sa robí na škole.
@63 Bola si za triednou? Lebo postup by mal byt taky, ze najskor triedna, ak ta nekona, tak potom riaditelka, ak ani ta, tak potom inspekcia.
@dskjhfdlkdjhl bola som už dávnejšie za riaditeľku aj učiteľ o Tom vie a nikdo nerieši a dnes dokonca im spolužiak prepichli bycikel obydvom kolesá a to už je moc.a kde je školská inšpekcia prosim vás dakujem
v prvom rade v skole sa da zvolat vychovna komisia moze ju zvolat skola ale aj ziadat o jej zvolanie rodic ak ma problem kde sa spise aky problem je a co presne chcete riesit a v akom termine ziadate o napravu a o aku napravu chodte pripraveny a ziadajte v presnych bodoch co chcete, nie je staznost tym sa nic nevyriesi. vo vychovnej komisii mozete ziadat ten a ten ma problem s nasim dietatom stalo sa to v ten a ten den boli tam taky a taky svedkovia ak viac dni tak dokladovat viac dni, ziadame aby sa to viac neopakovalo a ako to mieni riesit skola napr. zavola si rodicov do skoly danych deti a bude to riesit s nimi, v skole mozu spravit seriu prednasok na temu sikana, kamaratstva.... (nie jednu, ale ziadajte viac), ak sa to deje cez prestavky tak dozor posilnit v triede, ak na zachodoch tak pravidelne navstevy ucitelov tam ak v satni tak dozor aj tam... nepises co a kde tak neviem poradit a po nejakom case cca 3 mesiace znova sa stretnutie a vyhodnotit co spravila skola a kam ste sa posunuli vy popr deti ktore sikanuju... ale samozrejme vopred tomusi byt dokazane nemozu byt krivo obvineni!
@andrea_82 presne taky by mal postup byt..Len verim ze skola odmietne pochybenie ,Skolska inspekci neurobi nic kontrola vsetko OK....Chod za triednou za riaditelom/riaditelkou hlavne verejne nech mas svedkov ,za triednymi deti ktore ho sikanuju zavolaj rodicov na spolocny pohovor so skoly....A nedaj sa zlomit ze sa to nebude opakovat a vsetko sa vyriesi..Daj im par dni a ked nic podaj trestne oznamenie na skolu za podporu sikany a udaj aj rodicov deti aj na policiu aj na Socialnu kuratelnu deti kde jednoducho povies ze zanedbavaju mravnu vychovu dietata a ziadas o presetrenie socialnych pomerov..A ozaj rozsir po socialnych sietach skolu ale nepis presne mena triednych a deti iba krstne meno a prve pismeno priezviska...to som spravila ja a mame pokoj...Vela sil
@63 Tu si najdi, kde mas najblizsie.
https://www.ssiba.sk/Default.aspx?text=g&id=14&...
Ja by som sa vsak este znovu, ale pisomne, obratila na skolu.
v dnešných časoch asi na každej škole majú problém so šikanou...
Tak teraz je to tak, ze to je fakt asi vsade, proste na kazdej skole v kazdej triede sa najdu deti, teda nejaka skupinka, ktora ma potrebu vsetko komentovat alebo nebodaj to pride ak bitke. Skusit sa mozno skontakovat s rodicmi tych deti a riesit to vsetci spolu
@63 asi by som zvolila postup pisomne upovedomit riaditela a triedneho ucitela a ziadat odstranenie problemu. Do listu by som uviedla aj termin dokedy si prosim vyjadrenie (staci max tyzden a doln na seba aj t.c.) a ak ho nedostanem vec posuvam vyssie. Ak nepomoze smer zriadovatel - teda veduci oddelenia skolstva pod ktoru skola patri. Opät pisomne a s terminom. Ak nic statna skolska inspekcia s dokladmi, ze dve dane institucie nereagovali resp. problem sa neodstranil. Ak opät nic trestne oznamenie. Kazdu instituciu by som oboznamila s tym, ze ak nebudu konat budem nutena podat trestne oznamenie resp. riesit to medializaciou. S dietatom vyhladaj skolskeho psychooga alebo CPPaP ad1 budes mat dokaz ad2 s dietatom treba pracovat, aby sa nestal obetou sikany aj v inom kolektive a aby tuto psychicku zataz, ktoru momentalne ma zvladlo.
Jednoznacne policia, mam to za sebou a riaditel az potom zacal jednat, ked prisli do skoly.
a neskušala si to riešit s rodičmi tych deti vieš pohrozit policiou,nahradou škody ak škola nerieši nič dala by som deti do inej školy
Aj mna by zaujimalo, ci ste to riesili najprv s rodicmi, alebo priamo s detmi, ktore sikanuju.... az potom uradne; a taktiez, ci ste nemali podozrenie, ze ci vase deti vnimaju situaciu objektivne - ako, samozrejme, prepichnute gumy, roztrhnuta bunda, pripadne podliate oko, tam uz dokazy netreba, ale pokial ide o slovnu sikanu - vedeli ste objektivne rozlisit, ci nejde len o "bezne" hasterenie medzi detmi?
@lilitela z rodičmi sa to riešiť nedá to sú moc namyslený rodičia aj deti za deťmi som bola už viac krát utekali predomnou a potom sa na druhý deň posmievali v škole dcérky že či si myslí že oni sa má boja a bola som v škole za zástupkyňu riaditeľky lebo zas pani riaditeľka tam nebola a že náhrada škody sa nedá že to sa nedá dokázať že kto to spravil a ešte to že to není len raz zahadzuju jej papuče na štátny ráno príde do školy a má ich inde a musí ich hľadať v triede sa vysmievajú vymislaju si a podobne.
@63 napis oficialnu staznost do skoly listom, pripadne ked nebudu riesit, obrat sa na skolsku inspekciu.