Poradte čo kupit pani učitelke na koniec školskeho roka ,odchadza do dochodku .Spoločny darček asi neprichadza do uvahy lebo kolektiv nieje až tak dobry ,myslim stretnutie všetkych rodičov .Tak by som chcela aby syn jej niečo odniesol ale čo?? Rozmyšlala som nad nejakou masažou či?? neviem či to využije ale pohar atd tie suvenyri ma doma za tie roky už určite vela poradte dik Vladka
keby odišla synova, tak jej kupim aj auto 🙄 to sme si vytrpeli za 3 roky jej pedagogického prístupu ☹
Kvety, dezert a koniec. A ešte @bahira1962012 no to je top odpoveď 😀 😀 😀
minule tu písala jedna pani učitelka...ohladom masáži, manikur a pod... vraj sa nič také nehodí...kedže kto na masáže chodí, tak si zájde ku svojmu maserovi, pedikérovi a pod...najradšej su kvetinám... poprípade nejakému dezertu...alebo skuste vyrobit nejaku koláž...teda nie vy..ale deti 😀
ja by som kupila (dala urobiť) darčekový kôš 😉
treba zistiť čo má rada,naša triedna už dostala hrnček s nápisom "naj učiteľke ĽUbke" a kávu a čajík, má psa ktorého zbožňuje tak dostala ona čokoládu najväčšiu akú som stretla a hračky a mlsky pre psa, A tie psačie veci ju teda dostali najviac.Deti nemajú spoločné fotky??Čo tak jej urobiť foto knihu?
u maleho v triede sa ucitelka rozlucila sama. kupila deckam pizzu, dzusiky, boli na vylete /hradilo ZRPS - no sak konecne/, mali nejaky zakusok a hotovo. myslim si, ze to urobila dobre, decka sa jej zlozili na kos po 1,50 a vybavene. a chvalabohu, ze uz ide syn na druhy stupen, ucitelka nebola zla, ale tiez sa tvarila ako riaditelka zemegule a prilahleho vesmiru. a ocenujem jej napad, lebo x rokov valime peniaze do ZRPS a teda este som si nevsimla, ze by sa to nejak vyuzivalo, pretoze vsade, kam decka idu, tak si platia. aj plavecky si platili a nie malo, aj skola v prirode takmer 200 eur, cize pochybujem, ze hradilo nieco ZRPS, lebo 200 e je normalna full taxa za detsky tabor v lete. takze tak 🙂
kos mas uplne idealny darcek.
ja som rozmyslala ze dam dcerke pre ucitelky v skolke kyticku a nejaku bonbonierku, kazdej zvlast.. a este ucitelke na tanecnej...
...určite by som pri výbere vhodného darčeka neexperimentovala, pani učiteľka odchádzajúca do dôchodku je predsa "dáma v rokoch" a tu by ako prejav úcty či vďaky asi bolo najlepším riešením tradičná kytica kvetov - môže byť väčšia, hodnotnejšia... prípadne niečo vlastnoručne vyrobené.....napr. obrázok, či už namaľovaný, alebo vyrobený "servítkovou metódou" - tie sú krásne, alebo bonboniéru vo vlastnoručne vyrobenej škatuľke, atď...porozprávaj sa so synom, určite vám niečo napadne... 🙂
Podľa mňa na dôchodku žena rada využije masáž, kvety v tomto teple aj tak málo vydržia, bonboniéra by ešte bola ok, len aby sa neroztopila ešte pred darovaním, lebo v tomto teple. V tomto počasí a pred dôchodkom je masáž podľa mňa skvelý výber.
Knihu s venovanim
Aj naša dúfam, konečne! Moc by sme sa potešili! Som rada, že nemusím riešiť túto otázku. 😀
ten darčekový kôš je asi najlepší nápad, nemusíš nad tým rozmýšľať a určite ho maximálne využije ... možno ešte tá kniha s venovaním, ale to by si musela dumať, že aká ... aj naša odchádza, ale nie do dôchodku, len zo školy ... do inej školy🙂
my kupujeme poukazku na knihy a pani ucitelka si uz podla seba vyberie.
