Čo robia vaši 8 roční chlapci doma?

denisa2019
28. sep 2021

Ahojte, pracujem z domu, manžel v zamestnaní,dcérka sa vie zabaviť aj sama, syn je na počítači a ak nie, tak len pokúša. Pri učení sa mu musí pri niektorých predmetochniekto venovať. Čítať sa mu nechce, hrať hry ho to nebaví. ja okrem zamestnania musím aj navariť a postarať sa o domácnosť. Momentálne je prechladnutý, takže je dlhšie doma.

kacena4
28. sep 2021

spolocenske hry pracovne listy na trenovanie, citanie s porozumenim kym ho nebavia knihy tabula na kreslenie ci kreslit na papier, malovat, skladat, tvorit, vyrabat, zalozit si napr. dennik a pisat par viet kazdy den co prezil je toho vela co moze dieta robit len mu treba dat priestor a material

pragmaticka
28. sep 2021

Ja mam dievča v tomto veku. Na počítaci ci tablete nebýva vôbec. Telefón nema. Po škole sa hráva s bábikami, legom, so svojou mladšou sestrou väčšinou nejaké situácie(na školu a pod). Inak chodíme veľa na ihrisko. Ako začala škola toho času je menej. 2x do týždňa po druzine basketball, to chodí domov až o 19. Inak rada tiež kreslí, tvorí, hra sa hry spoločenské, pomáha mi pri pečení. TV počas školy veľmi nestíhame, keďže do 17 byva v druzine. Cez weekend väčšinou max. na 2 hodky pustím. Čítava väčšinou v aute, pri dlhých cestách, v druzine, počas prestávky v škole. Doma len občas. Nato však ze je druhácka prečítala už asi 4-5knih skôr takých juniorských o tornade, o zemetrasení a take ju zaujíma. Pri úlohách potrebuje niekedy tiež pomôcť či
dovysvetliť.

euka210
28. sep 2021

@denisa2019 hra sa, bud si nieco stavia, alebo s bratom sa hra, alebo je vonku na dvore, vecer maju dovoleny mobil, cez vikend rozpravky. Zo skoly pridu tak o pol 4 a kym sa najedia a dokoncime ulohy, tak je aj 17h. Cez tyzden sa nenudi, skor cez vikend.

hradnapani
28. sep 2021

pocitac som v tomto veku zrusila a trvala na knihach (okrem ineho, casom im prisiel na chut a zacal sam citat), ale vzdy ho bavilo lego, anglicaky (tie si zacal aj odkreslovat, celkom ho to bavilo v tom veku), samozrejme aj nejaka telka (ale tam som vzdy kontrolovala, co pozera). Ale zaklad bol ten pocitac co najdalej od neho, to je neskutocny zrut casu a zabijac takej normalnej nepocitacovej kreativity - mal k nemu pristup len kratko, ale vobec to nerobilo dobrotu. teraz ma desat rokov a PC ma len kazdy druhy den na hodinu a musi to dodrziavat a samozrejme venovat sa aj inym aktivitam.

cimage
28. sep 2021

Moj syn ma 9, na PC pozera len vecer rozpravku, alebo film. Pocas dna sa hra a hlavne kresli, stava si mestecka z lega a kociek. Rad provokuje mladsiu sestru 😕. Nema rad nic spolocne so skolou, takze ani necita, co ma mrzi, lebo ja rada citam a aj mu kupujem knihy. Precita ju zrychlika a odlozi, mozno ho to chyti niekedy.

bennn
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
althejka
29. sep 2021

@denisa2019 moj sa hra s autami,alebo hra minecraft vdaka comu sa naucil vela tvorit a stavat a natrenoval priestorove videnie. Pomohlo mu to v geometrii. Vlastne nechtiac haha. Alebo si kresli vlastne komiksy, alebo si pusta hudbu a bubnuje do vankusov.

denisa2019
autor
30. sep 2021

@bennn Ahoj, prosím, aké činnosti ťa v tom veku bavili, keď si musel byť nútene doma? Ďakujem.