Viem že to tu bolo ale inak podané. Ráno keď som prišla k dcéram do izby všimla som si 6 ročnú ešte rozospatú že má ruku v gatiach. Ako už dávno som si myslela že niečo nie je ok lebo ruky jej zvykli smrdieť (som citlivá na "smrad" tam dole smrdím aj sama sebe aj manžel mi smrdí) ale tak dnes sa mi to potvrdilo. Neviem čo robiť a ako to riešiť je mi to nepríjemné. Nechcem na to zbytočne poukazovať aby to nerobila pravidelne. 🤷
Čo jej vonias ruky? Vy sa neumyvate? A deti sa objavujú, ver, že aj mladšie ako 6rocne. Chlapci sa hrajú s pipikom, dievčatá s pipinou.
Dodržujte hygienu, nič vám smrdieť nebude 🤦
Blba situacia 😀 To je nieco co nechces riesit s dcerou v 6 rokoch 😅 Ale nie je to nic nenormalne. Viem od kamaratok ze to tiez riesia - tak isto su z toho nestastne, lebo nevedia co s tym. Najskor by bolo dobre sa vyrovnat s tym, ze tvoje dieta rastie a dospieva a sexualita zacina byt sucast jej zivota (ja viem, ze je to desive) Hlavne povedat, ze urcite veci sa nerobia na verejnosti, v skole pred kamaratmi, a samozrejme mozes prevratit nesuhlasne ocami, ze jej ruky smrdia ako pipina, nech si ide umyt ruky. Cim davas najavo "nesuhlas" - v zmysle nie je nutne tlieskat. Ale nechavas to svojim sposobom tak. Ja by som nesla hlbsie do debaty .... naco. A ako pise vyssie, umyt ruky pred jedlom a je to. Mam kamaratky a prave v 1 rocniku sa vela riesilo zatial najviac skandalov so sexualitou - chlaci kreslia a hovoria hluposti 😀 nic neobycajne
v poslednej dobe je tu nejako podozrivo veľa tém ohľadne 6-ročných dievčatiek... všetky podobné
V prvom rade dodržujte hygienu. V druhom rade zhruba od troch rokov nastupuje tzv. falické obdobie u dieťaťa, ktoré sa prejavuje tým že sa deti oboznamujú so svojím prirodzenim, hrajú sa s ním, pýtajú sa na rozdiely medzi mužom a ženou. Je to normálne, neriešiť to. Ja som synčeka upozornila že môže iba doma, ale vonku nie. Pohrával sa s pipíkom pár mesiacov a už to nerieši vôbec, zmizlo to. Ale môže sa to objaviť znovu, je to ok. Dôležité je dieťa za to nehaniť. Matkám nevadí keď sa im pokandia deti do spodného pradla, ale keď si chytia prirodzenie, robia z toho paniku😂
A čo chceš riešit? To je úplne normálna, prirodzená vec, ze niečo take robí. Skôr jej spravíš komplex ked jej to budes zakazovať alebo okolo toho mudrovat. Jedine čo treba riešiť a prizvukovat je hygiena aby tam dole nesmrdela a vedela, ze ked si chyta intímne partie treba si vždy umyt ruky.
Tu sa mi pretocil zaludok hned zrana... nie kvoli 6r dievcatku u ktoreho je sebapoznanie normalne. Ale ze ty a muz tam sole smrdite blee to sa umyvate raz za tyzden?
Hygienu dodržiavame až až a v čase korony o to viac. Pred jedlom umývať ruky je samozrejmá vec nie sme humusáci. A že to smrdí - mne tam dolu smrdí každý ...
Či korona, či nie, každý deň rovnaká hygiena. Nevonaj teda ruky ani svojmu mužovi, lebo pravdepodobne aj on si tam smatra 🙈
@tosomja 🙄nie len ruky ale všeobecne telesný pach mi smrdí nech ide o kohokoľvek .. a tam dole už duplom
Čo chces akože riešiť? Môžeš jej ešte zakázať aj chytať si pravý lakeť 😉
Že si sa vôbec dala na sex, keď Ti to tam u všetkých smrdí.V čase korony ste viac udržiavali hygienu?Sexualita je normálna a bežne robia deti rôzne veci.Mozno by si mala objaviť svoju sexualitu a nepovazovat to za niečo fuj.
🤦♀️
ty smrdíš sama sebe a ešte aj manžel ti smrdí? no spánombohom.... a čo sa týka dcéry, neviem, čo riešiš.. nauč ju umývať si pravidelne ruky a nebude ti smrdieť.
To že tvoja 6 ročná dcérka má "tam dole" smrad, to je len tvoja vizitka akú hygienu svôjmu dieťaťu venuješ. Zdravé a čisté nesmrdí... A vôbec, celá tvoja téma mi pripadá skôr od úchyla, ako od milujúcej matky.
@karpina presne to som išla napísať, zdravý človek, ktorý udržuje čistotu tela, hygienu, nesmrdi.
Autor - Ak áno, možno by si mala riešiť v prvom rade seba , nie dieťa a ľudí okolo. Nechápem v akej spoločnosti sa pohybujes, ak ti smrdí každý človek (tam dole neviem či každého ovoniavas, ale myslím tú vetu, že telesný pach všeobecne) 🤦
jasne, ze pohlavne organy maju svoj pach, aj tesne po vyumyvani.. ja ta chapem, ja som na tieto pachy tiez velmi citliva.. 😉
Nechaj to tak, hádam to nerobí verejne a dbaj, aby pred jedlom mala umyté ruky? Načo to riešiť?