Ja kúpim čokoládu kve8t a napíšem list ale možno ešte daco 😀
Mojim deťom som vždy pripravila kyticu, dezert alebo kávu vo fľaši so servítkovou technikou. Ak sa zbierali na spoločný darček,tak kvet dostala určite.Mne ako učiteľke deti dávali kvety,čokoládu,dezert,niektoré triedy,ktoré mali akčné mamičky a dohodli sa medzi sebou,mi darovali obrázky v drevených rámikoch,sošku anjela.Teraz som sa však dopočula,že mamička sa vyjadrila,že učiteľke netreba nič,má toho dosť,výplatu dostáva a nevidí dôvod,aby jej niečo dávala.Ako učiteľku ma to mrzí-ja sa vždy na konci roka s deťmi lúčim sladkosťou,koláčikmi,džúsom,obrázkom,nálepkami alebo niečím,čo im sama urobím.Pokladám to za milú povinnosť a pamiatku pre deti.Ako rodiča ma to prekvapuje,pretože ja keď som bola dieťa,nikdy som nešla do školy v septembri a júni bez kvetu.Nuž,doba sa zmenila a zmýšľanie ľudí tiež...Myslím,že vôbec nezáleží na tom,čo to bude a dokonca ani koľko to bude stáť.Nakreslený obrázok s podpisom má možno väčšiu hodnotu ako niečo,čo treba kúpiť 🙂
Ludia, viete kolko dostanu ucitelky naraz kytic? ze ich nemaju kam dat, lebo tolko vaz doma nemaju. Rozdavaju ich potom sirokemu okoliu. Takisto bonboniery, naraz tolko cokolady a v tom teple, uz ked pridu domov su roztopene. Ucitelky nemaju velky plat, tak viac ocenia prakticky dar. Ta poukazka na knihu je dobry napad, alebo aj ine poukazky, kde si moze darcek vybrat podla svojho vkusu. Ale prirodna kozmetika potesi kazdu zenu, ak vyslovene nemate informaciu ze ucitelka je alergicka a moze pouzivat iba svoju znacku.
ako ucitelka poviem na rovinu, najviac ma dostala poukazka na knihu.....knihy milujem a deti nevedia, co uz mam, tak rodicia mi pribalili k jednej kvetinke poukazku na knihu. Co sa tyka kvetov, naozaj su krasne a vazim si kazdu jednu, len ja ich nemam kam dat.....vzdy ich mam tolko, ze ich nosim na tri etapy alebo po mna pride manzel s autom a je mi luto ked zvadnu. Ale kniha, ta ako pamiatka ostane na vzdy. Sus tu kniznu poukazku alebo ak sa dohodnete s ostanymi rodicmi, nejaky sperk. U nas v skole, deviataci kupuju ucitelke na rozlucku nejaky maly sperk, naramok, privesok, nausnice alebo nieco trvale , a nemusi to byt vobec drahe, len nech je to vkusne.....
A k mamickam, co hovoria, ze ucitelka si nic nezasluzi, my si nic nepytame, ja mam vyplatu a nepotrebujem nic, len ono vzdy potesi, kedze velakrat si plnime aj cudzie rodicovske povinnosti, vypocut, pohladit, utesit a porozpravat, ukazat svet a za to nam nikto nepovie ani dakujem.
ja som pre pani ucitelky kupila nahrdelniky a 1 ruzu dostanu. ziadne bomboniery, sviecky a hrnceky, ktorych dostavaju vecne plne tasky. Velke kytice, ani kyticky nekupujem, lebo potom su toho plne cintoriny a druha polovica je v kostole. a vyzdobu kostola ozaj platit nebudem.
Pripájam sa po dlhšej dobe čo bola táto téma, ale práve teraz si aj my - rodičia kladieme rovnakú otázku. Deti odchádzajú na druhý stupeň. Pani učiteľka ich mala 4 roky. Bola síce prísna, ale so synom som sa doma nemusela toľko učiť ako pri prvom. Už zo školy prišiel naučený. 🙂 A teda určite by som jej rada dala ďakovný list. Je pekne napísaný a sú v ňom stručne opísané 4 roky. Deti sa dole podpíšu a list zalaminujeme. Určite jej budeme ešte niečo kupovať a kytica nesmie chýbať. 🙂. Snáď bude mať nápad úspech.
@hunkovaandrea ten pamätný list ma zaujal. Dali ste aj fotky detí, nejakú básničku?
Ja som handmade mamička a vyrábam rôzne veci aj tento rok planujem pre pani učiteľky kytice zo stuh keďže živé zvädnu a tak tá kytica zo stuh jej ostane na pamiatku.A niejake srdce a v ňom poďakovanie.
ak tú masáž využije, je to fajn darček. myslím, že za tie roky má doma trvalých vecí dosť...jedine, že by mala okrasnú záhradku, tak nejakú rastlinu do nej 🙂
ja som zatiaľ kupovala len ku koncu šk. roku - luxusné medové mydielka